Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

To mój pierwszy post na tym forum, więc witam serdecznie wszystkich użytkowników :)

Poszukuję do sypialni zestawu stereo do ok.2000zł. Głównie będzie używany do oglądania tv/youtube/netflix. Z muzyki słucham głównie rapu. Nie słucham głośno, więc celowałbym w monitory, również z tego względu, że zajmą mniej miejsca. Chodzą mi po głowie dwie konfiguracje.

1. Audio Pro A26 

Podłączam po hdmi do tv plus mogę strumieniować muzykę z telefonu.

2. SMSL Q5 PRO plus jakieś monitory (np Monitor Audio Bronze 1 mam do kupienia za około 800zł)

Podłączam po optyku do telewizora, oraz dodatkowo dokupuje chromecast audio i jakiś konwerter coaxial na optyk.

Co byłoby lepszym rozwiązaniem? Pokój ma 18m2. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

pokoj.png

Napisano

Są plusy i minusy obu połączeń audio pro załatwia wszystko dodatkowo HDMI ułatwiające komunikację z tv. 2 połączenie wymaga większej ilości dodatków ale dźwięk będzie lepszy. Najlepiej przesłuchać obie konfiguracje i wtedy sam będziesz wiedział który była lepsza.

Napisano
3 godziny temu, Marek Mondalski napisał:

A26, dzięki HDMI Arc, jest mega wygodne (sterujesz pilotem od TV), a ponadto ma WiFi, tak więc streaming wszystkich serwisów muzycznych. 

Do 2k PLN trudno będzie znaleźć  konkurencyjny równie "wszystkomający" zestaw.

Dokładnie jeżeli ktoś szuka aktywnego zestawu z funkcjami sieciowymi i możliwością podłączenia do tv w nie za dużym pomieszczeniu może się podobać :)

Napisano

Biorąc pod uwagę gdzie na łóżku będzie głowa a gdzie kolumny to myślicie że te aktywne produkty z 11 cm basowcem zapewnią go w odpowiedniej ilości w 18m pomieszczeniu i odległości do kolumn 4m? Bo ja wątpie.

Jeśli zakup w ciemn oto z opcją zwrotu. Testowania.

Napisano

No tak kino to także romanse i komedie. Do tego wystarczy sounbar który pokaże klasę przy pierwszym uruchomieniu silnika w aucie, czy trzaśnięciu drzwiami.

Po za tym dobieramy STEREO z tego co widzę w temacie.

Jak ma być kino to zbudować je na 5.1 mikro głośniczkach i będzie tez lepiej.

Napisano
1 godzinę temu, S4Home napisał:

No tak kino to także romanse i komedie.

Jest dużo więcej, zapewniam, ale miłośnik strzelanek nie musi o tym wiedzieć :D 

1 godzinę temu, S4Home napisał:

Po za tym dobieramy STEREO z tego co widzę w temacie.

To trzymaj się stereo :)