Cornelia Napisano 5 lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 lipca 2020 Witam Wszystkich. Bardzo proszę Was o pomoc w wyborze wzmacniacza. Mam już dosyć słuchania muzyki na kinie domowym. Szukam w miarę dobrego i taniego wzmacniacza w starym stylu. Lubię dźwięk ciepły, ładne wysokie tony, bas taki miękki, nie jak z pudełka. Nie jestem wymagająca, lubię po prostu ładny czysty dźwięk. Muzyka, elektroniczna, trance. Bardzo podobają mi się te wzmacniacze. JVC A-S5 JVC A-X1 Pioneer SA 510 Pioneer SA 608. Pioneer SA 5300 Pioneer SA 6500. Widziałam jeszcze kilka ładnych Akai. Szukam, czytam ale za dużo wiadomości nie ma, a jak są to mam wrażenie że ktoś sztucznie reklamuje sprzęt Proszę doradźcie który ładnie zagra i sprawi najmniej problemów. Dziękuję bardzo. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 5 lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 lipca 2020 Jaki budżet, jakiej muzyki słuchasz, co jest źródłem, jakie masz kolumny, jaki duży pokój? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 lipca 2020 Udostępnij Napisano 6 lipca 2020 Budżet na wzmak 400 zł. Ale co do reszty to nie wymyslę Faktycznie kolumny i źródło to musisz nam podać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cornelia Napisano 6 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 lipca 2020 (edytowany) Tak , budżet około 400 zł. Pokój 20 m/kw. Kolumny mam jakieś M-audio , które chce sprzedać i kupić kolumny podstawkowe. Jeśli chodzi o wzmacniacz to zdaje sobie sprawę że w tej kwocie szaleństwa nie ma, po prostu podobają mi się takie "starocie". Muzykę odtwarzam na Cd Pioneer Pd 7700. Czytałam że pierwsze kupuje się kolumny , później wzmacniacz, ale kupując kolumny teraz myślę że dźwięku sobie nie poprawię. Edytowano 6 lipca 2020 przez Cornelia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 lipca 2020 Udostępnij Napisano 7 lipca 2020 Które masz MAudio? 9920 / 9950 ? HKTS 700 / 800? Bo obawiam się że kupując wzmak też nie poprawisz. M-Audio miało 2 powiedzmy 'udane' modele. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cornelia Napisano 7 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 lipca 2020 Mam Hts900 Czytałam że Denon gra ładnie, ciepło. Ktoś, komuś polecał Pma 720 Ae i Pma 860. Który zagra ładniej, przyjemniej wysokimi tonami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 lipca 2020 Udostępnij Napisano 8 lipca 2020 Dobra to masz jedne z tych dwóch modeli które są w miare ok. PMA 720 polecam tylko do kolumn twardych dośc jaskrawych. Jak Klipsch. Tutaj nie. PMA 860 to inny wzmak zupełnie. I ten się absolutnie nada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cornelia Napisano 8 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2020 9 godzin temu, S4Home napisał: Dobra to masz jedne z tych dwóch modeli które są w miare ok. PMA 720 polecam tylko do kolumn twardych dośc jaskrawych. Jak Klipsch. Tutaj nie. PMA 860 to inny wzmak zupełnie. I ten się absolutnie nada. Dziękuję bardzo za odpowiedź.. Właśnie się rozglądam za PMA 860 w przyzwoitym stawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 lipca 2020 Udostępnij Napisano 9 lipca 2020 I tak będziesz go musiał oddać pewnie na serwis albo chociaż sprawdzenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cornelia Napisano 9 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 lipca 2020 4 godziny temu, S4Home napisał: I tak będziesz go musiał oddać pewnie na serwis albo chociaż sprawdzenie. Może tak, może nie. Wiem, sprzęt swój wiek ma, ale równie dobrze może być w lepszym stanie niż roczny katowany wzmacniacz. Możecie temat już zamknąć, bo i tak pomocy, porady, żadnej nie otrzymałam. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 9 lipca 2020 Udostępnij Napisano 9 lipca 2020 Myślałaś może o wzmacniaczu takim jak Pioneer A550R . Myślę ze były dobrym kompanem do CD który masz. Ten jest trochę ponad budżet 400 zł, ale może warto się nad nim zastanowić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts