mirasor Napisano 18 lipca 2020 Udostępnij Napisano 18 lipca 2020 Witam. Posiadam amplituner H/K AVR 255 z nagłośnieniem JBL. Za fronty służą JBL E 80 . Sprzęcik już leciwy ale gra i na razie nie zamierzam się go pozbywać lecz troszkę rozbudować o odtwarzacz sieciowy .Obecnie do Harmana mam wpięty Chromecast audio i nawet daję radę do słuchania radia czy muzy z telefonu. Myślałem też o jakimś niedrogim wzmacniaczu do którego wpięte będą fronty a wzmak z amplitunerem połączony przez pre out. Pytanie do fachowców jaki odtwarzacz polecacie , oczywiście musi czytać flac 24bit / 192kHz. i byłoby fajnie jak by odtwarzał dsd , wejście usb do wpięcia dysku z obsługą wymienionych formatów. Wiadomo radio internetowe ,spotify,deezer itp. Odtwarzacz gdzieś w cenie do 1500zł . Czy zamiast wzmacniacza może kupić Dac jak myślicie jaka opcja będzie lepsza do współpracy z AVR 255. Na wzmacniacz też mogę dać 1500 zł . Czekam na propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 lipca 2020 Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 Taki wzmacniacz dużo Ci da. Tym bardziej jeśli kupisz używany klocek. Musisz przeglądnąć oferty bo nie wiem co jest obecnie na stanie. Co do odtwarzacza sieciowego to może Yamaha WXAD 10 , iEAST M30PRO albo Malina? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirasor Napisano 20 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 Wzmacniacz wolałbym kupić nowy ale pooglądam używki . Co do odtwarzacza to czytałem o tych proponowanych .Yamaha nie posiada między innymi usb do wpięcia dysku lub pamięci na czym mi zależy . Odtwarzacz iEAST M30PRO jest ciekawą propozycją godną rozważenia. Minie natomiast zainteresował Onkyo NS-6130 ale chyba ciężko go kupić ( skierowałem zapytanie do jednego ze sklepów i czekam na odpowiedż) . Dzięki za propozycję i czekam na więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 20 lipca 2020 Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 (edytowany) Yamaha NP-S303, nie wiem czy to dla Ciebie duży problem ale nie ma możliwości odtwarzania piosenki w danym momencie trzeba odsłuchać od początku.. A co do onkyo sprzęt spoko ale apka tragedia. Edytowano 20 lipca 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirasor Napisano 20 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 Jaki ewentualnie wzmacniacz poleciłbyś do tej Yamahy NP-S303 . Oczywiście wzmak musi posiadać wejście Main in . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 20 lipca 2020 Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 Może coś z ofert nada c326bee bądź nad c356bee oba posiadają main in na którym ci zależy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirasor Napisano 20 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 Miał ktoś styczność ze wzmacniaczem Pioneer A30 https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/981-pioneer-a-30 . Posiada on system Power Amp Direct i służy do tego samego co Main in jak się nie mylę . Ciekawe czy spasują mu JBL e 80 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 20 lipca 2020 Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 (edytowany) Oj zdaje mi się że Pioneer A-40AE dużo lepszy, a co moich propozycji to nie nie jestem w stanie nic doradzić w tym temacie. Co do amp in tak to prawda do tego ma wygodne przełączanie z guzika/pilota w nad musiał byś na stałe rozłączyć przedwzmacniacz z końcówką mocy. Edytowano 20 lipca 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirasor Napisano 20 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 Jeden ze sklepów również zaproponował mi Pioneera A-40AE a z odtwarzaczy sieciowych Pioneera N-30AE lub Audiolab 6000N . Odtwarzacze w tej samej cenie 2199zł . Audiolab z tego co wyczytałem nie posiada usb i nie obsługuje DSD , natomiast Pioneer ma to czego szukam jednak cena przekracza cenę ustaloną na zakup (1500zł). A może jednak warto dołożyć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 20 lipca 2020 Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 Nie nie sądzę, pioneer to ta sama aplikacja do sterowania co onkyo bo to już jedna i ta sama firma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lipca 2020 Udostępnij Napisano 21 lipca 2020 Pioneer A40 to fany wzmak. Z nowych to warty klocek do wzięcia pod uwagę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirasor Napisano 21 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 lipca 2020 (edytowany) No to wzmacniacz mam wybrany . Po waszych propozycjach i po zasięgnięciu informacji jednego ze sklepów padło na Pioneer A40 . Natomiast mam problem z wybraniem odtwarzacza sieciowego. Pisałem że Pioneer N-30AE ma to czego szukałem , wejście usb , obsługuje pliki hi res natomiast posiada tylko wyjście analogowe. Brakuje wyjścia Optical, Coaxial . Czy to troszkę nie za mało jak na odtwarzacz . Pytanie kieruję do znawców i posiadaczy tego sprzęciku. Edytowano 21 lipca 2020 przez mirasor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 21 lipca 2020 Udostępnij Napisano 21 lipca 2020 (edytowany) No kicha bo nie może zostać użyty jako transport a może okazać się że dac w wzmacniaczu jest lepszy, wybierając transport z wyjściem analogowym i wyjściami cyfrowymi możesz bardziej dostosować dźwięk po siebie i zastosować to połączenie które brzmi dla Ciebie lepiej. Poczytaj sobie na audiostereo forum tam jest sporo o odtwarzaczach, albo zbuduj sobie malinkę... Edytowano 21 lipca 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 21 lipca 2020 Udostępnij Napisano 21 lipca 2020 (edytowany) Ogólnie kiedyś w rozmowie z kolegą @Remi Franek wspomniał on o odtwarzaczu https://www.paradigm.com/en/wireless/pw-link nigdy o nim nie słyszałem wcześniej i odtwarzacz z kalibracją akustyki ARC no coś niespotykanego i za taką cenę. https://sklep.polpak.com.pl/produkt/11727/Bezprzewodowy_przedwmacniacz_PARADIGM_PW_LINK Edytowano 21 lipca 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirasor Napisano 21 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 lipca 2020 Dzięki za info . Poczytam o tym odtwarzaczu . Co myślicie o tym sprzęciku Yamaha MusicCast WXC-50 https://www.hfc.com.pl/test/3304,yamaha-musiccast-wxc-50.html . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lipca 2020 Udostępnij Napisano 22 lipca 2020 Tak WXC 50 albo Malina. To powinno cie zainteresować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirasor Napisano 22 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 lipca 2020 No to chyba mam to czego szukałem , przynajmniej tak myślę Pioneer A40 plus Yamaha MusicCast WXC-50 . Teraz sklep z dobrymi cenami mile widziany . Jakieś namiary , oczywiście śprzęcik musi być wysłany kurierem bo odbiór osobisty ze względów zdrowotnych wykluczony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 lipca 2020 Udostępnij Napisano 23 lipca 2020 No to zapraszam https://s4home.pl/kontakt/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirasor Napisano 23 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2020 Dzięki za złożoną ofertę tylko dostałem info że dostawa Yamaha MusicCast WXC-50 gdzieś w połowie sierpnia . Mam pytanie posiadam kable component 3x rca .Wiem że to kable video ale mam pytanie czy mogę jakoś je wykorzystać np do połączenia amplitunera ze wzmacniaczem ( Pre Out- Power Amp Direct ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 lipca 2020 Udostępnij Napisano 24 lipca 2020 niby możesz ale przeważnie te kable były naprawdę mizernej jakości więc na początek możesz je podłączyć i zobaczyć czy to działa jak działa to po prostu z czasem wypożycz sobie z jakiegoś salonu czy to od nas czy do kogoś innego jakieś lepszej jakości nie mówię drogie ale lepszej jakości kable RCA porządne do stereo. Połowa sierpnia na dostawę Yamahy to i tak jest krótki termin uwierz 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirasor Napisano 24 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2020 Sprzęcik dzisiaj dotarł . Do podłączenia amplitunera ze wzmacniaczem ( Pre Out- Power Amp Direct ) na razie użyłem kabli component 2 x rca i działa a w przyszłości wymienię na lepsze. Wielkie DZIĘKI wszystkim za porady i propozycje w doborze sprzętu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 lipca 2020 Nie ma sprawy. Do usług. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts