dttdpl Napisano 19 lipca 2020 Udostępnij Napisano 19 lipca 2020 Dzień dobry, przymierzam się do kupna zestawu kina domowego. Po własnym wstępnym rozpoznaniu zdecydowałem się na amplituner Yamaha rx-v685 i zestaw kolumn Magnat monitor supreme 2002 + 202 + 252 center. Sprzętu zamierzam używać do muzyki, gier na konsoli i wieczornego filmu (czasowo w sumie po równo wyjdzie), więc szukam zestawu uniwersalnego. Audiofilem nie jestem, słucham randomową muzykę na Spotify, lubię ją słuchać głośno i z zauważalnym basem, a z tego co wyczytałem te magnaty by to zapewniły. Pokój w kształcie kwadratu, ok 34m2. Subwoofer tymczasowo mam zamiar podpiąć od zestawu głośników komputerowych logitech z906 (165 w rms, aktywny), później zamierzam dokupić magnat 302a. Czy taki zestaw będzie ok? Ew. Coś innego 5.0 do 5000? Na amplituner jestem zdecydowany, chodzi o dobór kolumn. Pozdrawiam i proszę o pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 19 lipca 2020 Udostępnij Napisano 19 lipca 2020 Do tego amplitunera możesz spokojnie pójść w lepsze kolumny dla zwiększenia jakości np. set indiana line 550x,740x,240x. Sub magnata 302a w tej cenie to akurat dobry wybór. Jeśli masz okazję postaraj umówić się na odsłuch i sprawdź czy na takim brzmieniu ci zależy bo to już osobista kwestia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 lipca 2020 Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 Witaj, W 34 m jak i żadnym innym metrażu nie ma kina bez suba. Lepiej iść w Magnat 10002 a dołożyć Sub 302A Ewentualnie Taga 606 czy Quadral 6500 LE + ten sam sub. Jako amplituner polecam Yamaha 685. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 lipca 2020 Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 Cześć, Pomieszczenie masz na prawdę duże dlatego warto postawić na wydajne kolumny, tym bardziej że lubisz słuchać głośno. Yamaha RXV685 to bardzo dobry wybór i w przypadku tego amplitunera rozwiązaniem mogą być Quadral 6500 LE lub Pylon Audio Sapphire 25set. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dttdpl Napisano 20 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 Dziękuję za pomoc, Pylon Sapphire, z tego co widzę są poza moim zasięgiem. A te Quadrale 6500LE rzeczywiście dadzą radę? Pytam bo widzę, że komplet za 1300-1400 można dostać, przez co myslałem, że są słabe. A z pokojem trochę przesadziłem i ma ok 29m2 (wcześniej na oko podawałem). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lipca 2020 Udostępnij Napisano 21 lipca 2020 Fajne ale tanie kolumny. One same w sobie dadzą radę. Będzie Ci mało to dokupisz drugi Sub Magnat 302A. I masz kiler system/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 lipca 2020 Udostępnij Napisano 21 lipca 2020 Dnia 20.07.2020 o 14:54, dttdpl napisał: Dziękuję za pomoc, Pylon Sapphire, z tego co widzę są poza moim zasięgiem. A te Quadrale 6500LE rzeczywiście dadzą radę? Pytam bo widzę, że komplet za 1300-1400 można dostać, przez co myslałem, że są słabe. A z pokojem trochę przesadziłem i ma ok 29m2 (wcześniej na oko podawałem). To całkiem przyzwoity zestaw, da radę. Dorzuć jeszcze do kompletu subwoofer Klipsch R-12SW i będziesz miał kompletny, dobry system. Ewentualnie jako alternatywy spójrz na Wilson Raptor 7 Set 5.0. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lipca 2020 Udostępnij Napisano 22 lipca 2020 Quadral 6500 LE 1400 zł vs Wilson 7 set 5.0 3600 zł. To już druga propozycja ostatnio gdzie tak nie do końca trafna cenowo. Starajmy się dobrze dobierać systemy klientom. Wspólnie dbajmy o renomę forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts