kamil Bankowski Napisano 5 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Modelu głośników nie powiem bo niee pamiętam a na subie nic nie pisze... Głośniki od razu mówię że są złe rozmieszczone bo są na jednej ścianie.. Centralny z frontowymi na komodzie a suurrond L i R powieszone nad szafkami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 (edytowany) No to nie jesteśmy w stanie nic ustalić i ustawić, skoro surr są na przodzie to po co ich używać to raz dwa na screenie wcześnie pokazałeś że masz konfigurację 5.1.2 czyli z tylnymi głośnikami atmos które działają na zasadzie odbić od sufitu? masz takie no nie masz wiec po co ty to ustawiłeś nie mam pojęcia... Edytowano 5 sierpnia 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Bankowski Napisano 5 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Ale ja tego nie ustawiałem jest tak jak było. Po kalibracji.. Tak wiem że są złe rozmieszczone te głośniki ale jak na razie nie mam możliwości ich przewieszenia. A to jest model suba bo znalazlem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 1. Poczytaj instrukcję i ustaw kino na schemat 3.1 skoro tylnych nie ma z tyłu to po co je używać... 2. LPF dla LFE można ustawić dla tego suba na 120hz 3. Te głośniki to komplet z tym subem takie małe pierdziawki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Bankowski Napisano 5 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Dokładnie tak jest cały zestaw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 No to te głośnik 80hz na pewno nie zagrają, należy ustawić konfigurację na 3.1 i zrobić kalibrację w takim układzie i zobaczyć co wyjdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Bankowski Napisano 5 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Dobra zajrzę do instrukcji może coś znajdę i przestawię.. Odezwę się później dzięki za podpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 http://manuals.marantz.com/SR5012/EU/PL/GFNFSYcrpfrlsu.php Podczas automatycznej kalibracji konfigurujesz jakie głośniki masz http://manuals.marantz.com/SR5012/EU/PL/GFNFSYnuokgukf.php a ty piszesz że nic nie ustawiałeś... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Bankowski Napisano 5 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Nie ma w instrukcji podłączenia na 3.1. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Trochę wyobraźnie ... fronty na tak centralny na tak sub na tak i tyle Konfig. głośniki Dolby wyłączyć wszystkie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Bankowski Napisano 5 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Juz kojarzę masz rację coś zmieniałem tylko przy tym przypisaniu wzmocnień ale nic więcej.. Właśnie myślałem żeby odłączyć poprostu tylne i skalibrować wtedy powinno samo się przeloaczyc na 3.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 (edytowany) Nic się samo nie robi, skąd niby amplituner ma wiedzieć co ty masz podłączone wszystko należy samemu konfigurować. Zresztą w instrukcji wszystko jest opisane krok po kroku http://manuals.marantz.com/SR5012/EU/PL/GFNFSYnuokgukf.php nie wiem czego ty tutaj nie rozumiesz. Edytowano 5 sierpnia 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Bankowski Napisano 5 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Skoro sourraound nie są mi potrzebne więc je odłączyłem i skalibrowałem pokazało mi3glosniki+ Sub czyli prawidłowo.. Zmieniłem tylko głośniki pojedynczo na 80Hz.resztajest tak jak skalibrowalo.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 (edytowany) Nie możesz dać 80hz takie wartości daje się dla "normalnych" i dużych głośników, ile auto kalibracja ustawiła dla nich hz? Gdzie jest centralny ? Nie widać go ns zdjęciach wtf? Co ty tam znowu nakombinowales? Możesz też sam na ucho szukać ich prawidłowego odcięcia , wyłączasz sub z prądu, włączasz film i testujesz odcięcia hz 90 90 100 100 110 110 120 120 I słuchasz różnic i kiedy grają basem, później włączasz sub i słuchasz całości. Edytowano 5 sierpnia 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Ja chyba nie chcę wiedzieć gdzie te głośniki stoją patrząc na wyniki kalibracji. Centralny koło lewego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Bankowski Napisano 5 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 110 i 150 coś takiego.. Centralny stoi za tv na środku między lewym a prawy..wiem że to nie jest dobre rozmieszczenie głośników ale nie dam rady inaczej tego zrobić niestety Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 (edytowany) Wiesz w twoim wypadku już mnie nic nie zdziwi... powieś nad tv(każda zmiana głośników wymaga ponownej kalibracji) Ustaw odcięcia na 110 dla obu i ewentualnie sprawdź podczas seansu 100 100 i czy jest jakaś poprawa, głośność basu wyreguluj sobie na pokrętle z tyłu suba. Edytowano 5 sierpnia 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Bankowski Napisano 5 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 A czy coś kombinowałem to nie.. Ustawiłem na te80 z tego względu że wcześniej tak napisałeś.. Poprzestawiam posłucham jakie są różnice.. A to co teraz napisałeś to na serio czy lacha ciśniesz? 🤪Zrozum nie mam pola do popisu żeby rozstawić tych głośników dlatego chcę je ustawić jakoś w takich pozycjach w jakich są.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 1 minutę temu, kamil Bankowski napisał: A to co teraz napisałeś to na serio czy lacha ciśniesz? W którym miejscu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Bankowski Napisano 5 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Na subie mam ustawione na godz 12 tak jak w instrukcji pisało.. No i crossover na maksa Przed chwilą, Jasiek88 napisał: W którym miejscu? Żebym powiesił nad tv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Przed chwilą, kamil Bankowski napisał: Żebym powiesił nad tv Niby dlaczego tak też się robi .. czasem. Nie rozumiesz godzina 12 na sub oznacza WSTĘPNE ustawienie dal kalibracji, po niej moze brakować ci basu wiec należny go pogłośnić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Bankowski Napisano 5 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 No to ja wiem ze można dodać odjąć i tak dalej.. Więc dlaczego w instrukcji pisze ze należy przestawiać parametrów po skalibrowaniu? Przecież to jedno drugie się wyklucza w pewnym sensie. Ja rozumiem że ręczne ustawiane jest i tak dalej tylko. Po co to piszą... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Bo automatyczne kalibracje to nie kosmiczna technologia która robi wszystko sama. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Bankowski Napisano 5 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 No też prawda.. Słuchaj a gdybym te frontowe powiesił na ścianie a centralny został tam gdzie jest było by lepiej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 (edytowany) Nie wiem nie widzę tego, teoria brzmi głośniki powinny być na wysokości uszu słuchacza i skierowane pod odpowiednim kątem w ich kierunku, wszystkie. Edytowano 5 sierpnia 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts