Bartosz Schmidt Napisano 11 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2020 Cześć. Zestaw jak w nazwie tematu,do tego mam głośnik centralny STX. Wiem,że wszystko z innej parafii,ale gra jak dla mnie całkiem dobrze,na bas powiedzmy nie narzekam,ale mam w końcu trochę miejsca w domu żeby dokupić subwoofer,myślę,że wzbogaci doznania w grach/filmach i muzyce. W zasadzie muzyka filmy 50/50,co polecacie w cenie około 1200zł? Widzę w tej cenie tanie Klipsch,ale czy są warte ceny? Może wystarczy magnat 302a? Czy szukać suba z wyjsciem lfe? Proszę o jakieś propozycje,pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2020 Nie podałeś wielkości Twojego salonu. Zakładam, że jest to 20-30m2. Moja propozycja to Klipsch R-120SW. Z upustem forumowym trochę przekroczymy budżet, ale naprawdę warto dołożyć, to bardzo dobry subwoofer, który powinien Cię usatysfakcjonować tak pod względem muzyki, jak i kina domowego. Serdecznie zapraszam na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2020 Be sensu jest kupować Klipscha 120Sw. Nie dostaniesz nic lepiej od Magnata 302A a dasz ponad 2 razy tyle. Jeśli masz duże pomieszczenie to weź dwa x Magnata i budżet 1200 zł wykorzystasz w sposób idealny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Schmidt Napisano 12 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2020 Pokój to 30m2. Czy jest jakaś alternatywa dla Magnata? Nie warto dopłacać do Klipscha? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2020 Zdecydowanie nie. Bo sam jeden Magnat 302A to konkurent dla Klipsha 120 SW. Więc jeśli masz 30m i taki budzet to weź dwa 302A i zagrają jak znacznie droższy sub. Lepiej to Heco Aurora sub Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 15 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2020 Dwa subwoofery obok siebie zrobią stereo, będzie więcej basu, tylko jakiego? Nie wiem szczerze mówiąc, a raczej pisząc czy nie wolałbym jednej, wyższej jakości skrzynki. To może wnieść większą "zawartość" na dole. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2020 A kto mowił że obok siebie? Jak masz dwa suby w pomieszczeniu to nie ustawiasz ich obok siebie tylko obok frontów. A finalny efekt daje wrażenie subwoofera o znacznie wyższej cenie. Oczywiscie przy prawidłowym ustawieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts