Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam!

Drodzy użytkownicy borykam się z wyborem (trudnym dla mnie) słuchawek bezprzewodowych do pracy biurowej jak i do muzyki. Sporo gram na instrumentach, często słucham muzyki, miłośnik starego dobrego Tonsila Unitry. Postanowiłem sobie sprawić porządne słuchawki, które nie będą wypuszczały dźwięku na zew. jak i wpuszczały do środka :D z uwagi na profil pracy biura.

Mam 2 faworytów ale zastanawiam się czy nie są oni zbyt popularni i stąd moje zainteresowanie tymi modelami.. Może są inne które są równie dobre o tych samych parametrach w tej samej cenie a o nich po prostu nie wiem. Przeglądałem całe forum, nie tylko to. Szukałem info które mnie interesuje na stronach. Modele nad którymi się zastanawiam to Sony WH-1000XM3 vs Bose QC 35 II. Wiem że Sony ma problem z pałąkami które lubią się psuć.. szkoda bo te słuchawki potrafią obsłużyć: aptX, aptX HD czy LDAC co daje większą radość z muzyki. Byłem już w MM chciałem odsłuchać po BT niestety Pan stwierdził ze nie maja takiej możliwości... i spotkałem się ze ścianą. Sprawdziłem po kablu ich standardowe audio i wygodę użytkowania chociaż przez te magiczne 30 m. W pierwszym moim odczuciu nawet jakby lepiej leżały Sony nie wiem jak na dłuższą metę.

PS: Dodam że będą to moje pierwsze takie "porządne" słuchawki, ponieważ do tej pory używałem sporadycznie modelu Creative Fatality Gaming ze starych dobrych lat :)

Będę wdzięczny za udzieloną mi każdą pomoc.
Pozdrawiam!

Napisano

Co prawda inny (starszy?) model Sony MDR-1000X ale używam już od dość długiego czasu i to w miarę intensywnie - praca w domu w towarzystwie dzieci :) 

Żadnych problemów z pałąkami nie stwierdziłem. Jedynie co mnie w nich trochę denerwuje to panel dotykowy do sterowania. Czasami przypadkowo dotknę i przełącza utwór.

Napisano

Dziękuję wam za wszystkie opinie 🙂 da dla mnie pomocne. Udało mi się umówić w Pzn w sklepie aby w pełni moc przetestować sluchawki tak wiec w piatek będzie wszystko jasne ale póki co bardziej ku Sony moja uwaga jest skierowana 🙂