Dedal Napisano 24 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2020 (edytowany) Po pierwsze ten SA30 musiałby też przypasować brzmieniowo (zależy Co kto lubi 😉) Pzdr Co do sterowania to mój sterownik wymieniony wcześniej jest mniejszy niż smartfon 😁 Edytowano 24 sierpnia 2020 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz Ratajczak Napisano 24 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2020 Zaciekawiła mnie opcja NuPrime DAC-9 + NuPrime STA-9. Po przeczytaniu kilku recenzji wygląda całkiem optymistycznie. Czy ten malutki zestaw faktycznie tak przyzwoicie gra, jak jest opisywany? Chyba z ciekawości go wypożyczę, będzie do porównania z Atoll in 200 Signature. Będę mógl podpiąć DAC-9 przy okazji do Atolla. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2020 Czekam na relacje. Nuprime i porównanie tego do Atolla. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 24 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2020 Nuprime na pewno będzie kontrolował bas jak trzeba. Też jestem mega ciekawy porównania. Najgorsza możliwa opcja to jak spodoba Ci się Atoll sterowany przez Dac nuprime Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz Ratajczak Napisano 24 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2020 25 minut temu, Tomasz S. napisał: Najgorsza możliwa opcja to jak spodoba Ci się Atoll sterowany przez Dac nuprime Też się tego obawiam ;-). Ale ustaliłem sobie pułap cenowy około kwoty wydanej na kolumny i tego się będę trzymał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2020 Ja jestem bardziej ciekaw porównania Nuprime vs Atoll vs Magnat. Bo jak sam wspomniałeś nikt o nim nie gada. A kto go testował tu z forum to zrobił na nim wrażenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz Ratajczak Napisano 25 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2020 3 godziny temu, S4Home napisał: Ja jestem bardziej ciekaw porównania Nuprime vs Atoll vs Magnat. Bo jak sam wspomniałeś nikt o nim nie gada. A kto go testował tu z forum to zrobił na nim wrażenie. Postaram się zgrać wypożyczenie tych trzech wzmacniaczy na raz, żeby mieć jak najlepsze porównanie. Ciekawe, czy się uda. Za DAC-a oprócz NuPrime będzie robił IFI iDSD. Ciekawi mnie ten Magnat, z wyglądu nawet chyba najbardziej mi pasuje :-). Widzę, że w ofercie macie też Atolla. Jest szansa, żeby oba wypożyczyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2020 Tak, nie ma problemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2020 No to podobnie jak przy ostatnim porównaniu Atoll vs Hegel, cz kamy wszyscy na opis wrażeń. Napisz o tym koniecznie jak wypadły te wzmacniaczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz Ratajczak Napisano 26 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2020 55 minut temu, Tomasz S. napisał: No to podobnie jak przy ostatnim porównaniu Atoll vs Hegel, cz kamy wszyscy na opis wrażeń. Napisz o tym koniecznie jak wypadły te wzmacniaczy Jeszcze tylko się zastanawiam, czy w przypadku Atolla nie pójść w końcówkę mocy AM 200 SE SIGNATURE (prawie dwa tysiące taniej niż wzmacniacz) i podpiąć do niej PRE/DAC-a NuPrime. To może też być dobre połączenie, a do Atolla i tak bym musiał dokupić DAC-a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2020 (edytowany) Moim zdaniem to dobry trop jeżeli wizualnie nie psuje Ci to efektu. Druga sprawa to czy będziesz mógł ale jedynie złącza cyfrowe ( te dostępne w Dachu ) czy planujesz kiedyś gramofon czy CD bez cyfrowych wyjść. No i pilot w nuprime będzie mniej wygodny ale to można zawsze zastąpić jakimś Logitech Harmony. Nuprime Dac-9 to podobno bardzo dobry Dac. Ma niefart ,że jest niebezpieczne blisko cenowo Cambridge Audio CXN V2 , który ma większą funkcjonalnosc bo też jest Dacem i preampem a dodatkowo streamerem. Edytowano 26 sierpnia 2020 przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz Ratajczak Napisano 27 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 Dnia 26.08.2020 o 11:44, Tomasz S. napisał: Druga sprawa to czy będziesz mógł ale jedynie złącza cyfrowe ( te dostępne w Dachu ) czy planujesz kiedyś gramofon czy CD bez cyfrowych wyjść. Gramofonu raczej nie planuję, myślałem o tym, ale po ostatnich odsłuchach ze znajomym wielbicielem gramofonu doszedłem do wniosku, że jednak nie potrzebuję :-). NuPrime ma jedno wejście analogowe i to mi wystarczy. Pilot ma wyłącznik, wybór źródła i regulację głośności. Niczego więcej nie potrzebuję ;-). Kusi mnie, bo dogadałem się co do kupna używanej końcówki Atolla AM200 Signature... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 Nie zauważyłem tego wcześniej ale rzeczywiście ten dac ma wejście analogowe. W takim razie to już świetna opcja. Sprawdź to konieczne. Ja mam atolla 100 se i zwykle też wykorzystuję go jako końcówkę a mojego Daca do regulacji głośności. Moim zdaniem omijając pre atollowe gra fajniej. Nie wiem jak jest z 200 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 Faktycznie to dobry trop. Sprawdź jednak to połączenie . Ja go nie testowałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrB Napisano 1 września 2020 Udostępnij Napisano 1 września 2020 Dnia 27.08.2020 o 17:57, Tomasz S. napisał: Ja mam atolla 100 se i zwykle też wykorzystuję go jako końcówkę a mojego Daca do regulacji głośności. Moim zdaniem omijając pre atollowe gra fajniej. Nie wiem jak jest z 200 Z in200 jest podobnie; gra o wile fajniej jako końcówka mocy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 września 2020 Udostępnij Napisano 2 września 2020 A czy to nie jest tak że to zalezy od tego jakie macie PRE? Nie sadzę aby PRE w Atollu było aż tak złe. Pewnie to poziom tego w Nadzie. Końcowki istotnie Atoll robi na prawdę ciekawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 września 2020 Udostępnij Napisano 2 września 2020 Wszystko ma znaczenie jako ciekawostka Marantz wypuścił nowy wzmacniacz zintegrowany Model 30. Pre ma potężne zasilanie a końcówki to po prostu moduły Hypex czyli klasa D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz Ratajczak Napisano 2 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: Wszystko ma znaczenie jako ciekawostka Marantz wypuścił nowy wzmacniacz zintegrowany Model 30. Pre ma potężne zasilanie a końcówki to po prostu moduły Hypex czyli klasa D Ale jakoś tak wsiowo wygląda ten wzmacniacz Marantza ;-). No i cena zabija... No może by trochę pasował do membran moich Goldów 200 ;-)... Niestety S4Home nie ma w tej chwili Atolla do wypożyczenia, a Magnata na stanie, zostaje tylko Cambridge Audio CXA 81. Dlatego chyba trochę poczekam, bo zależy mi na bezpośrednim porównaniu. Cały czas mam też w głowie opcję końcówki Atolla z DAC NuPrime. Edytowano 2 września 2020 przez Bogusz Ratajczak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 września 2020 Udostępnij Napisano 2 września 2020 Spytaj @rms.pl o zestaw Dac-9 / sta-9 w międzyczasie. W Twoim zasięgi cenowym jest też Integra Ida-16 , sprawdź na ceneo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz Ratajczak Napisano 8 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 września 2020 Ida-16 gra bardzo ciepło (według opinii i testów), a tego za bardzo nie chcę. Na pierwszy ogień idą dwa wzmacniacze: CA CXA81 i Roxan K3. W weekend prawdopodobnie testowanie. Jak mi podpasuje Roxan K3, postaram się połączyć samą końcówkę K3 z pre/dac NuPrime DAC-9 przy połączeniu zbalansowanym. Będę miał jeszcze swojego Marantza PM7005 i Rotela A12 do porównania. Zapowiada się więc audio-weekend :-). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 8 września 2020 Udostępnij Napisano 8 września 2020 Opisz koniecznie jak wyszło porównanie. Mój głos w ciemno idzie do Roksana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 września 2020 Udostępnij Napisano 9 września 2020 Mój nie w ciemno ale tez na Roksana Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz Ratajczak Napisano 9 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2020 Zobaczymy, sprzęt powinien dotrzeć jutro. Jak Roxan spełni moje oczekiwania, pozostanie porównanie go z Atollem. Jestem raczej przekonany, zarówno w przypadku Atolla jak i Roxana, że będą to końcówki mocy z zewnętrznym DAC/PreAmp. Za Roxanem przemawiają wejścia zbalansowane XLR i takiego DAC-a będę też preferował. S4Home, dzięki, za szybkie załatwienie wypożyczenia :-). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 9 września 2020 Udostępnij Napisano 9 września 2020 Jeśli szukasz końcówki mocy to sprawdź jeszcze Cyrusa Xpower. Fajną sprawą jest tam późniejsza rozbudowa ( mono/stereo, dodatkowy zasilacz PSXR2 ). Brzmieniowo również powinien sprawdzić się dobrze w tym systemie. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 Nie ma sprawy i zapraszam. Do końcówki Roksana sam się kiedyś przymierzałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts