Amster Napisano 31 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2020 Koledzy ze mnie drwią, a ja jeszcze bardziej wiem, że nic nie wiem:) Wyobraźcie sobie teraz jak pojawiam się w sklepie i nie wiem czego chce. Co chwilę czytam, że jakiś ambplituner nie napędzi kolumn i tak właściwie zastanawiam się o co chodzi:) Czy one w ogóle nie odpalą?:)) Jeżeli możecie opisać mi różnicę między nimi oraz Cyz ta Yamaszka pociągnie te zestawy będę wdzięczny Pamiętajcie, że dla moich oczekiwań wystarczał Marshall:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2020 (edytowany) Test https://audio.com.pl/testy/stereo/amplitunery-stereo/2561-yamaha-r-n602 https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/169-bowers-wilkins-685 Heco Aurora 1000 to zdecydowanie lepsze i mocniejsze kolumny jak B&W Popatrz na te kolumny i sam ocen tylko po wyglądzie to jak Dawid i Goliat 😉 Edytowano 31 sierpnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amster Napisano 31 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2020 Czy ta Yamaha w razie czego uciągnie te Aureory 1000? Trochę obawiam się, że mogą być za duże do pomieszczenia 24-25m2, ale lepiej chyba zawsze mieć jakiś zapas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 31 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2020 Najlepszą opcją jest odsłuchać u siebie w swojej akustyce, nie pasuje odsyłasz i tracisz tylko nie wiele. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 września 2020 Udostępnij Napisano 1 września 2020 (edytowany) 7 godzin temu, Amster napisał: Koledzy ze mnie drwią, a ja jeszcze bardziej wiem, że nic nie wiem:) Wyobraźcie sobie teraz jak pojawiam się w sklepie i nie wiem czego chce. Cały czas ci się powtarza odsłuch wtedy się dowiesz jedź i posłuchaj tych B&W ( są za małe do 25m² ) i HECO czegoś się dowiesz! Yamaha napędzi bez problemu większość kolumn z twojego budżetu!!!! Edytowano 1 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 września 2020 Udostępnij Napisano 1 września 2020 @Amster, jak powiedział kolega wyżej nie słuchałeś tego sprzętu tylko piosenki na YT. Komentarze pod postem? No serio? Nie zrozum mnie źle ale na takiej podstawie nie wybierzesz sprzętu. Masz mały budżet moim zdaniem powinieneś iśc w sprzet używany. Po prostu. @Milk masz rację kolega szuka ideału ale na pewno go nie znajdzie po patrzeniu w neta. aha i kolego nikt z Ciebie nie drwi, próbujemy Ci wskazać prawdziwą drogę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 września 2020 Udostępnij Napisano 1 września 2020 To zakup STEREO!! Nie ślub 😉 tutaj jak źle wybierzesz to jest problem!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 1 września 2020 Udostępnij Napisano 1 września 2020 14 godzin temu, milk-monster napisał: Heco Aurora 1000 to zdecydowanie lepsze i mocniejsze kolumny jak B&W Co masz na myśli pisząc lepsze bo mocniejsze ok? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 września 2020 Udostępnij Napisano 1 września 2020 (edytowany) 27 minut temu, lysyrafal napisał: Co masz na myśli pisząc lepsze bo mocniejsze ok? Dla mnie lepsze dla Ciebie niekoniecznie 🤔 A swoją drogą skoro znasz te kolumny to byś doradził koledze bo z tego co widzę on ślepo wierzy YT Edytowano 1 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 1 września 2020 Udostępnij Napisano 1 września 2020 Znam a jedne z nich nawet bardzo dobrze. Ten amplituner słabo się sprawdzi z jednymi i drugimi kolumnami. 16 godzin temu, Amster napisał: Czy one w ogóle nie odpalą?:)) Tu nie chodzi o to czy odpalą bo grać będą tylko chodzi o jakość grania, a z tym może być naprawdę słabo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 września 2020 Udostępnij Napisano 1 września 2020 38 minut temu, lysyrafal napisał: Tu nie chodzi o to czy odpalą bo grać będą tylko chodzi o jakość grania, a z tym może być naprawdę słabo. Dla ciebie może być słabo dla @Amster może być ok to jego pierwsze stereo! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amster Napisano 1 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2020 12 godzin temu, S4Home napisał: @Amster, jak powiedział kolega wyżej nie słuchałeś tego sprzętu tylko piosenki na YT. Komentarze pod postem? No serio? Nie zrozum mnie źle ale na takiej podstawie nie wybierzesz sprzętu. Masz mały budżet moim zdaniem powinieneś iśc w sprzet używany. Po prostu. @Milk masz rację kolega szuka ideału ale na pewno go nie znajdzie po patrzeniu w neta. aha i kolego nikt z Ciebie nie drwi, próbujemy Ci wskazać prawdziwą drogę. Dziękuje za wszelkie sugestie. Amster to Robert z OLX 😀 Dziś wszelkie kwestia przedstawił P. Mateusz od Was i zgodnie z rozmową pójdę tym tropem. Swoją drogą jeszcze raz powtórzę, że tak wyczerpującej informacji i doradztwa nigdy dotąd nie uzyskałem, dlatego jeszcze raz chylę czoła ;)) 12 godzin temu, milk-monster napisał: Cały czas ci się powtarza odsłuch wtedy się dowiesz jedź i posłuchaj tych B&W ( są za małe do 25m² ) i HECO czegoś się dowiesz! Yamaha napędzi bez problemu większość kolumn z twojego budżetu!!!! Tobie również dziękuje za cierpliwość i wszelką pomoc przy moich pytaniach :)) Otóż jestem na czwartek umówiony na odsłuch modelu HECO700 (mam nadzieje, że będą jeszcze dostępne bo jutro też ktoś wpada na odsłuch tych kolumn). Po odsłuchu podejmę decyzje, aczkolwiek bazując na mojej intuicji zostanę przy tym modelu i zakupu dokonam w S4HOME. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 września 2020 Udostępnij Napisano 1 września 2020 Jeżeli mogłem w czymś pomóc to dobrze polecam się na przyszłość 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amster Napisano 1 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2020 (edytowany) Gorzej jak wrócę z pytaniami:)) Generalnie, wątpiłem, że uzyskam tutaj pomoc, a tym czasem spotykam się z wyrozumiałością, poradą i przede wszystkim z cierpliwością:)) Uprzejmie dziękuje. Edytowano 2 września 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 września 2020 Udostępnij Napisano 1 września 2020 Po to jest forum żeby wymieniać się doświadczeniami i pomagać 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 września 2020 Udostępnij Napisano 2 września 2020 Ciesze się że z nami rozmawiałeś i jednak zgodziłeś się na odsłuch. Po prostu podjedz do niego na luzie. Spokojnie. Zobaczysz albo usłyszysz czy to jest to czego oczekujesz czy mamy szukać dalej. Jeśli ktoreś Ci się spodobają to bierz do domu na testy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 2 września 2020 Udostępnij Napisano 2 września 2020 17 godzin temu, Amster napisał: Generalnie, wątpiłem, że uzyskam tutaj pomoc, a tym czasem spotykam się z wyrozumiałością, poradą i przede wszystkim z cierpliwością:)) Uprzejmie dziękuje. No i super daj znać później jak wrażenia po pierwszych testach. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amster Napisano 2 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2020 (edytowany) Dam znać na pewno w tej chwili oczekuje informacji czy dziś klient nie kupi;) Niestety sklep nie umożliwia wypożyczenia towaru na odsłuch do domu aczkolwiek myśle, że jeżeli usłyszę to na pewno podejmę decyzje Edytowano 2 września 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 2 września 2020 Udostępnij Napisano 2 września 2020 (edytowany) Na miejscu jesteś za to wstanie przetestować więcej zestawów i wybrać i tak ten który najbardziej przypadnie ci do gustu. Natomiast w twoim pomieszczenie zagra taki zestaw trochę inaczej. Edytowano 2 września 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amster Napisano 2 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2020 (edytowany) Myślę, że jednak na 90% zostanę przy tym, aczkolwiek decyzja jutro:) Edytowano 2 września 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper.kaps Napisano 2 września 2020 Udostępnij Napisano 2 września 2020 (edytowany) Amster, a skąd jesteś i gdzie się ustawiłeś na odsłuch tych Heco 700? Edytowano 2 września 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 września 2020 Udostępnij Napisano 2 września 2020 Amster jest z Poznania wystarczy wejść na profil 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper.kaps Napisano 2 września 2020 Udostępnij Napisano 2 września 2020 (edytowany) Dobra, to jest nieistotne. Chodzi mi o salon, do którego zmierza na odsłuch. Edytowano 2 września 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 września 2020 Udostępnij Napisano 2 września 2020 Przecież ty i Amster to ziomale 😉 pojedźcie razem na ten odsłuch 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amster Napisano 2 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2020 1 godzinę temu, kacper.kaps napisał: Dobra, to jest nieistotne. Chodzi mi o salon, do którego zmierza na odsłuch. AudioPlaneta, aczkolwiek dziś miałem otrzymać informacje czy odbyła się sprzedaż tego urządzenia po prezentacji i cisza.. Więc na tem moment mam problem. Masz jakieś namiary na sklep w Poznaniu, który umożliwi odsłuch? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts