merlin083 #1 Napisano 6 września 2020 (edytowany) Dzień dobry, Posiadam zestaw kina domowego i chciałbym dokupić do niego subwoofer. Amplituner yamaha rx v485+głosniki indiana line nota 260 x+indiana line 740x. Bardziej zależy mi na jakości jak na mocy. Użytkuje najczęściej netflixa,muzyka,gry,tv. Chciałbym wydać na niego ok 800zł Pozdrawiam, Mariusz Edytowano 6 września 2020 przez merlin083 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #2 Napisano 6 września 2020 Nie wiem jak to się ma do metrażu ale nic lepszego od magnat 302A nie znajdziesz w tej cenie. Jutro przyjdzie branża i prawdopodobnie potwierdzi moje słowa. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #3 Napisano 6 września 2020 Zgadzam się z kolegą JaZz. W tym niskim budżecie, w nowych produktach, nie znajdziesz nic innego Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #4 Napisano 6 września 2020 Magnat 302a to mocny subwoofer ale jednak ma spore problemy z kontrolą. W mojej ocenie lepiej byłoby odłożyć trochę i kupić Klipsch R12SW, który zapewni lepszy efekt i nie pogubi się nawet przy wyższych poziomach głośności. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 7 września 2020 Kolego przestań. Na prawdę. Jedyna wada jaką ma ten sub w swojej cenie to zbyt szybkie gaszenie, więc momentami w czasie filmu częściej słychać "pstryk" . Ale kontrola? No Klipsch na pewno nie ma lepszej. A cena obecnego R120Sw pozwala na zakup dwóch 302A które bez problemu zmiotą go dźwiękiem. Bez jaj. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
merlin083 #6 Napisano 10 września 2020 Dziękuję za odpowiedź. A zwiększając budżet do ok 1000zl warto wybrać ten głośnik. https://audiotop.pl/pl/p/Subwoofer-aktywny-Taga-Harmony-TSW-90-V.4-Czarny/5157 ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #7 Napisano 10 września 2020 Za niewiele więcej jest jeszcze Fyne Audio F3.8 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #8 Napisano 10 września 2020 Z tego co zaobserwowałem to branża raczej odradza suby tagi w tym budżecie :p Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #9 Napisano 11 września 2020 No właśnie nie warto. Magnat 302A jest lepszy a tańszy, Fyne F 3.8 jest faktycznie całkiem ok. Jak masz nie duże pomieszczenie to jest to dobry wybór. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
merlin083 #10 Napisano 11 września 2020 Patrząc na cenę i Wasze opinie jestem za magnatem,ale...obawiam się tego pstrykania. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #11 Napisano 11 września 2020 to nie będziesz używał "auto", tylko będziesz go włączał na "on" i problem z bańki Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #12 Napisano 11 września 2020 No ja tylko na noc go wyłączam. Auto nie używam. Rozmawiałem z kimś kto ma non stop włączony. Mówił że padła mu po 2 latach końcówka mocy (jak dobrze pamiętam) w tym subie. Koszt naprawy podobno nieduży (ok. 100zł?), a czy to było powiązane to nie wiem. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
merlin083 #13 Napisano 11 września 2020 Udało mi się "wydusić" jeszcze parę zł i max co mogę wydać to 1300 zł.. Klipsch R-12SW ? Klipsch R-100SW ? Przepraszam za zamieszanie, 🙂 Mariusz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #14 Napisano 11 września 2020 1 godzinę temu, JaZz napisał: Rozmawiałem z kimś kto ma non stop włączony Ale ja nie sugeruje mieć go włączonego 24h, tylko w trakcie używania włączać "on", a nie "auto" i problem jego autora jest rozwiązany Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #15 Napisano 11 września 2020 A ja nie napisałem że sugerujesz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #16 Napisano 11 września 2020 Wiem, ale wolałem doprecyzować, żeby autor problemu się nie zasugerował, że ma do wyboru albo "auto", albo "on 24h" 😎 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #17 Napisano 14 września 2020 Dnia 11.09.2020 o 17:21, merlin083 napisał: Udało mi się "wydusić" jeszcze parę zł i max co mogę wydać to 1300 zł.. Klipsch R-12SW ? Klipsch R-100SW ? Przepraszam za zamieszanie, 🙂 Mariusz Ale to nic nie da. R12Sw to konkurent dla Magnata 302A. To po co dozbierać. To nic nie da. Faktycznie jak dasz na ON to masz święty spokoj. A jak chcesz z Auto fajny sub To HEco Aurora 30A do niego warto dołożyc. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach