Maaathie Napisano 15 września 2020 Udostępnij Napisano 15 września 2020 Witam wszystkich na wstępnie zaznaczam ze co do dźwięku jestem totalnym laikiem, ale postanowiłem zainwestować w coś więcej niż sam dźwięk z telewizora. Dostępne mam około 4 tys zł. Tutaj pojawia się pytanie czy wziąć Soundbar JBL 9.1 DOLBY ATMOS czy celować w jakiś zestaw? Kolumny + wzmacniacz prawdopodobnie. Co do rzeczy które są odtwarzane to w 80% jest to netflix/mecze reszta to jakaś muzyka+ konsola.Niestety nie znam się kompletnie wiec nie wiem jak to i z czym połączyć. Pomieszczenie około 27 m2 kwadratowe. Dziekuję za cenne rady i pomoc, życzę miłego wieczoru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 Soundbar z dolby Atmos? A coś to za wynalazek. 9.1 i Atmos? Oni chyba sami już nie widzą co napisać na tych broszurkach. Widać ingerencję Samsunga Kolego kino! tylko kino Yamah 485 + Quadral 6500 LE albo Taga 606V3 + Magnat Sub 302A i masz system na lata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 Cześć, Soundbary z Dolby Atmos to niestety wynalazek i nie brzmią tak jak byśmy mogli tego oczekiwać. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem byłoby klasyczne kino domowe. W takiej kategorii cenowej masz Yamahę RXV485/htr4072 + Quadral 6500LE + Fyne Audio F3.8. Wyższą jakość brzmienia względem belki uzyskasz na monitorach aktywnych takich jak Klipsch the Fives, które potrafią zaskoczyć dynamiką, przestrzenią i mocnym basem. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenet Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 Tak jak koledzy piszą, zdecydowanie kolumnienki. Chyba że wyłącznie ze względu na wygodę... bo co fakt to fakt 1 głośnik... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maaathie Napisano 16 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 września 2020 Przejrzałem kilka ofert i zastanowił mnie jeszcze Denon 1600X tylko co tutaj doświadczeni koledzy o nim sądzą. Dodatkowo mam pytanie czy celować w tylko W 2 kolumny między telewizorem czy jeszcze dorzucić tak jak jest w Quadralach mniejsze głośniki obok sofy. Gniazda głośnikowe w tym wypadku coś pomogą? I pytanie czy do Quadrali potrzebny jest jeszcze subwoofer czy bez niego będzie wystarczająco dobrze to wszystko chodziło? + czy we Wrocławiu jest jakiś profesjonalny sklep, który pomoże w cztery oczy i jest polecany przez forum ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 Jak mawia klasyk, kino bez sub'a, to ch** nie kino i skoro idziesz w kino, to pełne 5.1. Jeżeli chcesz dwie kolumny, to nie pchaj się w amplituner kina 13 minut temu, Maaathie napisał: Gniazda głośnikowe w tym wypadku coś pomogą? Możesz rozwinąć myśl? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2020 Udostępnij Napisano 17 września 2020 No to chcesz to kino czy nie? Jak chcesz 2 kolumny to wzmacnniacz albo amplituner stereo. A nie kinowy. 1600X to konkurent dla 485 tyle że jest 7 kanałowy. 14 godzin temu, Markcox napisał: Możesz rozwinąć myśl? Chyba chodziło o to czy ich ilośc pomaga w dzwieku? No mogłbym to zrozumieć na przykład checia podłączenia w bi ampingu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts