West82 Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 Dzień dobry, Przeszukiwałem to forum wiele razy aż postanowiłem się zalogować i dołączyć do audio forumowiczów. Szukam odpowiedzi na pytanie... posiadam wzmacniacz Acoustic Advance xi60 wraz z kolumnami monitor Audio MR4, chcę ja sprzedać i zakupić kolumny do kwoty 2000 zł ( używane). Muzyka jaką słucham to raczej rock, pop itp. Pomieszczenie to 30 m2. Możecie coś polecić ? Dziękuję :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 Cześć, w tym budżecie poleciłbym Pylon Audio Pearl 25, ale zasugerowałbym zwiększenie odrobinę budżetu i rozważenie HECO Aurora 700 (możemy zrobić dobrą cenę ). Jedne z najlepszych kolumn za swoją cenę. Jeśli jest taka możliwość to zapraszamy do naszego salonu na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
West82 Napisano 16 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 września 2020 Q21 - poproszę o podesłanie oferty w prywatnej wiadomości, zarówno na Pylon jak i na Heco Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 (edytowany) Wiedziałem że branża ma dar przekonywania 😉 ale że aż tak!!!!!! Jeden post i już oferta na priv👍 Za 2k kupisz naprawdę fajne używane kolumny!!!! Edytowano 16 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
West82 Napisano 16 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 września 2020 Ja tylko poprosiłem o ofertę Czy kupię? tego nie wiem. Cały czas czekam na ciekawe propozycje do wyboru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 (edytowany) Taki żarcik spokojnie 😉 Osobiście uważam że używane lepsze jak nowe zwłaszcza w tej kwocie! Poszukam i podeślę linki. Edytowano 16 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, West82 napisał: Cały czas czekam na ciekawe propozycje do wyboru. Nie wiem czy monitory wchodzą w grę, ale tutaj masz ciekawą opcję. Edytowano 16 września 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 https://allegro.pl/oferta/monitor-audio-rs6-wyjatkowe-kolumny-glosnikowe-9671009381 https://allegrolokalnie.pl/oferta/kolumny-canton-gle-490-stan-idealny https://allegro.pl/oferta/kolumny-audio-physic-yara-9639435862 https://allegro.pl/oferta/kolumny-stereo-glosniki-dali-concept-8-8-ohm-90db-9472676847 https://allegro.pl/oferta/kolumny-podlogowe-heco-metas-xt-701-9442039406 https://allegro.pl/oferta/klipsch-rf-35-jak-rf-82-r-82f-rf35-r-35f-para-9629408756 Monitor audio RS6 grają cudnie 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
West82 Napisano 16 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 września 2020 To teraz będę miał się nad czym zastanawiać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2020 Udostępnij Napisano 17 września 2020 Nie no serio wymiana siekierki na kije. Ok Aurora jest lepsza ale mają budżet 2k idż w kolumny używane. A propozycja Pylona była po prostu nie na miejscu. Byle dac nowego, swojego. Psujecie wizje branży takie jest moje zdanie. Wychodzimy później wszyscy na wciskaczy. Kolumny używane. Pod AA kolumny jasne. Może używane a nie stare Bronze 6? Albo starsze Dali Ikon 6 w pierwszej edycji? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 września 2020 Udostępnij Napisano 17 września 2020 (edytowany) Przecież autor wątku nie musi kupować kolumn z linków chodzi o to żeby popatrzył że istnieją inne ciekawsze marki jak Pylon 😉 Edytowano 17 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
West82 Napisano 17 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2020 Zainteresowały mnie MA Bronze 6 , MA SR6 oraz DI 6... tak się złożyło, że wszystko z 6 na końcu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 września 2020 Udostępnij Napisano 17 września 2020 Najlepiej wypożyczyć do siebie i odsłuchać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
West82 Napisano 17 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2020 Koledzy, uzyskam od Was jakieś informację na temat tych kolumn? W necie nie mogę znaleźć informacji... https://www.olx.pl/oferta/kolumny-system-audio-sa-1280-mk2-sklep-8000zl-okolice-warszawy-CID99-IDG8kZI.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 września 2020 Udostępnij Napisano 17 września 2020 (edytowany) Kolumny świetne! VIFA to mówi samo za siebie!! Komory balastowe zasypane chyba śrutem? Tylko pytanie czy będą pasować do twojego xi60? Najlepiej wzmacniacz pod pachę i jechać sprawdzić! Edytowano 17 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 września 2020 Udostępnij Napisano 18 września 2020 21 godzin temu, West82 napisał: Zainteresowały mnie MA Bronze 6 , MA SR6 oraz DI 6... tak się złożyło, że wszystko z 6 na końcu Ikonów już nie sprawdzisz ale możesz odsłuchać Opticony. Brzmia podobnie. Choc są plusy dla Ikon. Chodzi ci o RS? https://allegro.pl/oferta/monitor-audio-rs6-wyjatkowe-kolumny-glosnikowe-9708157391 Fajne kolumny. Troche za miekki bas. Przez to daje dociążenie głębie i jest ciepły ale czasami przy głośnym graniu na długa metę meczy. Ale na prawde udane modele. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
West82 Napisano 27 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2020 Koledzy, wprowadziłem Was nie chcący w błąd.. mój pokój ma niecałe 20 m2... Budżet zwiększył się do 2,5 tyś ... Jestem otwarty na ciekawe propozycje zakupowe... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 No to masz tylko wiekszy wybor. W 20m pomieszczenie nie musisz mieć duzych kolumn. ale wciąż warto rozważyć kolumny uzywane. Tannoy DC6T Znalazłem juz coś godnego uwagi? Podzielisz się? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
West82 Napisano 28 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2020 Wczoraj dopiero sprzedałem moje MR4 więc bardziej zagłębiłem się w poszukiwania mając pieniądze do wydania co sądzicie o tych Heco https://www.olx.pl/oferta/heco-celan-501-xt-stan-swietny-CID99-IDFA4oF.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 Cześć @West82 tak jak w opisie są do kina domowego, a ty szukasz kolumn do stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
West82 Napisano 28 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2020 @S4Home, właśnie w tym problem, że sam nie wiem czego szukać.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 (edytowany) 32 minuty temu, Karol64208 napisał: są do kina domowego, a ty szukasz kolumn do stereo Heco Aurora 300, Kef q350 też są kolumnami do KD wiele osób kupuje je do STEREO! @West82 poszukaj ogłoszeń kolumn w swojej okolicy, weź wzmacniacz i pojedź na odsłuch. Miałeś MR4 czyli już masz rozeznanie co ci nie pasuję w dźwięku. Edytowano 28 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Dnia 17.09.2020 o 07:12, S4Home napisał: Nie no serio wymiana siekierki na kije. Ok Aurora jest lepsza ale mają budżet 2k idż w kolumny używane. A propozycja Pylona była po prostu nie na miejscu. Byle dac nowego, swojego. Psujecie wizje branży takie jest moje zdanie. Wychodzimy później wszyscy na wciskaczy. Nie wiem czy chodziło też o mnie, ale nie ma dnia na Forum aby kolumny Heco nie były polecane przez branżę czy się mylę chyba nie? Tu nie chodzi o to czy ktoś wciska czy nie, ale są chyba jakieś alternatywy które można zaproponować chociaż budżet jest niewielki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts