wiaderny Napisano 19 września 2020 Udostępnij Napisano 19 września 2020 Witam. Mam okazję kupić używane Heco aurora 1000. Sprzedawca informuje że dokonał modyfikacji : "W kolumnach wymieniłem górne terminale na miedziane, więc nie potrzebne są zworki co poprawiło czystość brzmienia zwłaszcza górnego pasma." Pytanie do znawców, czy kolumny mogą lub powinny grać lepiej? Czy warto brać kolumny po takich przeróbkach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 19 września 2020 Udostępnij Napisano 19 września 2020 Jestem na nie. Zrobił coś powiedzmy pod siebie, co nie koniecznie może się spodobać innym uszom i akustyce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 września 2020 Udostępnij Napisano 19 września 2020 (edytowany) Modyfikację najlepiej samemu przeprowadzać pod swoje ucho! Lub kupić od znajomego jak znasz produkt! Edytowano 19 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 września 2020 Udostępnij Napisano 19 września 2020 Przede wszystkim musisz samemu posłuchać i ocenić czy brzmienie będzie Ci pasować. Minusem takich modyfikacji jest ciężka sprzedawalność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 19 września 2020 Udostępnij Napisano 19 września 2020 Przecież to są tylko terminale. Co ma się złego niby dziać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 19 września 2020 Udostępnij Napisano 19 września 2020 (edytowany) Ja szczerze mówiąc nie miałbym obiekcji. I przepraszam ale nie do końca wierzę że różnica w terminalach spowodowała znaczącą zmianę brzmienia w tych kolumnach 😉 Masz fotkę jak to jest zrobione i czy w komplecie daje stare terminale? Znalazłem to ogłoszenie na OLX, jest to prywatna aukcja i gość sprzedaje tez jakieś fajne kabelki. Według mnie źródło dość wiarygodne, żaden kowal... To wielkie kolumny są! Testowałem je u siebie na prawie 80 m2. Jakie masz pomieszczenie? Edytowano 19 września 2020 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 19 września 2020 Udostępnij Napisano 19 września 2020 Też znalazłem to ogłoszenie. Niech Ci wyśle jak to wygląda. Starguj na 2.5 i jak będą grać dobrze, to nie ma co się zastanawiać, bo cena jest dobra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiaderny Napisano 19 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2020 (edytowany) 2 godziny temu, Inferno napisał: Ja szczerze mówiąc nie miałbym obiekcji. I przepraszam ale nie do końca wierzę że różnica w terminalach spowodowała znaczącą zmianę brzmienia w tych kolumnach 😉 Masz fotkę jak to jest zrobione i czy w komplecie daje stare terminale? Znalazłem to ogłoszenie na OLX, jest to prywatna aukcja i gość sprzedaje tez jakieś fajne kabelki. Według mnie źródło dość wiarygodne, żaden kowal... To wielkie kolumny są! Testowałem je u siebie na prawie 80 m2. Jakie masz pomieszczenie? Salon 60m2, będą grały z Cambridge axr100. Edytowano 19 września 2020 przez wiaderny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 19 września 2020 Udostępnij Napisano 19 września 2020 OK też sporo 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 Jaka cena? Pokaż na zdjęciu ta modyfikacje. Wymienił cały terminal czy tylko górne zaciski? Dziwne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 A czy przy terminalach nie ma czasem zwrotnic? Moze cos sie pojaralo i stad byla potrzeba wymiany!? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiaderny Napisano 21 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2020 4 godziny temu, S4Home napisał: Jaka cena? Pokaż na zdjęciu ta modyfikacje. Wymienił cały terminal czy tylko górne zaciski? Dziwne. Za 2800 wyślę, zdjęć mie mam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 Bez odsłuchu i obejrzenia, to BARDZO ryzykowne posunięcie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiaderny Napisano 21 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2020 3 godziny temu, DudasDudek napisał: Bez odsłuchu i obejrzenia, to BARDZO ryzykowne posunięcie. W tym przypadku tylko wysyłka (odległość 600 km) tak że chyba odpuszcze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 Być może będzie wszyskto okej. Sam sprzedawałem sprzęt z wysyłką. Ale liczyć, że wszyscy ludzie są uczciwi... To nie wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 września 2020 Udostępnij Napisano 22 września 2020 19 godzin temu, wiaderny napisał: Za 2800 wyślę, zdjęć mie mam. ??? No to niech dośle. Jak nie podeśle to nie bierz. Wycen u nas nowe i już. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts