Marcin Bałażak Napisano 7 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2020 53 minuty temu, RLC napisał: Kolega Marcin co zadecydował Kolega Marcin ma rozdwojenie jaźni. Nie mamy w domu za dużo czasu na oglądanie tv, czy słuchanie muzyki. Wieczory jednak piątkowe i sobotnie poświęcamy na jakiś film. Z racji tej, że do kina chodzić nie lubimy (jak ktoś chce to o powodach mogę napisać), a mamy ogromny i dobry tv, cotygodniowe seanse chcielibyśmy sobie zrobić jeszcze bardziej zbliżonymi do kina. W pierwszej fazie myślałem o stereo, ale później o KD, a teraz znów stereo jakby zyskiwało przewagę😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 października 2020 Udostępnij Napisano 7 października 2020 Wypożycz zestaw do domu i testuj inaczej się nie przekonasz! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bałażak Napisano 7 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, RLC napisał: Wypożycz zestaw do domu i testuj inaczej się nie przekonasz! Chyba stereo trzeba będzie zakupić. I to z powodów prozaicznych. Po pierwsze. Z pewnością filmy będą brzmieć lepiej niż teraz, mimo iż tv posiada tzw soundbar. Po drugie. Gdy żona coś robi w kuchni obok (kuchnia połączona z salonem) chyba radio stereo będzie ładniej słyszalne. Po trzecie. Miejsce. Na głośniki tylne musiałbym robić specjalne półki, a w stereo tego uniknę. Po czwarte. Wydaje mi się, że sprzęt stereo jest tańszy i łatwiejszy w ewentualnych naprawach, traci wolniej na wartości i jest niewrażliwy na coraz to nowsze technologie dźwięku. Po piąte. Synowie dorastają i jak któryś będzie chciał zrobić prywatkę to stereo bardziej się do tego nadaje. Ufff. Chyba wszystkie aspekty poruszyłem. Wracając do propozycji, to bardzo podobają mi się KEF bodaj model 550. Także te wpadły mi w oko: https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/3243-wharfedale-diamond-330 Edytowano 7 października 2020 przez Marcin Bałażak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 października 2020 Udostępnij Napisano 7 października 2020 Nie słyszałem tych WD 330 zapewne to też jest jakiś trop 😉 KEF Q550 + Q5 słyszałem nie raz! Szczerze polecam. Jeżeli za jakiś czas uznasz że brakuje ci BASU w twoich 30m² dokupisz subwoofer i po kłopocie 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
New_Kid_1989 Napisano 7 października 2020 Udostępnij Napisano 7 października 2020 Cześć wszystkim, Podepnę się pod temat żeby nie zakładać nowego. Poszukuje zestawu stereo do 16m2 pokoju. Muzyki będę słuchał tylko przez serwisy streamingowe Tidal i Spotyfi a w przyszłości zamierzam spróbować słuchania winyli. Czego oczekuję? Wzmacniacza z phono preampem, możliwością podłączenia do TV LG OLED C6, obsługi aplikacji Tidal i Spotyfi po bluetooth lub łatwości połączenia z chromecastem lub wsad-10. Moje typy to NAD C316bee, Rotel A10, Cambridge Audio AXA35. Co do kolumn to zawsze podobał mi się dźwięk B&W i tu mój typ to 607 lub 606. Jest też Elac 2.0 B6.2 który mi sie podoba i Kef Q350. Nie słucham reagge, disco-polo, heavy metalu i techno. Poza tym słucham przeróżnych gatunków i artystów. Nie zależy mi na trzęsieniu ziemi i cisnieniu akustycznym ale chce poczuć muzykę w pokoju. Kwota jaką mogę przeznaczyć na zakup sprzetu to 4000 zł +/- 500 zł łącznie z kablami głośnikowymi, RCA i do TV. Zakupy będą w okresie swiątecznym więc możliwe bedą promocję. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bałażak Napisano 7 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2020 (edytowany) 10 minut temu, RLC napisał: Nie słyszałem tych WD 330 zapewne to też jest jakiś trop 😉 KEF Q550 + Q5 słyszałem nie raz! Szczerze polecam. Jeżeli za jakiś czas uznasz że brakuje ci BASU w twoich 30m² dokupisz subwoofer i po kłopocie 👍 Problem z KEF jest taki, że nowe to ponad budżet. Te WD330 są w zasięgu. Co do tych wspomnianych 30mkw, to mogę tak ustawić sprzęt, że będzie nagłaśniał połowę tego, więc 15mkw. Czy coś to zmienia? Edytowano 7 października 2020 przez Marcin Bałażak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 października 2020 Udostępnij Napisano 7 października 2020 Link do KEF wydaję się OK wyglądają jak nowe nawet kolory możesz wybierać! Ktoś na forum używa tych WD 330 ale do kina? Recenzja jak recenzja sam musisz ocenić czy warto kupić! Co do pomieszczenia odsłuchowego ścianę będziesz stawiać? Nawet jak przegrodzisz zasłoną to dźwięk i tak będzie się rozchodził. Myślę że KEF jak i WD 330 powinny nagłośnić Twój salon. KEF z linku miesiąc gwarancji. Wiesz to jest propozycja resztę musisz sam zadecydować i podjąć ryzyko kupna! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bałażak Napisano 7 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2020 14 minut temu, RLC napisał: Co do pomieszczenia odsłuchowego ścianę będziesz stawiać? Nawet jak przegrodzisz zasłoną to dźwięk i tak będzie się rozchodził. Stawiać, ani grodzić nie będę, ale mogę zmienić orientację odsłuchu. Czyli nie wzdłuż salonu, a w poprzek. Zmienia to o tyle sytuację, że miejsce odsłuchowe będzie oddalone od kolumn nie sześć metrów, a cztery. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 października 2020 Udostępnij Napisano 7 października 2020 (edytowany) @New_Kid_1989 nie zmieniam zdania co do SMSL Q5 PRO ale dla ciebie z innymi kolumnami KEF LS50 + CHROMECAST AUDIO 25 minut temu, Marcin Bałażak napisał: Stawiać, ani grodzić nie będę, ale mogę zmienić orientację odsłuchu. Czyli nie wzdłuż salonu, a w poprzek. Zmienia to o tyle sytuację, że miejsce odsłuchowe będzie oddalone od kolumn nie sześć metrów, a cztery. To już trochę zmienia postać odsłuchu na plus! Edytowano 7 października 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 października 2020 Udostępnij Napisano 8 października 2020 Wiesz może też warto dołozyć troche niz strikte trzymać się budżetu i za poł roku dokonywac zmian? Myślałeś o tym? Tak więcej stracisz niż teraz dołozyć troszkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bałażak Napisano 8 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2020 (edytowany) 17 minut temu, S4Home napisał: Wiesz może też warto dołozyć troche niz strikte trzymać się budżetu i za poł roku dokonywac zmian? Tyle że to "trochę" przyjmuje całkiem pokaźne rozmiary. Nie trzymam się kurczowo wspomnianej kwoty, tyle że zawsze jest możliwość dołożyć "trochę" i kupić coś lepszego. W zasadzie w nieskończoność można to robić. Wczoraj wieczorem pogooglałem sobie i znalazłem kolumny za okrągłą bańkę, bańkę z sześcioma zerami😁 Edytowano 8 października 2020 przez Marcin Bałażak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 października 2020 Udostępnij Napisano 8 października 2020 Tak. Nie jest jest taka konstrukcja. W Wawie był wzmacniacz za 7 baniek. ładnie się świecił. Są systemy za 100 000 które grają gorzej od tych za 30 000. W pewnym momencie kwota ta zaczyna mieć mniejsze wartości. Ale w takim budżecie, skoki są. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bałażak Napisano 8 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2020 8 godzin temu, S4Home napisał: Chyba, że ktoś szuka kolumn podłogowych, białych o wysokości 60cm, trójdrożnych do pomieszczenia 50m. Wypisz, wymaluj - ja😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 października 2020 Udostępnij Napisano 9 października 2020 :):):):):) No to dołożyć musisz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bałażak Napisano 9 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2020 9 godzin temu, S4Home napisał: :):):):):) No to dołożyć musisz Tylko czy do kolumn, czy do wzmacniacza? Muszę się poważnie zastanowić, bo to odkładania całe życie.😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bałażak Napisano 16 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 Wracam do tematu. Czy coś w tej kwocie na dzień dzisiejszy jest godne polecenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 16 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 Na pewno mniej, niż przed rokiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bałażak Napisano 16 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 13 minut temu, Markcox napisał: Na pewno mniej, niż przed rokiem Mój kolega mówi narzekającym na drożyznę klientom tak: ZUS, KRUS i PiS. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bałażak Napisano 29 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 Znalazłem w moim mieście używane kolumny Dali Zensor 7 za 2200pln. Czy można do nich dobrać jakiś odpowiedni wzmacniacz w cenie do 2000pln? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bałażak Napisano 12 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2022 Dali Zensor 7 już nie aktualne. Przdglądając fb wyświetla mi się reklama pewnego sklepu, który oferuje np: https://www.maxaudio.eu/pl/p/QUADRAL-ARGENTUM-530-WHITE-outlet/3528 https://www.maxaudio.eu/pl/p/Audiosymptom-i8-Walnut-Copper-outlet/3489 https://www.maxaudio.eu/pl/p/TANNOY-MERCURY-7.4-LIGHT-OAK-outlet/3551 https://www.maxaudio.eu/pl/p/TANNOY-PLATINUM-F6-BLACK-BURGUNDY-outlet/3553 Ceny przystępne, a te Quadrale bardzo mi pasują pod względem wysokości. Warte są coś te kolumny z linków? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2022 Dnia 29.12.2021 o 11:16, Marcin Bałażak napisał: Znalazłem w moim mieście używane kolumny Dali Zensor 7 za 2200pln. Czy można do nich dobrać jakiś odpowiedni wzmacniacz w cenie do 2000pln? Dobra cena i mozna dobrac fajny wzmacniacz. 11 godzin temu, Marcin Bałażak napisał: Dali Zensor 7 już nie aktualne. Przdglądając fb wyświetla mi się reklama pewnego sklepu, który oferuje np: https://www.maxaudio.eu/pl/p/QUADRAL-ARGENTUM-530-WHITE-outlet/3528 https://www.maxaudio.eu/pl/p/Audiosymptom-i8-Walnut-Copper-outlet/3489 https://www.maxaudio.eu/pl/p/TANNOY-MERCURY-7.4-LIGHT-OAK-outlet/3551 https://www.maxaudio.eu/pl/p/TANNOY-PLATINUM-F6-BLACK-BURGUNDY-outlet/3553 Ceny przystępne, a te Quadrale bardzo mi pasują pod względem wysokości. Warte są coś te kolumny z linków? To ciekawe kolumny. Ja bym stawiał na Tannoy 7.4 Jeśli wielkośc dla Ciebie to klucz to Argentum 530 tez są ok. Zwłaszcza że nadal masz na uzywany wzmacniacz 2000 zł tak? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bałażak Napisano 13 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2022 Gdybym kupił Tannoy to nawet trochę więcej by mi zostało na wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bałażak Napisano 13 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2022 Poczytałem o tych Tannoy i raczej odpadają. Jedna z kolumn za plecami nie będzie mieć ściany, a w tym modelu otwory bas reflex są z tyłu. Argentum 530 fajne, ale ta sama sytuacja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2022 A jakie to ma znaczenie gdzie jest otwór? Przeczytałeś gdzie jest otwór i zmieniłeś zdanie? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bałażak Napisano 14 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2022 Nie nie zmieniłem. Bardzo by mi pasowały pod względem wymiarów i estetyki. Jako, że jestem laikiem, chcę zebrać jak najwięcej informacji i uniknąć wtopy. Dziś może zrobię zdjęcie miejsca gdzie to wszystko ma stać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts