Skocz do zawartości

Dali Zensor 7 + Cyrus One HD - jaki DAC?

Recommended Posts

Napisano
Dnia 11.10.2020 o 00:46, DudasDudek napisał:

Oczywiście, że wszystko zależy od reszty zestawu.

Podłączałeś kolego jakikolwiek inny transport po coax, a nie po USB? Jeśli nie, to spróbuj i zrozumiesz :) Kup malinkę z chociażby Digi+Pro i wtedy dopiero dowiesz się, co to przestrzeń i stereofonia.

Zdecydowanie zostaje przy swojej opinii.

U mnie malina z Allo Boss Dac przegrała z Dac 2.0 wbudowanym w NAD 356,gram z laptopa Tidal i Foobar 2000, oczywiście Bitperfect.Dźwięk z Dac we wzmacniaczu dokładniejszy,bardziej nasycony

Napisano

Miło mi to słyszeć :)

Niestety, jeśli się chce cofnąć górę, to dźwięk nie będzie wychodził, aż tak z kolumn. Coś za coś.

Są głosy, że zmiana na zasilacz linowy wnosi poprawę, jednak są to zmiany raczej drobne, niż większe.

17 minut temu, tomaz75 napisał:

U mnie malina z Allo Boss Dac przegrała z Dac 2.0 wbudowanym w NAD 356,gram z laptopa Tidal i Foobar 2000, oczywiście Bitperfect.Dźwięk z Dac we wzmacniaczu dokładniejszy,bardziej nasycony

Możliwe, że mogła przegrać. Ja chwalę malinę za jego nakładki transportowe.

• 2 weeks later...
Napisano
Dnia 13.10.2020 o 07:23, S4Home napisał:

Czyli jednak. Jak Malina to wyjście cyfrowe :)

Niekoniecznie, ja zamówiłem Allo Boss DAC 1.2 i on na razie zostaje - góra już nie kłuje, wyrównała się ze średnicą, która tylko lekko wychodzi do przodu. Jedynie basu brakuje przy muzyce rockowej niestety:(

HiFiBerry Digi+ Pro wraca do sklepu ponieważ odcina za bardzo górę i odsłuch staje się męczący po dłuższym czasie. Nie zmienia to faktu, że to jest genialny transport i jeśli kiedyś kupię DAC z wyższej półki to z pewnością ponownie przetestuję tą nakładkę.