Gość Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 Właściwie to do kosza miały iść 🤔 Jesteś wredny! Już zakładasz, że z audio u mnie nic nie będzie i skończy się na filatelistyce! 🤣🤣🤣👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 Tyle znaczkow bylo nadane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 Nie wiem czy to pytanie? Znaczki były tak ponaklejane na 3 kartki i w takiej kieszeni foliowej przy pudełku. Taka opłata za nadanie paczki. Podziwiam francuski styl. 50 znaczków to tak nowocześnie 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 2 godziny temu, JohnDoe napisał: Jesteś wredny! Cholera głupio wyszło... 😬 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣✊✊✊✊✊ 1 godzinę temu, JohnDoe napisał: 50 znaczków to tak nowocześnie 😆 Myśle że wykorzystał cały zapas który mieli na poczcie 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 A dopiero zauważyłem, że tam w ogóle mało który znaczek się powtarza. 50 znaczków i każdy prawie inny. O co tu kurła chodzi? WTF? 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 (edytowany) Proponuje podziękować gościowi za taką kolekcję 😁 Edytowano 27 listopada 2020 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 1 godzinę temu, Inferno napisał: Proponuje podziękować gościowi za taką kolekcję 😁 Dokładnie. Niejeden dałby sie pokroic za taki zestaw a Ty go dostales jako bonus Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2020 Ciężko jest naprawić coś tak starego jak te kolumny. Brak części (przetworników) sprawia, że jest to trudne zadanie a chwilami wydaje się wręcz beznadziejne. Szukałem wszędzie i coś tam znalazłem. Mam dwa zapasowe gwizdki i aż osiem wooferów 😆 z czego dwa tylko wyglądają na sprawne a pozostałe sześć to szmelc na części ewentualnie. Moja kolekcja 😂 Te dwa dostałem ostatnio, pokładam w nich nadzieję Wyglądają chyba dobrze, cewki w nich nie ocierają. Nie wiem tylko po co te paski z pianki przyklejone do membran od tyłu. Przecież membrany mają być jak najlżejsze. Widocznie 40 lat temu były inne reguły. Dziś będę montować głośniki do kolumn, mam nadzieję, że moje DM16 zagrają w końcu 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2020 Trzymam kciuki !!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2020 Dzięki Fafniak 🙂 musiałeś tam dobrze trzymać kciuki bo właśnie wszystko zrobione, polutowane, poskładane i gra! I to jak! 🎶🎶🎶 Radość jest ogromna, zważywszy, że już traciłem nadzieję, że uda mi się naprawić te piękne zabytkowe paczki. Mój upór się opłacił. Ufffff.... Super!!!!! 🙂 Dziś cały dzień słucham i obserwuję. Oby nic już się nie spieprzyło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 12 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2020 (edytowany) 2 godziny temu, JohnDoe napisał: Nie wiem tylko po co te paski z pianki przyklejone do membran od tyłu. Przecież membrany mają być jak najlżejsze. Widocznie 40 lat temu były inne reguły. Takie zabiegi były juz dawno temu stosowane w projektach DIY i nie tylko i to naklejajac paski na widocznej stronie membrany. Miało to na celu eliminacje rezonansow membrany. Cos ala dzisiejsze naciecia na membranach. Chociaż w Twoim wypadku obstawialbym raczej na jakieś wyważenie układu.... bo widzialem tylko jeden obok cewki Edytowano 12 grudnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2020 (edytowany) Paski pianki u mnie są naklejone z tyłu membrany. Po 4 na każdej, tak równomiernie rozłożone po obwodzie. Zapytałem o to bo w oryginalnych przetwornikach wyjętych z moich DM16 tego nie było. Mniejsza już z tym. Ważne, że grają fajnie. Teraz słucham Łał!!!! 🤘🤘🤘😈😈😈 Edytowano 12 grudnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 12 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2020 4 godziny temu, JohnDoe napisał: Po 4 na każdej, tak równomiernie rozłożone po obwodzie. A no to bedzie tlumienie rezonansow. Jak pisalem wczesniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2020 5 godzin temu, JohnDoe napisał: Radość jest ogromna, zważywszy, że już traciłem nadzieję, że uda mi się naprawić te piękne zabytkowe paczki. ohh domyślam się Wiem co przezywałeś bo niestety sam doznałem zawodu głosnikowego po wyjęciu z obudowy. Tyle że ja jednak mniej fajne paczki miałem... Ale dobrze sie skończyło i gra -bomba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2020 Dzięki 🙂 Jakie miałeś? Ostatecznie nie udało się ich naprawić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2020 Kiedyś to był jakiś nasz krajowy produkt i głośnik był nie do dostania. Jeździłem na targ (wolumen) bo tam była szansa. Okazało sie ze nie. pasował otworami jakiś głośnik chyba tonsilu to wymieniłem. Nie chciało grać dobrze. A ostatnio to moje TMSy wysokotonowy z urwanym stykiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts