Jason Victis Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 Cześć Jest ktoś z Nowej Soli. Potrzebuję by ktoś pomógł mi zdjagnozowac problem. Czy wyjście w sub czy w amplitunerze ma awarie. Będę bardzo wdzięczny. Jakieś grube piwo też wchodzi w grę. 😉 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 Witam Może poprostu kabel podepnij inny i sprawdź! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 Jeśli brumi , to kabel chinchowy jest kiepski , trzeba lepszego np. melodike Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Victis Napisano 21 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2020 Panowie od roku chodziło dobrze. Nagle przestało. Nie będę płacił 150zl za kabel, żeby dowiedzieć się że to na pewno nie on. Po to potrzebuje pomocy, kogoś z mojego miejsca zamieszkania, żeby sprawdzić czy to sub, amp a może właśnie kabel. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 33 minuty temu, Jason Victis napisał: Nie będę płacił 150zl za kabel, żeby dowiedzieć się że to na pewno nie on. Nie masz innego kabla żeby sprawdzić? Nie musisz kupować nowego za 150zł... Przecież możesz wziąć dowolny, jak będzie krótszy to na chwilę przysuniesz bliżej sub do amplitunera. Spytaj się znajomych czy ktoś nie ma amplitunera (albo nawet miniwieży) z wyjściem na sub i czy mógłbyś przyjechać ze swoim subem i go sprawdzić? Masz w menu amplitunera opcję,że ma grać subwoofer? Może przez przypadek został wyłączony... Sprawdzałeś czy wszystkie kable są odpowiednio mocno włożone do gniazd? Sub masz włączony na stałe, czy jest na standby? Co to za amplituner oraz sub? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 Jest u ciebie w mieście jakiś punkt naprawy audio? Podjedź i sprawdź najwyżej dasz chłopakom za fatygę szczęśliwe półlitrowe 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Victis Napisano 22 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2020 10 godzin temu, RoRo napisał: Nie masz innego kabla żeby sprawdzić? Nie musisz kupować nowego za 150zł... Przecież możesz wziąć dowolny, jak będzie krótszy to na chwilę przysuniesz bliżej sub do amplitunera. Spytaj się znajomych czy ktoś nie ma amplitunera (albo nawet miniwieży) z wyjściem na sub i czy mógłbyś przyjechać ze swoim subem i go sprawdzić? Masz w menu amplitunera opcję,że ma grać subwoofer? Może przez przypadek został wyłączony... Sprawdzałeś czy wszystkie kable są odpowiednio mocno włożone do gniazd? Sub masz włączony na stałe, czy jest na standby? Co za amplituner oraz sub? Pozdrawiam Panowie jakby był jakiś pkt to bym nie logował się na forum i nie szukał tutaj pomocy, to samo jakbym miał znajomego że sprzętem do którego bym mógł podłączyć. Żenada, wy macie ludzi za debili? Napisałem post ponieważ szukam pomocy a nie banalnych rad na które wpadłaby moja żona laiczka. Onkyo 686 i klipsch rw 100sw 😒 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 1 godzinę temu, Jason Victis napisał: Żenada, wy macie ludzi za debili? Raczej Ty , iż sądzisz ,że ktoś będzie w dobie pandemii tracił czas by komuś sprawdzać z dobrego serca cokolwiek Wywieś na drzewie w mieście ogłoszenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Victis Napisano 22 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2020 13 godzin temu, RoRo napisał: 2 godziny temu, Kubakk napisał: Wywieś na drzewie w mieście ogłoszenie 2 godziny temu, Kubakk napisał: Widzę że to forum jest pełne bardzo kompetentnych i rzetelnych fachowców. Kto napisał że za darmo? A ile tacy fachowcy jak Ty chcieli by za podłączenie sub do amplitunera i osłuchanie go 30 sec? Mam nadzieję że powyższa rada była darmowa? Tracić czas... Miło że poświęciłeś go trochę odpisując na posta. Buractwo i tyle w temacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 3 godziny temu, Jason Victis napisał: Żenada, wy macie ludzi za debili? 24 minuty temu, Jason Victis napisał: Buractwo i tyle w temacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Victis Napisano 22 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2020 Potwierdzam i podtrzymuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 (edytowany) @Jason Victis Nowa Sól leży ok 20 km od Zielonej Góry a tam..... Wiec nie pisz ze nie masz możliwości Edytowano 22 października 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 Drogi kolego @Jason Victis, jeśli w Nowej Soli nie ma punktu audio czy ludzi, do których można wpaść i zdiagnozować problem, na forum również dobrze może nie być ludzi z Nowej Soli. I jak widać, takich tu brak, ale niejeden stara się pomóc mimo wszystko na odległość. Jeśli podtrzymujesz swoje obraźliwe zdanie na temat kolegów biorących udział w tej rozmowie, proponuję, abyś zalogował się na innym forum, ponieważ na tym nie tolerujemy tego typu odzywek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Victis Napisano 22 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2020 Panowie chciałbym żebyśmy się zrozumieli. Amplituner i subwoofer są na gwarancji. Jedno ma jakąś wadę. Chcę sprawdzić sub czy to on. Jeśli nie to na pewno przekaźnik w amp. Potrzebuję podpiąć na 30 sec lub dać do odsłuchu komuś z Nowej Soli aby dał mi pewność. Wiem gdzie leży Zielona Góra ale jakbym chciał z... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 Jeżeli sprzęty są na gwarancji to reklamacja! Swoją drogą odległość 20 km to jest max 30 minut jazdy autem. Poświęcisz godzinkę razem ze sprawdzeniem i będziesz w domu. Skoro ci się nie chcę to już twój problem! Dostałeś tyle porad na ile byliśmy wstanie pomóc na odległość. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 @RLC i tak jestem w szoku że odpowiadasz! 😏 Osobiście szanuje wszystkich ludzi no chyba że Oni mnie nie szanują. Nie wiem jak u Ciebie ale mnie rodzice tak wychowali że jak potrzebuje pomocy to robię to w taktowny i kulturalny sposób. Także tego nie.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 @Inferno ja poprostu wierzę w ludzi i zawsze daję im szansę 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 (edytowany) 40 minut temu, Jason Victis napisał: Panowie chciałbym żebyśmy się zrozumieli. Amplituner i subwoofer są na gwarancji. Jedno ma jakąś wadę. Chcę sprawdzić sub czy to on. Jeśli nie to na pewno przekaźnik w amp. Potrzebuję podpiąć na 30 sec lub dać do odsłuchu No to wpadnij do tych salonów które sa kilka postow wyżej i powiedz jak wyglada sytuacja. Na pewno podłącza i jedno i drugie w celu sprawdzenia i nie zdziwiłbym sie gdyby to zrobili za free! Zadzwoń do nich i spytaj czy jest taka opcja zanim tam pojedziesz. Edytowano 22 października 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 (edytowany) Temat już jest na forum po co zakładać ten sam? Edytowano 22 października 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Victis Napisano 22 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2020 To się tyczyło sarkastycznego wpisu '' 'kolegi' , który kazał mi się ogłaszać na słupie i pilnował żeby nie daj Boże, ktoś nie był stratny za udzieloną mi pomóc. A to moje to każdy wyłapał... Nie, juz nie liczę tu na pomoc. Grubo się pomyliłem. Garstka tu ludzi, którzy znają się na rzeczy i pomagają rzeczowymi odpowiedziami. Założyłem drugi temat, bo na tamtym uzyskałem w końcu konkretną podpowiedz, a teraz szukałem kogoś z mojego miasta żeby odsłuchał i potwierdził. Wszystko kupione przez internet i nie chce dopuścić do sytuacji że odeślę na gwarancję dobry sprzęt, ponieważ nie miałem pewności co się posypało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 8 minut temu, Jason Victis napisał: Wszystko kupione przez internet i nie chce dopuścić do sytuacji że odeślę na gwarancję dobry sprzęt, ponieważ nie miałem pewności co się posypało. Gwarancja właśnie po to jest nie kombinuj tylko odeślij sprawdzą i tyle. Po co te nerwy w całym temacie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts