Marek Kwiatkowski Napisano 28 października 2020 Udostępnij Napisano 28 października 2020 Czołem, Jak w temacie. Czy macie jakieś ciekawe, nie wyrywające cenowo w kapci propozycje? Dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 października 2020 Udostępnij Napisano 28 października 2020 Ale Ty do tego amplitunera chcesz dokupić tylko dwie kolumny frontowe ? Masz już w ogóle ten amplituner ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Kwiatkowski Napisano 28 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2020 Tak, mam już ten amplituner. Moje stare kolumny SABA się już rozleciały ostatecznie. Stąd moje pytanie - na czym będzie można przyjemnie posłuchać muzyki (słucham dużo metalu ale i ambiet/elektro). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 października 2020 Udostępnij Napisano 28 października 2020 9 minut temu, Marek Kwiatkowski napisał: Stąd moje pytanie - na czym będzie można przyjemnie posłuchać muzyki (słucham dużo metalu ale i ambiet/elektro). Na pewno nie na tym amplitunerze. To amplituner AV, do tego najniższy model, który do słuchania muzyki nadaje się - mówiąc delikatnie - tak se. W cenie tego amplitunera mogłeś kupić jakiś chiński przyzwoity wzmak stereo i jeszcze na streamer i piwo by zostało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Kwiatkowski Napisano 28 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2020 Dzięki za cenne info. Zdecyduję się jednak na altusy 110 po dziadku (nieźle dają, jak zapuszczę c-boola to potrafi kit z okien wypadać 😝). Peace! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 28 października 2020 Udostępnij Napisano 28 października 2020 Obawiam się, że kolega @seba3002 ma dużo racji i tak, jak same altusy po dziadku mogą wyrywać okna z ram, tak przy zasilaniu tym mizernym Denonem, możesz nie uzyskać tego oczekiwanego efektu łupanki. W każdym razie daj znać, jak to się sprawdziło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Kwiatkowski Napisano 28 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2020 Już nie raz budziłem tym marnym Denonem sąsiadów. P.S. EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY I PO BUŁKI BĘDZIE MOŻNA CHODZIĆ TYLKO Z LICENCJĄ BO SERIO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ANI DOŚWIADCZENIA ANI WYOBRAŹNI I NA PRZYKŁAD UPUSZCZĄ BUŁKĘ NA PODŁOGĘ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 28 października 2020 Udostępnij Napisano 28 października 2020 sąsiadów można obudzić i radio-budzikiem Skoro Tobie ten Denon wystarczy, to git, nic mi do tego. Ale jak już pozbierasz te bułki i przyjdą Altusy, to podziel się wrażeniami, sam jestem ciekaw tego eksperymentu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Gasper Napisano 28 października 2020 Udostępnij Napisano 28 października 2020 2 godziny temu, Markcox napisał: przyjdą Altusy, to podziel się wrażeniami, sam jestem ciekaw tego eksperymentu Może trochę inny Denon,bo AVR-x500 i kolumny altusy200 i myślałem że lepszego nagłośnienia nie potrzebuję dopóki.......nie posłuchałem innego sprzętu. Obecnie denon i altusy sprawdzają się w .....stodole,tak normalnej stodole 11x40m przerobionej na podręczny garażowarsztat Dlaczego? Ponieważ te kolumny nie nadają się do niczego innego.Zamiast basów dudnienie a zamiast wysokich pisk,ale głośno Pamiętam że pod tego denona podpinałem jeszcze jakieś kolumny Technicsa to to jeszcze można było słuchać,choć szału nie było. Takie to MOJE zdanie o kolumnach altus Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 października 2020 Udostępnij Napisano 29 października 2020 Panowie, nie czujecie aluzji tutaj? Po co te porady? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Kwiatkowski Napisano 29 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2020 Aluzje są tylko i wyłącznie dlatego że nie da się tutaj niczego konkretnego dowiedzieć... Zadałem proste pytanie. Obecnie nie chce inwestować nie wiadomo jakiego budżetu w sprzęt audio. Myślę że takie kolumny do tego amplitunera dadzą radę. https://www.q21.pl/stx-electrino-150.html?fbclid=IwAR0jKy_u4hA0n_Y4mPfqCPaWuVMrXkpm92HZkHGWS1B_RHdjnwfGMxbm5TI Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zid1224 Napisano 29 października 2020 Udostępnij Napisano 29 października 2020 Tak, te STX to bardzo dobry wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Kwiatkowski Napisano 29 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2020 1 godzinę temu, Zid1224 napisał: Tak, te STX to bardzo dobry wybór. Dzięki za podpowiedź! 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 29 października 2020 Udostępnij Napisano 29 października 2020 4 godziny temu, Marek Kwiatkowski napisał: Aluzje są tylko i wyłącznie dlatego że nie da się tutaj niczego konkretnego dowiedzieć... Z drugiej strony też mało informacji podałeś: Budżet, metraż i jakie kolumny bardziej Cię interesują podłogowe,monitory. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Kwiatkowski Napisano 29 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2020 9 minut temu, maverick2005 napisał: Z drugiej strony też mało informacji podałeś: Budżet, metraż i jakie kolumny bardziej Cię interesują podłogowe,monitory. Około 20m^2. Zastanawiam się między podłogowymi, a podstawkowymi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 29 października 2020 Udostępnij Napisano 29 października 2020 Wrzuciłeś nowe stx150, rozumiem że celujesz w nowe kolumny i budżet około 1500zł za parę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Kwiatkowski Napisano 29 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2020 9 minut temu, maverick2005 napisał: Wrzuciłeś nowe stx150, rozumiem że celujesz w nowe kolumny i budżet około 1500zł za parę? Nie muszą być koniecznie nowe, budżet myślę do 2500 zł max. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 października 2020 Udostępnij Napisano 29 października 2020 Kolego. Ale do tego amplitunera kolumny za 2500 zł to delikatny przerost formy nad treścią. Za 2500 zł można już kupić całkiem przyzwoite kolumny podłogowe i jeszcze lepsze monitory. A żeby pokazać co takie paczki potrafią trzeba niestety czegoś więcej niż ten amplituner. A swoją drogą - co skłoniło Cię do zakupu tego amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Kwiatkowski Napisano 29 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2020 3 minuty temu, seba3002 napisał: Kolego. Ale do tego amplitunera kolumny za 2500 zł to delikatny przerost formy nad treścią. Za 2500 zł można już kupić całkiem przyzwoite kolumny podłogowe i jeszcze lepsze monitory. A żeby pokazać co takie paczki potrafią trzeba niestety czegoś więcej niż ten amplituner. A swoją drogą - co skłoniło Cię do zakupu tego amplitunera. Szczerze to nie zastanawiałem się głębiej nad tym zakupem - poszedłem do sklepu (po śmierci mojej Unitry) i wybrałem jeden z dwóch wtedy dostępnych. Kolumny chce już mieć docelowe. Może pomyślę nad zmianą Denona na coś innego. Polecasz jakiś wzmacniacz stereo? Bo rozumiem że zabawa w amplitunery nie ma sensu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 października 2020 Udostępnij Napisano 29 października 2020 Ma sens o ile kupisz Amp stereo i o ile przeznaczysz na ten amplituner więcej niż na swojego Denona. A jeśli chcesz po taniości to sugerował bym jakiś smsl albo topping i do tego sprawdzić choćby te stx-y. Pytanie tylko czy zależy Tobie na fajnym słuchaniu muzyki czy przesuwaniu ścian. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Kwiatkowski Napisano 29 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2020 Jednak zdecydowanie na słuchaniu muzyki... 9 minut temu, seba3002 napisał: Ma sens o ile kupisz Amp stereo i o ile przeznaczysz na ten amplituner więcej niż na swojego Denona. A jeśli chcesz po taniości to sugerował bym jakiś smsl albo topping i do tego sprawdzić choćby te stx-y. Pytanie tylko czy zależy Tobie na fajnym słuchaniu muzyki czy przesuwaniu ścian. Myślę jeszcze o tych kolumnach: https://teufelaudio.pl/ultima-40-105781000?extProvId=5&extPu=teufelpl-gaw&extLi=9542392301&extCr=98569962875-461285351206&extSi=&extTg=&keyword=teufel ultima 40&extAP=&extMT=e&partner_id=sea-pl..google.9542392301.461285351206.&gclid=CjwKCAjw0On8BRAgEiwAincsHIXpbLEqEqh_O8c9Yp7j8Uxb5Qkq_I6s6cLNu8azy6CDosjd7GFGRRoCnIEQAvD_BwE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 października 2020 Udostępnij Napisano 29 października 2020 A ja bym o nich nie myślał. Nikt Ci nie powie jak one grają ale podobno można je wypożyczyć i testować. Twój wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goguś Napisano 29 października 2020 Udostępnij Napisano 29 października 2020 Te SMSL czy inne toppingi nie grają powyżej pewnego poziomu głośności już przy tych STXach będzie to ryczeć nie mówiąc już o teufelach... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 października 2020 Udostępnij Napisano 29 października 2020 1 minutę temu, Goguś napisał: Te SMSL czy inne toppingi nie grają powyżej pewnego poziomu głośności już przy tych STXach będzie to ryczeć nie mówiąc już o teufelach... Dlatego pytanie czy autor chce robić dyskoteki czy w spokoju delektować się muzyką 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Kwiatkowski Napisano 29 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2020 2 minuty temu, Goguś napisał: Te SMSL czy inne toppingi nie grają powyżej pewnego poziomu głośności już przy tych STXach będzie to ryczeć nie mówiąc już o teufelach... Miałeś taki sprzęt? Przed chwilą, seba3002 napisał: Dlatego pytanie czy autor chce robić dyskoteki czy w spokoju delektować się muzyką 🙂. Delektować. Ale pewnie sam wiesz, że czasami zachodzi potrzeba podkręcenia volumów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts