Jacek Wojtysiak Napisano 1 listopada 2020 Udostępnij Napisano 1 listopada 2020 Witam Chciałbym poradzić się w sprawie audio do domu/salonu. Głównie do oglądania telewizji (netflix) i słuchania muzyki (spotify). Lubie gdy bas bardziej czuć niż słychać ale nie chciałbym zeby było to zbyt uciążliwe przy oglądaniu filmów. Układ to otwarty salon Chciałbym soundbar z subwooferem i ewentualnie 2 dodatkowymi głośnikami ( mogłaby być to opcja rozbudowy na przyszłość) Szukam czegoś w granicy ok 1500zł. Wiem że nie będzie to żaden audiofilski zestaw ale chciałbym coś dobrego w tym budżecie. Wyszukałem obecnie: 1. RAY·DANZ (TS9030) - TCL 2. Sony HT-G700 3. JBL bar 3.1 4. Samsung HW-R650 + SWA-8500S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 1 listopada 2020 Udostępnij Napisano 1 listopada 2020 Dobrze dokupić tej samej firmy co producent telewizora wtedy nie powinno być problemu z integracją urządzeń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Wojtysiak Napisano 1 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 listopada 2020 Mam Telewizor LG 47LB670V, nie jest najnowszy i wolałbym się już na tym nie bazować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 1 listopada 2020 Udostępnij Napisano 1 listopada 2020 Integracja tych dwóch urządzeń jest dość istotna. Oczywiście jezeli się na takie rozwiązanie zdecydujesz. W takim razie warto może zastanowić się co będzie konfiguracją docelową. Jak poczytasz tutaj na forum to zobaczysz szereg rozwiązań i problemów jakie potrafią się zdarzyć przy amplitunerach kina bądź soundbarach. Polecam poszperać. Masz już jakiegoś swojego lidera jezeli chodzi o telewizor? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 :):):):):):):):):) Przepraszam ale 19 godzin temu, Jacek Wojtysiak napisał: Lubie gdy bas bardziej czuć niż słychać 19 godzin temu, Jacek Wojtysiak napisał: 1. RAY·DANZ (TS9030) - TCL 2. Sony HT-G700 3. JBL bar 3.1 4. Samsung HW-R650 + SWA-8500S To "lód w lecie". Masz dom, serio nie chcesz sprzetu grającego? Tylko plastikowy zbieracz kurzu? Nie mogę takich rzeczy przełknąć Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 Cześć, Niestety ale także muszę powiedzieć, że Soundbar nie zapewni Ci takiego brzmienia jakiego oczekujesz Tutaj lepszym rozwiązaniem byłby Topping MX3 + Heco Aurora 700 czy Pylon Audio Sapphire 25 jeśli lubisz poczuć bas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 listopada 2020 Udostępnij Napisano 3 listopada 2020 Nie no klasyczne kino. Oparte na układzie 5.1 To Dom a nie małe mieszkanie! Ewentualnie jeśli ktoś ma nowoczesny design (chodz nie wiem co w tym przeszkadza) lub WAŻ nie pozwala to system na małych KEF E 305, Dali Fazon itp itd. Z dobrym, sporym subem. Inaczej to lepiej nie mieć nic. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 3 listopada 2020 Udostępnij Napisano 3 listopada 2020 @S4Home Nie żebym się czepiał. 5.1 oparte na podłogówkach z czego lewa będzie stała obok kominka. Dnia 1.11.2020 o 12:13, Jacek Wojtysiak napisał: Lubie gdy bas bardziej czuć niż słychać ale nie chciałbym zeby było to zbyt uciążliwe przy oglądaniu filmów. Zdajesz sobie sprawę, że to co napisałeś się wyklucza? Nie obraź się ale masz dom który 5zł nie kosztuje a chcesz na kino domowe przeznaczyć 1500zł na start? Odłóż te 1500. Dozbieraj ze dwa, trzy razy tyle i wtedy wróć do tematu. Soundbar (a tym bardziej za 1500 i to w takim metrażu) to szajs. Miałem okazję "słuchać" soundbara JBL 2.1. Pozwolę sobie zacytować moją własną recenzję: "Miałem możliwość "przetestować" grajbelkę JBL 2.1 na domówce u znajomego. (Też był to dom nie mieszkanie, duże pomieszczenie salonowe z kominkiem itp) I to był dramat. Możliwości modyfikacji barwy dźwięku sprowadzają się tylko do zmniejszenia lub zwiększenia basu. Dosłownie. No bo to przecież najważniejsze. Przy głośniejszym słuchaniu okazało się dlaczego tak jest. Po prostu niskimi tonami zagłuszasz jazgot (nigdy nie słyszałem na żywo czegoś co bardziej pasuje do definicji tego wyrazu) który wydobywa się z belki. To jest narzędzie tortur. Uszy krwawią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 listopada 2020 Udostępnij Napisano 4 listopada 2020 nie wiemy ile od kominka. Bo to może być aż nad to. Chodzi mi o to że to jest salon w domu. Nie w bloku. Tu nie powinno być wciskania sprzetu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 4 listopada 2020 Udostępnij Napisano 4 listopada 2020 No dokładnie. Brak wymiarów na planie. Tu nie powinno być wciskania grajbelki przede wszystkim Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Wojtysiak Napisano 7 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 (edytowany) Dołączam rozkład salonu z wymiarami wolałbym jednak zachować taki "clean look" i minimalistyczny styl, dlatego podoba mi się soundbar, OK, już się przekonałem że muszę mieć fizyczne głośniki i muszę niestety zwiększyć budżet do 3tys PS. Wiem żedla niektórych nadal nie bedzie to żadne super szaleństwo ale już dalej z ceną nie pójdę, żałuje ale niestety w takich realiach żyję. Oczywiście dom to nie 5zł ale wykańćzając go i wyposażajac rzeczami z górnej półki musiałbym mieć ok 2mln zł.. ogórdek, garaż, auta ( bo też lipa jeździć byle czym). Gdzieś trzeba postawić sobie granicę. Faktycznie moja 1wsza opcja byłaby naprawdę słaba KLIPSCH BAR 48 5.1 SoundBar JBL 5.1 bluetooth ( wersja z 2oma dodatkowymi fizycznymi głośnikiami) Tutaj kina domowe które troche zaburzaja wizję wygladu Yamaha NS-F51/NS-P51 + tuner do tego ? <---- tutaj jest promka na te głośniki i kosztują 1400zł teraz Kino domowe YAMAHA MusicCast RX-V485 Czarny + NS-F51/NS-P51 Edytowano 7 listopada 2020 przez Jacek Wojtysiak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2020 Udostępnij Napisano 9 listopada 2020 Jak chcesz soundbar to go po prostu kup. Ale tutaj nie doradzimy Ci który bo uważamy to za słabe rozwiązanie. Jeśli chodzi o standardowy set to te Yamahy kolumny są słabe. Zdecydowanie lepiej 485 lub S 750 od Denona + Quadral 6500Le czy Taga 606V3. Nawet Magnat Supreme 802 set wypada lepiej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts