Darek Wrrr. Napisano 2 listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 Witam Prośba o pomoc, nie jestem audiofilem, ale uwielbiam muzykę i dużo jej słucham. Mam zestaw: Denon PMA 720AE Marantz CD 5000 Denon DP-300F Technics DECK RS-BX646 Chciałbym wpiąć w niego: radio internetowe (w tym Radio nowy świat) i muzykę z plików mp3. Jak dla mnie ideałem byłoby coś, co miało by w sobie dysk na pliki. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 2 listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 Jaki budżet? Bo możesz myśleć o Google Chromecast Audio i np. dysku NAS, urządzeniu Yamahy WXAD-10 lub jeszcze innych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Wrrr. Napisano 2 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 Budżet max do 3.000 PLN Przeglądam Yamaha MUSICCAST NP-S303 Yamaha MusicCast WXC-50 Znalazłem też coś takiego: Tuner radiowy cyfrowy TechniSat DIGITRADIO 143 i zastanawiam się czy nie lepiej zmienić wzmacniacz na mający Musiccast Dysk NAS - możesz coś zaproponować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Wrrr. Napisano 2 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 Chcę do tego dołożyć głośniki Kolumna głośnikowa naścienna OBERON ON-WALL DALI czy to dobry pomysł? Moje głośniki Tonsil spaliły się, też muszę zmienić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 listopada 2020 Udostępnij Napisano 3 listopada 2020 Yamaha WXC 50 albo dużo taniej IEAST M30 PRO a zainwestuj w lepsze kolumny Bo Przepraszam ale ON Wall to kolumna do kina. Totalnie nie nadaje się do muzyki. Oberon 3 tak. Ale nie pod Denona! Tu polecam jaśniejsze Magnat Humidor, czy 753. Ewentualnie Monitor audio Bronze 100. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 listopada 2020 Udostępnij Napisano 3 listopada 2020 W Twoim przypadku rozwiązaniem mogłaby się okazać wspomniana Yamaha WXC50, która posiada wszystko na czym Ci zależy oprócz wbudowanego dysku. Nie stoi nic na przeszkodzie aby podłączyć zewnętrzny dysk. Alternatywą mógłby być Denon DNP800NE, który zaprezentuje muzykalne brzmienie z dobrą podstawą basową i łagodniejszą górą. Dali On Wall lepiej sobie odpuścić przy Denonie i tym bardziej w systemie stereo. Tutaj lepiej pasowałyby Q-Acoustic 3020i czy Monitor Audio Bronze 100, które poprawią dynamikę i szczegółowość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 3 listopada 2020 Udostępnij Napisano 3 listopada 2020 14 godzin temu, Darek Wrrr. napisał: Dysk NAS - możesz coś zaproponować? Ja od kilku lat korzystam z WD MyCloud. I nie narzekam. Są oczywiście lepsze rozwiązania, np. Synology czy Qnap, ale tam sama obudowa kosztuje tyle co MyCloud z dyskiem 2TB. Więc do moich skromnych celów WD wystarcza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Wrrr. Napisano 3 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2020 Bardzo dziękuję za podpowiedzi, analizuję je szczegółowo. Z kolumnami mam mały problem, mamy na nie miejsce ograniczone, wiem że to trochę głupie ale mebli na razie nie dam rady zmienić. W meblach jest miejsce na kolumny: wysokość 33 cm, szerokość 23 cm i głębokość 15 cm. Dlatego myślałem o OBERON ON-WALL DALI. Co można zamiast nich włączyć, ale o małych wymiarach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Wrrr. Napisano 4 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2020 A gdyby dołożyć głośniki Monitory Radius 90 ? Jeśli możecie podpowiedzcie, jakie małe i płytkie głośniki mogę wbudować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 listopada 2020 Udostępnij Napisano 5 listopada 2020 Ok, Czyli wkładasz kolumny do mebla? No to nie będzie to grało. Możesz nam podesłać zdjęcie jak to wygląda? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts