Gabmike Napisano 4 listopada 2020 Udostępnij Napisano 4 listopada 2020 Witam wszystkich. Już dawno nie odwiedzałem tego forum a szkoda Po prostu nie miałem czasu ostatnio zastanawiałem się nad kinem domowym i bardzo dobre rady mi daliście jednakże nie zdołałem go kupić .Natomiast teraz mam okazję kupić sobie sprzęt aczkolwiek chciałbym się dowiedzieć jaka jest różnica między tymi dwoma Denonami Denon AVRX2600 oraz Denon AVRX2700 Czy jest sens dopłacać 130 euro Tv mam taki samsung ue75mu7000 Głośniki chcę kupić takie q acoustics 3050i 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 listopada 2020 Udostępnij Napisano 5 listopada 2020 Oj to faktycznie długo Cie nie było https://pl.horn.eu/pl/PL/MARKI/DENON/AMPLITUNERY_KINA_DOMOWEGO/AVR-X2600H?s1=1 https://pl.horn.eu/pl/PL/MARKI/DENON/AMPLITUNERY_KINA_DOMOWEGO/AVR-X2700H?s1=1 Przede wszystkim 8K , które działa jak działa. Na stronie Denona ma także dokładniejsze porównanie. Rozmawiamy o tych amplitunerów zwłaszcza nowych w paru wątkach. Prześledź trochę. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 listopada 2020 Udostępnij Napisano 5 listopada 2020 Jeśli chodzi o brzmienie to są bardzo zbliżone, 2700h posiada większą funkcjonalność :https://www.zkelectronics.com/compare/denon-avr-x2700h/usa/denon-avr-x2600h/usa/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PRZdomel Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Siemka Kupiłem ampli DENON AVR-X2600H , obecnie słucham, na głośnikach sony , które miałem podpięte do starego amplitunera i jest spoko , ale uparłem się by przetestować Atmosa . Głownie do oglądania filmów i czasem jakaś gierkę odpalę na ps4 gdzie gra się solo Pokój niestety mały jak to w blokach bywa 4 metry szerokości i może 7 długości tv mam na ścianie a łózko po drugiej stronie odległość jakieś 3 m. pomiędzy Szukam jakiegoś fajnego zestawu głośników . Czytałem , że jamo s809 słabo wypadają , ale cena jest fajna kosztuje około 4 tys. i czy rzeczywiście tak słabo grają . Wyczytałem też ,że magnat jest w miarę spoko Nie jestem , aż takim audiofilem , po prostu chciał bym w miarę dobre głośniki by się przyjemnie film oglądało Chce zrobić 5.1.2 głośniki na sufit odpadają , niestety zostanie opcja na przednich kolumnach atmos skierowanych w górę Co możecie polecić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 7 minut temu, PRZdomel napisał: Co możecie polecić Jaki budżet i czy od razu chcesz zestaw 5.1.2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PRZdomel Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 (edytowany) 11 minut temu, maverick2005 napisał: Jaki budżet i czy od razu chcesz zestaw 5.1.2? No myślałem z początku , że te 5 k wystarczy . patrząc jednak na ceny widzę ,że to około 10 k. w górę Ale nie ukrywam ,że nie wiem czy nawet nie będzie lepiej nie kupować odrazu całego zestawu za 10k , tylko stopniowo najwyżej tez można skompletować taki zestaw głośników . Zacząć na początek od przodu , potem boki a na koniec atmosowe z wooferem , po kolei wymieniając kolumny Chyba ,że jakiś zestaw z tańszych dobrze grających kolumn cos jest warte uwagi do tych 5 - 6 tysi . Jeżeli nie to trzeba będzie przetrzepać skarbonkę i dołożyć do tej 10 Edytowano 6 listopada 2020 przez PRZdomel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 W 5-6 tys spokojnie zmieścisz się w przyzwoitym zestawie kolumn do KD. A tego atmosa na przednich kolumnach odpuść sobie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Montada Napisano 7 listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 To mój pierwszy post więc - Dzień dobry wszystkim :) Kupiłem ostatnio AVRX2700H , pozbyłem się Yamahy - za stara i za jasna do moich kolumn. Też stałem przed podobnym dylematem czy jest sens dopłacać. Ampli z reguły kupujemy na dłużej więc.....Jeśli w przyszłości masz zamiar wejść w 8K, kupisz PS5, korzystasz często ze słuchawek bluetooth ( choć chyba ma to wejść przez aktualizację do 2600) i nie przeszkadza Ci brak HDMI na froncie to ...ja się zdecydowałem. Dostałem dobrą cenę na 2700, mała różnica w cenie i nie było sensu się zastanawiać. Gdzieś w zagranicznym necie przeczytałem, że są ponoć lekkie zmiany również w torze audio i troszkę lepiej brzmi jak 2600. Na ile to prawda, nie wiem. Początek był trudny bo ampli nie do końca podobał mi się po pierwszych odsłuchach w domu - mam podpięty pod B&W 606, 5.1 , stosuję Bi-Amp, .....Kiedy się wygrzał ( może i ja musiałem;) ), nastąpiła duża zmiana - już go nie oddam :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2020 Udostępnij Napisano 9 listopada 2020 No ale to jak głośniki na sufit odpadają to jak chcesz [przetestować ten Atmos? Tak te Jamo na prawdę tak słabo wypadają. Sety Magnata Tempus, Heco Victa wypadają zdecydowanie lepiej. Zapraszam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PRZdomel Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 Z tym , że wspomniane zestawy Heco Victa , ani Magnat Tempus nie maja do zestawu głośników Atmos takich jak występują chociaż by we wspomnianym Jamo czy Klipsch RP-6000F 5.1.2 Dolby Atmos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 (edytowany) Nie mają,to nie problem,bo sufitowe można dobrać inne, S4HOME chodziło o to,że te nakładki od Jamo grają słabo i szkoda na to kasy i zachodu. Jeżeli chcesz iść i poczuć atmosa,to lepiej sprawdzają się sufitowe,jak nie masz możliwości, kasę co masz wydać na te nakładki,to lepiej dołożyć do lepszego 5.1 lub 5.2. Mam atmosy, sufitowe Magnat IC 62,efekt fajny,ale jeżeli chcesz poznać moje zdanie to dla tych kilku efektów w filmie,nie inwestował bym w nakładki. Tu wrzuciłem kawałek filmu z atmosem,scenka przelatującego samolotu. Wiadomo nie jest to najlepsze źródło do oceniania i odbioru,ale jak wrzucisz przez słuchawki to w miarę daje radę. To tak poglądowo. Edytowano 10 listopada 2020 przez maverick2005 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 @maverick2005, w którym wątku będziesz opisywał swoje wrażenia z odsłuchu magnata? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Na pewno tu: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Same kolumny Jamo są już słabe. Ale te ich nakładki to już jest żart. Jeśli wolisz taki set dlatego aby na wyświetlaczu pojawił się napis to w porządku bo to Twoje pieniądze. Ale efektu dźwiękowego dobrego nie uzyskasz! Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Kus Napisano 6 maja 2021 Udostępnij Napisano 6 maja 2021 (edytowany) Witam wszystkich Mam pytanie do was z zapytaniem ponieważ sam jestem nowy jeśli chodzi o zestawy grające wiec Denon AVRX-2700 7.2 Glosniki KEF-Q550 oraz subwoofer Klipsch SPL-120 czy to ma sens ? 20 metrów kwadratowych Edytowano 6 maja 2021 przez Krystian Kus Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 maja 2021 Udostępnij Napisano 7 maja 2021 Ja nie specjalnie lubię połączenie Denon z KEF. Ale pojedynczo te produkty są bardzo fajne. Słuchałeś? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Kus Napisano 8 maja 2021 Udostępnij Napisano 8 maja 2021 (edytowany) Hey tak słucham ich i muszę stwierdzić ze same głośniki z Denonem dźwięk jak dla mnie jest na chwile obena wystarczająco czysty ale, brak basów mnie troszkę zdziwił Jesli będę miał możliwość to je wymienię prawdo podobnie na model wyższe czyli Q750 i pewnie poleci te kino i zastąpię to tylko stereo Brakuje mi podbicia basu oraz nie bawią mnie kina domowe gdzie słucham tylko muzyki Cos polecacie tak do 3 tyś? Pozdrawiam Krystian Edytowano 18 maja 2021 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 maja 2021 Udostępnij Napisano 10 maja 2021 Ale co mamy polecić? Wzmacniacz? Bo wymiana na Q750 względem Q550 grają znacznie lepiej. Ale nadal nie z AVR Denona. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Kus Napisano 10 maja 2021 Udostępnij Napisano 10 maja 2021 Wzmacniacz mi nie odpowiada i chce wymienić tylko się nie znam i proszę o radę na jaki ? Pozdrawiam i dziękuje za każda pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 maja 2021 Udostępnij Napisano 11 maja 2021 Jeśli ma być amplituner kina nadal to Yamaha, albo czekaj na nowe Onkyo/Pioneery Jak wzmacniacz typowy stereo to jaki budzet? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Kus Napisano 11 maja 2021 Udostępnij Napisano 11 maja 2021 (edytowany) Typowo do stereo 2.1 budżet to do 3 tys Edytowano 18 maja 2021 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Kus Napisano 11 maja 2021 Udostępnij Napisano 11 maja 2021 7 godzin temu, Krystian Kus napisał: Typowo do stereo 2.1 budżet to do 3 tys Czy Onkyo TX-8270 to dobry wybór ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 maja 2021 Udostępnij Napisano 12 maja 2021 2.1 to nie jest typowy wzmacniacz. To amplituner stereo 16 godzin temu, Krystian Kus napisał: Czy Onkyo TX-8270 to dobry wybór ? To model który posiada dodatkowo HDMI Tu masz moje porównanie https://www.facebook.com/S4Home/posts/1408340919277884 Ale nowego już nie znajdziesz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Kus Napisano 12 maja 2021 Udostępnij Napisano 12 maja 2021 (edytowany) Bardzo jestem wdzięczny za pomoc czyli jestem bardziej na 8270 ponieważ jest w zasięgu ręki do tego w kwocie 2500 nowy warto czy jakieś inne propozycje ? Edytowano 18 maja 2021 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 maja 2021 Udostępnij Napisano 13 maja 2021 Gdzie go masz dostępnego? Nie masz nic innego z HDMI w tej cenie. Jest jeszcze Denon DRA 800 albo lepszy Yamaha RN 803 ale bez HDMI. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts