cross099 Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 listopada 2020 Przesledzilem wątek i pytanie mam. Sam się będę pewnie zasadzał na x3600h bo x3700h nas pewno wykracza bardzo ponad budżet. Chciałem widać około 3500zl ale wiem że za tyle na dzień dzisiejszy nie znajdę x3600h. Czy w przeszłości cena x3600 była poniżej 4300zl które teraz są gdzieś do wyrwania? Widzę że w MM w Niemczech jest za około 3800zl do wyrwania ale tam ten transport średni wiec się zastanawiam czy próbować tam czy może w takiej okolicy był też w pl dostępny ten sprzęt? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 listopada 2020 Jeżeli jeszcze nie zakupiłeś tego amplitunera to zachęcamy Cię do porównania z wymienioną wcześniej Yamahą RXA 1080. Możesz być mile zaskoczony, co potrafi to urządzenie. Zapraszamy do naszych salonów Tophifi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 29 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2020 Dnia 17.11.2020 o 07:47, S4Home napisał: Tak samo mozna mieć 685 + końcówkę. Reanimuje watek. Zauwazylem ze wchodzac w bardziej wymagajace fronty (np. Dynadio Emit M20) sam ampli (Yamaha 6A) nie da rady wysterowac tego i potrzeba wzmaka ale cala reszta kanalow jest na lasce ampltiunera. Tak na logike w wyzszych modelach (np. 1080) koncowki mocy powinny byc lepsze i mozna sie obejsc bez dedykowanego wzmaka na fronty - prawda czy falsz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 Prawda. Model 1080 jest bardzo wydajny. Miałem go chwile u siebie prywatnie i na prawdę zacny klocek! W salce w salonie mamy teraz 2080. I to nie jest tak że nie da rady. Pamiętaj że jeśli będziesz miał suba to amplituner i tak ustawi odcięcie na kolumnach. Wiec takowe Dynaudio EMIT 20 będą pozbawione tego gdzie najwięcej pradu im idzie. Ale to kolumny które go po prostu lubią. I zagrają lepiej. Moim zdaniem 6A je wysteruje ale po prostu nie zagrają jakby mogły. Ale takie konfiguracje także na starszym 685 wychodziły od nas z salonu i klienci byli zadowoleni. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 24 minuty temu, S4Home napisał: Moim zdaniem 6A je wysteruje ale po prostu nie zagrają jakby mogły. Dlatego, moim zdaniem, jeśli myśli się o fajnym stereo, lepiej kupić tańszy amplituner z wyjściem pre out i do tego przyzwoity wzmak niż pchać się w drogie amplitunery. Chociaż z drugiej strony... Yamahy 1080 nie słuchałem, słuchałem u kolegi 880 i wg mnie w stereo grało to całkiem przyzwoicie 😁. Także wybór jest trudny 🤪. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 A 1080 i 880 dzieli dość sporo w dźwięku. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts