fluid77 Napisano 27 listopada 2020 Napisano 27 listopada 2020 Witam. Chciałbym zakupić zestaw stereo do salonu - amplituner + kolumny. Pokój wraz z aneksem ma około 21 m2 (grafika). Kolumny po obu stronach szafki RTV blisko ściany bo innej możliwości raczej nie ma. Rodzaj słuchanej muzyki to: Pop, R'N'B, Soul, Rock. Nie jestem jakimś audiofilem. Budżet myślę że ok. 5,6 tyś. zł. Odpisz, cytując
1Ender Napisano 27 listopada 2020 Napisano 27 listopada 2020 (edytowany) Szału nie będzie. Rozstaw 1,6 m to stanowczo za wąsko. Scena za bardzo ściśnięta. Rozstaw kolumn - Minimum 1,8 m - 2 m. Dodatkowo chcesz kolumny upchać w kąt! Podłógowki do takiego ustawienia zdecydowanie odradzam. Będzie dudnić. Tylko Monitory (kolumny podstawkowe) na standach. W 21 m2 będzie w miarę okej. Pozdrawiam Edytowano 27 listopada 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując
Na Temat Audio Napisano 27 listopada 2020 Napisano 27 listopada 2020 Cześć, mógłbym zaproponować dwa zestawy, jeden oparty o elektronikę Cyrus One ( z Chromecast Audio ) i kolumnami Fyne Audio F500 lub Audiolab 6000A Play z tymi kolumnami. Dwa różne budżety w zależności od życzenia. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując
Inferno Napisano 27 listopada 2020 Napisano 27 listopada 2020 Te Fyne z Cyrusem to fajny zestaw 👍 jezeli chodzi o te wymiary to mam bardzo podobnie w sypialni. Monitory QX2 mają podobnej wielkości przetwornik i są całkiem spore jak na podstawkowe, podobnie jak te Fyne. Stoją na komodzie rozstawione na około 150 cm i jakieś 20 od ściany. Grają super, przestrzeń itd... więc ja bym nie demonizował rozstawienia. Proponuje wypożyczyć taki zestaw jak proponuje @Na Temat Audio i zobaczyć jak to gra. Chyba że w grę wchodzi wyburzenie i rozbudowa domu/mieszkania 🤣 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 28 listopada 2020 Napisano 28 listopada 2020 Cześć, Jeśli szukasz dynamiczne brzmienia z muzykalnym środkiem to Audiolab 6000a Play + Fyne Audio F500 powinny przypaść Ci do gustu. Audiolab to klasyczny wzmacniacz stereo z opcjami sieciowymi także w tym przypadku niczego więcej nie potrzebujesz, masz dostęp do Tidala czy Spotify. Jeśli chciałbyś uzyskać bardziej szczegółowe brzmienie to Focal Chora 816 byłaby dobrym kierunkiem. Z Cyrus One świetnie zgrywają się Kef Q350 Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny Odpisz, cytując
Inferno Napisano 28 listopada 2020 Napisano 28 listopada 2020 4 godziny temu, Q21 napisał: Z Cyrus One świetnie zgrywają się Kef Q350 Bardzo fajne paczki, zamierzałem kupić do syna dompokoju 👍 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 28 listopada 2020 Napisano 28 listopada 2020 @Inferno, kup mu kef ls50, to są mega paczki 🙂. Odpisz, cytując
Inferno Napisano 28 listopada 2020 Napisano 28 listopada 2020 @seba3002 Skończyło się na Qacoustic 3020i jest OK 👍 LS50 super zgadzam się w 100%, słuchałem i było bomba. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 28 listopada 2020 Napisano 28 listopada 2020 To jedne z (chyba) czterech paczek, które chciałbym mieć 🙂. Odpisz, cytując
Recommended Posts