Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Chciałbym zakupić zestaw stereo do salonu - amplituner + kolumny.  Pokój wraz z aneksem ma około 21 m2 (grafika). Kolumny po obu stronach szafki RTV blisko ściany bo innej możliwości raczej nie ma. Rodzaj słuchanej muzyki to: Pop, R'N'B, Soul, Rock. Nie jestem jakimś audiofilem. Budżet myślę że ok. 5,6 tyś. zł.

salon.jpg

Napisano (edytowany)

Szału nie będzie. Rozstaw 1,6 m to stanowczo za wąsko. Scena za bardzo ściśnięta. Rozstaw kolumn - Minimum 1,8 m - 2 m. Dodatkowo chcesz kolumny upchać w kąt!

Podłógowki do takiego ustawienia zdecydowanie odradzam. Będzie dudnić. Tylko Monitory (kolumny podstawkowe) na standach. W 21 m2 będzie w miarę okej. 

Pozdrawiam 

Edytowano przez 1Ender
Napisano

Te Fyne z Cyrusem to fajny zestaw 👍 jezeli chodzi o te wymiary to mam bardzo podobnie w sypialni. Monitory QX2 mają podobnej wielkości przetwornik i są całkiem spore jak na podstawkowe, podobnie jak te Fyne. Stoją na komodzie rozstawione na około 150 cm i jakieś 20 od ściany. Grają super, przestrzeń itd... więc ja bym nie demonizował rozstawienia. Proponuje wypożyczyć taki zestaw jak proponuje @Na Temat Audio i zobaczyć jak to gra.

Chyba że w grę wchodzi wyburzenie i rozbudowa domu/mieszkania 🤣

Napisano

Cześć,
Jeśli szukasz dynamiczne brzmienia z muzykalnym środkiem to Audiolab 6000a Play + Fyne Audio F500 powinny przypaść Ci do gustu. Audiolab to klasyczny wzmacniacz stereo z opcjami sieciowymi także w tym przypadku niczego więcej nie potrzebujesz, masz dostęp do Tidala czy Spotify. 
Jeśli chciałbyś uzyskać  bardziej szczegółowe brzmienie to Focal Chora 816 byłaby dobrym kierunkiem. Z Cyrus One świetnie zgrywają się Kef Q350 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny