fluid77 Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 Witam. Chciałbym zakupić zestaw stereo do salonu - amplituner + kolumny. Pokój wraz z aneksem ma około 21 m2 (grafika). Kolumny po obu stronach szafki RTV blisko ściany bo innej możliwości raczej nie ma. Rodzaj słuchanej muzyki to: Pop, R'N'B, Soul, Rock. Nie jestem jakimś audiofilem. Budżet myślę że ok. 5,6 tyś. zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 (edytowany) Szału nie będzie. Rozstaw 1,6 m to stanowczo za wąsko. Scena za bardzo ściśnięta. Rozstaw kolumn - Minimum 1,8 m - 2 m. Dodatkowo chcesz kolumny upchać w kąt! Podłógowki do takiego ustawienia zdecydowanie odradzam. Będzie dudnić. Tylko Monitory (kolumny podstawkowe) na standach. W 21 m2 będzie w miarę okej. Pozdrawiam Edytowano 27 listopada 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 Cześć, mógłbym zaproponować dwa zestawy, jeden oparty o elektronikę Cyrus One ( z Chromecast Audio ) i kolumnami Fyne Audio F500 lub Audiolab 6000A Play z tymi kolumnami. Dwa różne budżety w zależności od życzenia. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 Te Fyne z Cyrusem to fajny zestaw 👍 jezeli chodzi o te wymiary to mam bardzo podobnie w sypialni. Monitory QX2 mają podobnej wielkości przetwornik i są całkiem spore jak na podstawkowe, podobnie jak te Fyne. Stoją na komodzie rozstawione na około 150 cm i jakieś 20 od ściany. Grają super, przestrzeń itd... więc ja bym nie demonizował rozstawienia. Proponuje wypożyczyć taki zestaw jak proponuje @Na Temat Audio i zobaczyć jak to gra. Chyba że w grę wchodzi wyburzenie i rozbudowa domu/mieszkania 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 listopada 2020 Cześć, Jeśli szukasz dynamiczne brzmienia z muzykalnym środkiem to Audiolab 6000a Play + Fyne Audio F500 powinny przypaść Ci do gustu. Audiolab to klasyczny wzmacniacz stereo z opcjami sieciowymi także w tym przypadku niczego więcej nie potrzebujesz, masz dostęp do Tidala czy Spotify. Jeśli chciałbyś uzyskać bardziej szczegółowe brzmienie to Focal Chora 816 byłaby dobrym kierunkiem. Z Cyrus One świetnie zgrywają się Kef Q350 Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 28 listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 listopada 2020 4 godziny temu, Q21 napisał: Z Cyrus One świetnie zgrywają się Kef Q350 Bardzo fajne paczki, zamierzałem kupić do syna dompokoju 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 listopada 2020 @Inferno, kup mu kef ls50, to są mega paczki 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 28 listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 listopada 2020 @seba3002 Skończyło się na Qacoustic 3020i jest OK 👍 LS50 super zgadzam się w 100%, słuchałem i było bomba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 listopada 2020 To jedne z (chyba) czterech paczek, które chciałbym mieć 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts