Daniel K Napisano 30 listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 listopada 2020 (edytowany) Witam, chciałbym skompletować zestaw zarówno do muzyki jak i do kina. Muzyka techno, house, pop, disco polo wszystko z Youtube/Spotify, filmy Netflix, NC+. Mam możliwość zakupu używanego, dwuletniego SVSa SB-1000 za 370 euro (1650zł) plus kabel do niego za free. Pytanie czy warto? Salon 20mk z otwarta kuchnią, sam salon 4,3 x 4,3m. Tv na wprost , także ustawienie kolumn po bokach tv. Jaki zestaw 2.1 lub 5.1 proponujecie tyle, że jak miałby być 2.1 to z późniejszą opcją rozbudowy do 5.1. Fundusze około 9000 (amplituner+kolumny). Patrzyłem ostatnio na Monitor Audio Bronze 500. Kolega ma zestaw 5.1 Klipsch z pr8000, r115sw... gra to super ale może można inaczej wybrac 🙂 co proponujecie? Edytowano 30 listopada 2020 przez Daniel K Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2020 Nie wiem czy to jest dobra oferta. SVS 12 NSD był za 2100 nowy jeszcze ostatnio. A to większy model, mocniejszy. Zalezy jakiego brzmienia szukasz. Klipsch i Moniotr audio Bronze ma podobny jasny dynamiczny dzwiek i dośc szybki na basie. Po drugiej stornie masz Aurora 1000 z miękkim , głębokim basem. Co do ampli to Denon X 3700 albo Yamaha RX6A Zapraszam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2020 Nie jest to najlepsza oferta patrząc na ceny SVS SB12 Jeśli chciałbyś uzyskać dynamiczne brzmienie to Yamaha RX V6a + Heco Aurora 1000 byłyby odpowiednim rozwiązaniem. Uzyskasz mocniejszą podstawę basową z muzykalną średnicą. Klipsch RP8000f byłby także dobrym rozwiązaniem ale w przypadku tych kolumn szukaj cieplejszej elektroniki takiej jak Denon 3700h. W kinie domowym Klipsch nie ma sobie równych. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel K Napisano 1 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2020 To raczej w tych 9 tys zlozymy zestaw 2.1 bo ceny tych amplitunerow nie male te co podajecie. To wezmy ten svs sb12 i co do tego? Nie da rady zlozyc 5.1 w tym budżecie? Mam na mysli wszystko z kablmi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel K Napisano 1 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2020 Dostalem oferte z pewnego sklepu i proponuja mi marantza nr1710 w zestawieniu z klipsch rp8000 i sub jamo c912. Co wy o tym sądzicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel K Napisano 1 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2020 Lub zamiast klipschy, kolumny Focal chora 826 w tym samym zestawieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2020 Focal chora ok. ale moim zdaniem ten Marantz nie napędzi dobrze RP 8000 Pytanie czy nie wolisz klasycznego, wyższego, bardziej wydajnego amplitunera? Beędziesz go wciskał w półkę? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel K Napisano 2 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2020 Tzn ja taka dostalem oferte. Nic nie musze wciskac miejsca mam wystarczająco. To jaki zestaw bedzie optymlny dla mnie? Nie koniecznie musi to byc klipsch. Jak na teraz to czesciej sobie muzyke wlaczymy ale chce zeby tez to w kinie fajnie gralo. Czy te heco aurora 1000, czy monitory audio. Jaki sub czy ten svs bedzie spoko? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2020 To jaki zestaw będzie dla ciebie optymalny zależy od Ciebie. Po prostu mowie że jesli masz miejsce to amplituner slim nie powinien byc brany pod uwagę. Zapraszam na odsłuch Aurora, monitor audio i kilku innych kolumn. wówczas podejmiesz decyzję. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel K Napisano 3 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 grudnia 2020 No niestety odpada bo w Irlandii mieszkam. Myślałem że podpowiecie z dwa, trzy zestawy z subem i wtedy cos wybierzemy. Lubie bas dynamiczna muzyke, ale nie koniecznie taki ciagnacy jak z klipsch r115. Kolumny rp8000 fanie graja ale czy jest cos co zagra fajniej lepiej. Akurat kurier jest w Polsce to moze jeszcze by sie udalo cos zlozyc. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2020 Monitor audio masz na miejscu u siebie koniecznie sprawdź. Ze swojej strony mogę ci zdecydowanie polecić zestaw kolumn Aurora. To znakomity współczynnik cena-jakość Jeśli byłbyś zainteresowany zapraszam po wyceny Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Narozny Napisano 9 grudnia Udostępnij Napisano 9 grudnia Dnia 1.12.2020 o 06:58, Q21 napisał: Nie jest to najlepsza oferta patrząc na ceny SVS SB12 Jeśli chciałbyś uzyskać dynamiczne brzmienie to Yamaha RX V6a + Heco Aurora 1000 byłyby odpowiednim rozwiązaniem. Uzyskasz mocniejszą podstawę basową z muzykalną średnicą. Klipsch RP8000f byłby także dobrym rozwiązaniem ale w przypadku tych kolumn szukaj cieplejszej elektroniki takiej jak Denon 3700h. W kinie domowym Klipsch nie ma sobie równych. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Witam - ile na dzień dzisiejszy kosztuje u Was SVS SB12 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 9 grudnia Udostępnij Napisano 9 grudnia 1 godzinę temu, Darek Narozny napisał: Witam - ile na dzień dzisiejszy kosztuje u Was SVS SB12 ? Tego subwoofera musisz szukać w używkach na OLX itp. To starszy model, już nieprodukowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Narozny Napisano 9 grudnia Udostępnij Napisano 9 grudnia Dziekuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts