hlary Napisano 3 grudnia 2020 Napisano 3 grudnia 2020 Witam, właśnie zamówiłem w/w kable głośnikowe Kudos KS-1 Silver z wtykami bananowymi do wzmacniacza Vincent SV-500, a do kolumn Tannoy Revoluxtion XT-6F z widełkami WireWorld Uniterm Silver po 2 pary na kolumnę (podwójne single, nie bi-wire). Czy ktoś używa już te kable ? Wg opisu : Podczas targów Bristol Hi-Fi Show 2020 Kudos Audio, bardziej znany ze swoich głośników Isobaric, ogłosił, że kabel głośnikowy KS-1 jest dostępny w sprzedaży detalicznej. Kabel głośnikowy KS-1 został opracowany przez producenta hrabstwa Durham około rok temu jako wewnętrzne okablowanie dla głośników tego producenta. Kudos mówi, że KS-1 jest rezultatem zasady projektowania KISS (upraszczaj, głupio): „odpowiednie materiały, dobrze wykonane za każdym razem zdobywają wymyślną inżynierię marketingową”. Mamy 19 pasm srebrzonej miedzi beztlenowej 15AWG, izolowanej fluorowanym etylenem propylenem (FEP) o powolnym skręcie, a wszystkie otoczone twardą powłoką zewnętrzną z PVC dla ochrony, tłumienia fizycznego i prostoty użytkowania. Kudos twierdzi, że kabel ma rezystancję pętli 0,15 oma na typowym biegu 5 m. FEP ma idealną niską stałą dielektryczną PTFE, ale jest nieco bardziej miękki dla lepszego tłumienia mechanicznego. Wybór 19 pasm nie jest przypadkowy: przeprowadzono wiele testów odsłuchowych w celu zidentyfikowania różnic dźwiękowych w stosunku do liczby zmieniających się pasm przy jednoczesnym utrzymaniu tej samej ogólnej średnicy przewodnika. Kudos twierdzi, że dziewiętnaście okazało się idealne. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 3 grudnia 2020 Napisano 3 grudnia 2020 Nie słyszałem ich ale jestem bardzo ich ciekaw i Twojej recki o nich. Odpisz, cytując
hlary Napisano 3 grudnia 2020 Autor Napisano 3 grudnia 2020 (edytowany) Już jestem po pierwszym podłączeniu. I już zdeklasowały WireWorld Stream 8. Ale to inna klasa kabli i złączek. Mają się wygrzewać ok. 200 godzin. Ale już grają bardziej szczegółowo, czyściej lepsza rodzielczość pasm. W sumie lepiej. Wg p. Grzegorza z Wrocławia Trans Audio Hi-Fi Tannoy-e łatwo zamulić, bo są wrażliwe na kable. On mi je doradził i zrobił wtyki. I w sumie dobrą robotę mi wykonał. Edytowano 3 grudnia 2020 przez hlary Odpisz, cytując
Gość Napisano 3 grudnia 2020 Napisano 3 grudnia 2020 Również czekam na opis bo cena bardzo niska, a kolumny słyszałem i można śmiało rzec że są świetne. Odpisz, cytując
hlary Napisano 9 lipca 2021 Autor Napisano 9 lipca 2021 Dzisiaj mogę powiedzieć, że kable spełniły moje oczekiwania. Zestaw i kolumny grają cieplej, z dużym środkiem i ładną sceną. Ale trudno to tak ocenić, bo za grę odpowiada tyle różnych elementów. Odpisz, cytując
Karol64208 Napisano 9 lipca 2021 Napisano 9 lipca 2021 Nic dodać i ująć Miłego słuchania. Odpisz, cytując
Recommended Posts