hlary Napisano 3 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2020 Witam, właśnie zamówiłem w/w kable głośnikowe Kudos KS-1 Silver z wtykami bananowymi do wzmacniacza Vincent SV-500, a do kolumn Tannoy Revoluxtion XT-6F z widełkami WireWorld Uniterm Silver po 2 pary na kolumnę (podwójne single, nie bi-wire). Czy ktoś używa już te kable ? Wg opisu : Podczas targów Bristol Hi-Fi Show 2020 Kudos Audio, bardziej znany ze swoich głośników Isobaric, ogłosił, że kabel głośnikowy KS-1 jest dostępny w sprzedaży detalicznej. Kabel głośnikowy KS-1 został opracowany przez producenta hrabstwa Durham około rok temu jako wewnętrzne okablowanie dla głośników tego producenta. Kudos mówi, że KS-1 jest rezultatem zasady projektowania KISS (upraszczaj, głupio): „odpowiednie materiały, dobrze wykonane za każdym razem zdobywają wymyślną inżynierię marketingową”. Mamy 19 pasm srebrzonej miedzi beztlenowej 15AWG, izolowanej fluorowanym etylenem propylenem (FEP) o powolnym skręcie, a wszystkie otoczone twardą powłoką zewnętrzną z PVC dla ochrony, tłumienia fizycznego i prostoty użytkowania. Kudos twierdzi, że kabel ma rezystancję pętli 0,15 oma na typowym biegu 5 m. FEP ma idealną niską stałą dielektryczną PTFE, ale jest nieco bardziej miękki dla lepszego tłumienia mechanicznego. Wybór 19 pasm nie jest przypadkowy: przeprowadzono wiele testów odsłuchowych w celu zidentyfikowania różnic dźwiękowych w stosunku do liczby zmieniających się pasm przy jednoczesnym utrzymaniu tej samej ogólnej średnicy przewodnika. Kudos twierdzi, że dziewiętnaście okazało się idealne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2020 Nie słyszałem ich ale jestem bardzo ich ciekaw i Twojej recki o nich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 3 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 grudnia 2020 (edytowany) Już jestem po pierwszym podłączeniu. I już zdeklasowały WireWorld Stream 8. Ale to inna klasa kabli i złączek. Mają się wygrzewać ok. 200 godzin. Ale już grają bardziej szczegółowo, czyściej lepsza rodzielczość pasm. W sumie lepiej. Wg p. Grzegorza z Wrocławia Trans Audio Hi-Fi Tannoy-e łatwo zamulić, bo są wrażliwe na kable. On mi je doradził i zrobił wtyki. I w sumie dobrą robotę mi wykonał. Edytowano 3 grudnia 2020 przez hlary Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2020 Również czekam na opis bo cena bardzo niska, a kolumny słyszałem i można śmiało rzec że są świetne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 9 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 Dzisiaj mogę powiedzieć, że kable spełniły moje oczekiwania. Zestaw i kolumny grają cieplej, z dużym środkiem i ładną sceną. Ale trudno to tak ocenić, bo za grę odpowiada tyle różnych elementów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 Nic dodać i ująć Miłego słuchania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts