lysy Napisano 4 grudnia 2020 Napisano 4 grudnia 2020 @Piotr Lysko W temacie poniżej w poście nr 50 masz o tym wzmiankę. Odsłuchiwał też podłogówek z tej serii z tym wzmacniaczem post nr 37. Odpisz, cytując
Piotr Lysko Napisano 4 grudnia 2020 Autor Napisano 4 grudnia 2020 1 godzinę temu, lysyrafal napisał: @Piotr Lysko W temacie poniżej w poście nr 50 masz o tym wzmiankę. Odsłuchiwał też podłogówek z tej serii z tym wzmacniaczem post nr 37. Dzięki 🙂👍 11 minut temu, Piotr Lysko napisał: Dzięki 🙂👍 Poczytałem. Ja teraz czuję się trochę tak jak autor , gdy Nad 368 zniszczył jego polki😐. U mnie niszczy studio 230. Obnaża je. Będę chciał posłuchać elac reference b6, kef q350, bw 606. No zobaczymy🙂 Odpisz, cytując
A_ndy Napisano 4 grudnia 2020 Napisano 4 grudnia 2020 Ten Nad to miłe zaskoczenie, wcześniej namawiałem kolegów do zakupu zestawu za "grosze" na biurko: Nad 3020i + Tannoy M1 i było to super zgrabne duo. Teraz widzę i słyszę, że nadal są w stanie za przyzwoite pieniądze zaoferować bardzo dobrą elektronikę. Moduł Bluos jest fajny, choć brakuje obsługi DXD i wyższych PCM. Dla mnie najważniejsze jest jednak to, że ma wejście phono i gra bardzo dobrze. Doskonały wybór! Odpisz, cytując
Piotr Lysko Napisano 4 grudnia 2020 Autor Napisano 4 grudnia 2020 41 minut temu, A_ndy napisał: Ten Nad to miłe zaskoczenie, wcześniej namawiałem kolegów do zakupu zestawu za "grosze" na biurko: Nad 3020i + Tannoy M1 i było to super zgrabne duo. Teraz widzę i słyszę, że nadal są w stanie za przyzwoite pieniądze zaoferować bardzo dobrą elektronikę. Moduł Bluos jest fajny, choć brakuje obsługi DXD i wyższych PCM. Dla mnie najważniejsze jest jednak to, że ma wejście phono i gra bardzo dobrze. Doskonały wybór! Na to liczę 🙂. Tylko muszę mu dobrać odpowiednie kolumny. Bo te co mam to niestety... Odpisz, cytując
lysy Napisano 4 grudnia 2020 Napisano 4 grudnia 2020 @Piotr Lysko nie ma za co. Zawsze to jakaś wskazówka. Odpisz, cytując
Inferno Napisano 4 grudnia 2020 Napisano 4 grudnia 2020 Może trójdrożne KEF R300 można je dostać używane nawet poniżej 3000PLN Odpisz, cytując
Na Temat Audio Napisano 4 grudnia 2020 Napisano 4 grudnia 2020 23 godziny temu, Piotr Lysko napisał: FA f500 miałem kiedyś z 356 i oddałem szybko bo to połączenie to była tragedia. Choć do końca nie wiadomo jak byłoby z 368🤔. Ok, to znaczy, że to najwidoczniej nie Twoje brzmienie, raczej zmiana z Nada 356 na 368 nie sprawi tu kolosalnej różnicy ( nowa seria gra szybciej, ma mniej basu i lepiej go kontroluje ale mimo wszystko to chyba nie ten kierunek ). Spróbuj z tym Nadem posłuchać na przykład Focal Chora 806. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując
Misiek87 Napisano 5 grudnia 2020 Napisano 5 grudnia 2020 9 godzin temu, Piotr Lysko napisał: Poczytałem. Ja teraz czuję się trochę tak jak autor , gdy Nad 368 zniszczył jego polki😐. U mnie niszczy studio 230. Obnaża je. Będę chciał posłuchać elac reference b6, kef q350, bw 606. No zobaczymy🙂 Cześć @Piotr Lysko. Grunt aby z tego "niszczenia" wyszło coś konstruktywnego. Postanowiłem coś jeszcze napisać, jako że z perspektywy tygodnia nieco ułożyła się ocena po odsłuchach Elac Reference B6 i BW 606. Elac'i w mojej ocenie grają bardzo równo, i solidnie ALE to jednak BW 606 zrobiły na mnie większe wrażenie. Szczególnie ujęła mnie stereofonię i ilość detali. Już po pierwszych dźwiękach wiedzialem że jest dobrze. Tylko że na początku wskazałeś że brakuje Ci dołu, a Ja tego akurat w 606 nie znalazłem i trochę mi tego brakowało (może sub, a może kwestia pokoju i w domu zagra inaczej?). Ciekawe jaka bedzie twoja ocena. A może jeszcze monitor audio bronze 100? Pozdrawiam i powodzenia! Odpisz, cytując
Piotr Lysko Napisano 5 grudnia 2020 Autor Napisano 5 grudnia 2020 6 godzin temu, Misiek87 napisał: Cześć @Piotr Lysko. Grunt aby z tego "niszczenia" wyszło coś konstruktywnego. Postanowiłem coś jeszcze napisać, jako że z perspektywy tygodnia nieco ułożyła się ocena po odsłuchach Elac Reference B6 i BW 606. Elac'i w mojej ocenie grają bardzo równo, i solidnie ALE to jednak BW 606 zrobiły na mnie większe wrażenie. Szczególnie ujęła mnie stereofonię i ilość detali. Już po pierwszych dźwiękach wiedzialem że jest dobrze. Tylko że na początku wskazałeś że brakuje Ci dołu, a Ja tego akurat w 606 nie znalazłem i trochę mi tego brakowało (może sub, a może kwestia pokoju i w domu zagra inaczej?). Ciekawe jaka bedzie twoja ocena. A może jeszcze monitor audio bronze 100? Pozdrawiam i powodzenia! Dzięki, mam teraz problem z rozbitym autem , więc jak to ogarnę to myślę że pod koniec roku coś wybiorę i podzielę się wrażeniami 🙂 Odpisz, cytując
lysy Napisano 5 grudnia 2020 Napisano 5 grudnia 2020 @Piotr Lysko Jeszcze tak sobie myślałem bo pisałeś, że masz za dużo góry pasma (taki jazgot) to może warto posłuchać coś spokojniejszego. Przejrzałem również co odsłuchiwałeś i co pisałeś w poprzednich tematach (R-N602, NAD356). Padają też w jednym z temacie słowa, że chcesz kolumn bardziej muzykalnych bo masz dość basu i cykania. Myślę, że kolumny które pojawiły się w tamtych tematach mogą być też dobrym kierunkiem do odsłuchu. Miałeś chrapkę na Dynaudio Emit M20 i te kolumny wpisują się w ten klimat oraz ja poleciłem Ci jeszcze Dali Oberon 3. Obie konstrukcje na pewno nie będą drażniły wysokimi tonami i będą zdecydowanie przyjemniejsze w odbiorze. Odpisz, cytując
Inferno Napisano 5 grudnia 2020 Napisano 5 grudnia 2020 Kef R300 przy budowie 3-drożnej też takie są. Elac też robi monitory 3-drożne z głośnikiem współosiowym. Może coś z takiej oferty wtedy precyzja grania idzie poziom wyżej. Z droższych może jakiś Buchardt ? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 5 grudnia 2020 Napisano 5 grudnia 2020 2 godziny temu, lysyrafal napisał: @Piotr Lysko Miałeś chrapkę na Dynaudio Emit M20 i te kolumny wpisują się w ten klimat oraz ja poleciłem Ci jeszcze Dali Oberon 3. Obie konstrukcje na pewno nie będą drażniły wysokimi tonami i będą zdecydowanie przyjemniejsze w odbiorze. 23 minuty temu, Inferno napisał: Kef R300 przy budowie 3-drożnej też takie są. Elac też robi monitory 3-drożne z głośnikiem współosiowym. Może coś z takiej oferty wtedy precyzja grania idzie poziom wyżej. Z droższych może jakiś Buchardt ? Nie znam kef r300 ale słuchałem kef ls50 meta i o ile to podobny sposób prezentacji muzyki to moim zdaniem nie stawiał bym kefòw, dynaudio a tym bardziej dali w jednym szeregu. Wg mnie KEFy pomimo tego, że są dość ciepłe to jednak górę mają bardziej rozdzielcza a bas bardziej zwarty niż dynaudio i dali oberon 3, w których ten bas jest - nie wiem czy dobrze to określę - misiowaty. Odpisz, cytując
Inferno Napisano 5 grudnia 2020 Napisano 5 grudnia 2020 @seba3002 proponuje coś co będzie bardziej rozdzielcze i wyrafinowane. Takie 3 drożne konstrukcje będą miały inny sposób prezentacji niż dwu. Tak wiesz staram się jakoś zrozumieć założenia autora. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 5 grudnia 2020 Napisano 5 grudnia 2020 Rozumiem, myślę, że fajną propozycją mogą być też audio physic classic 3. Rozdzielcze ale nie męczące granie, z dobra podstawą basową. A swoją drogą dynaudio emit m20 też uważam za fajne paczki, godne rozważenia. Cena do jakości bardzo dobra. Odpisz, cytując
lysy Napisano 5 grudnia 2020 Napisano 5 grudnia 2020 Jak widzisz autor jest po wymianie wzmacniacza ze starego (NAD 356) na nowego (NAD 368), a jak wiemy one grają inaczej. Przy starszym modelu mogło by być za dużo basu, a z tym nowym nie powinno zamulać. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 5 grudnia 2020 Napisano 5 grudnia 2020 Dynaudio słuchałem z Cyrusem one, dali oberon 3 z Marantzem 7000n. Pierwsze połączenie było dla mnie jak najbardziej ok. W drugim bas był rozlazły. Jeśli ten NAD gra podobnie jak Cyrus, który dobrze kontroluje bas to moim zdaniem dynaudio ze wzmacniaczem autora postu powinien grać ok. Wg mnie Cyrus i dynaudio to takie bezpieczne połączenie, które każdemu sprawi odrobinę radości 🙂. Odpisz, cytując
Piotr Lysko Napisano 5 grudnia 2020 Autor Napisano 5 grudnia 2020 Dzięki za dyskusję.🙂 Czytam uważnie. Rozumiem że Cyrus to też klasa D? Bo jeśli to razem brzmiało nieźle to emity też wezmę pod uwagę. Odpisz, cytując
Inferno Napisano 5 grudnia 2020 Napisano 5 grudnia 2020 Taka hybryda Cyrusa z wielkim trafo ale gra bardzo przyjemnie. Ciepły dociążony dźwięk. Twojemu NAD’owi tez niczego nie brakuje. Kiedyś zamierzałem odsluchac kolumny Mission QX5 na nim ale niestety w jednej był spalony gwizdek 😕 i się nie udało i kupiłem moje R900 😁 Odpisz, cytując
Piotr Lysko Napisano 5 grudnia 2020 Autor Napisano 5 grudnia 2020 29 minut temu, Inferno napisał: Taka hybryda Cyrusa z wielkim trafo ale gra bardzo przyjemnie. Ciepły dociążony dźwięk. Twojemu NAD’owi tez niczego nie brakuje. Kiedyś zamierzałem odsluchac kolumny Mission QX5 na nim ale niestety w jednej był spalony gwizdek 😕 i się nie udało i kupiłem moje R900 😁 To ciekawe że ma trafo bo to taka niepozorna skrzynka🤔. A R900 zacny sprzęt 👌 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 5 grudnia 2020 Napisano 5 grudnia 2020 Kolego @Piotr Lysko, teraz wyczytałem że kolumny u Ciebie mogą mieć max 20cm szerokości. Dynaudio odpadają. Odpisz, cytując
Piotr Lysko Napisano 5 grudnia 2020 Autor Napisano 5 grudnia 2020 17 minut temu, seba3002 napisał: Kolego @Piotr Lysko, teraz wyczytałem że kolumny u Ciebie mogą mieć max 20cm szerokości. Dynaudio odpadają. Miałem na myśli mniejsze podłogówki. Monitor na standzie myślę tak do 23cm szerokości. Jedna stoi blisko drzwi balkonowych. Chodzi żeby nie prać w nią oknem przy wychodzeniu na balkon🙂 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 5 grudnia 2020 Napisano 5 grudnia 2020 No to może zacznij od wypożyczenia tych dynaudio. Jeśli się nie spodobają nic nie stracisz a będziesz wiedział już w jaką mniej więcej stronę chcesz iść. A jeśli się spodobają - będziesz miał bardzo fajne, moim zdaniem, paczki. Pytanie tylko czy biała bądź czarna satyna Ci odpowiada 🙂? Odpisz, cytując
Piotr Lysko Napisano 5 grudnia 2020 Autor Napisano 5 grudnia 2020 (edytowany) 6 minut temu, seba3002 napisał: No to może zacznij od wypożyczenia tych dynaudio. Jeśli się nie spodobają nic nie stracisz a będziesz wiedział już w jaką mniej więcej stronę chcesz iść. A jeśli się spodobają - będziesz miał bardzo fajne, moim zdaniem, paczki. Pytanie tylko czy biała bądź czarna satyna Ci odpowiada 🙂? Czarne, szare, drewno ciemniejsze..byle nie jasne. Pomyślę. Ale w pierwszej kolejności chyba elac b6 i bw 606. Edytowano 5 grudnia 2020 przez Piotr Lysko Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 5 grudnia 2020 Napisano 5 grudnia 2020 Oczywiście. Jeśli masz możliwość odsłuchu gdzieś w salonie to zacząłbym od tego, a potem modele które najbardziej Ci odpowiadały, testował w domu. Pozdrawiam i życzę udanych wyborów 🙂. Odpisz, cytując
Inferno Napisano 5 grudnia 2020 Napisano 5 grudnia 2020 1 godzinę temu, Piotr Lysko napisał: elac b6 i bw 606. A może Elac Uni-Fi BS U5 ? Odpisz, cytując
Recommended Posts