san-sui Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 (edytowany) Słusznie prawicie! Wydaje się, że kolega jest dopiero na początku. Opisałem tylko drogę docierania do dobrego dżwięku. ☺️ Poza tym nic o żródle. Kolega miał rożne ale jakie ma? Za 60-70% grania odpowiada najsłabsze ogniwo w systemie. Edytowano 2 sierpnia 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 (edytowany) 5 godzin temu, faszi napisał: @san-sui nie raz zamieści taki wpis , że trzeba sobie usiąść 😉 To zmusza towarzystwo do konkretów! 5 godzin temu, faszi napisał: W czasach kiedy muzyka cieszyła, moja 907Xr napędzała kolumny 86db z minimum impedancji 2,9ohm. Testowane w Audio przez nadredaktora Kisiela. Napisał w teście , że te kolumny potrzebują mocnego , wydajnego wzmacniacza żeby podawać dużą moc w niska impedancja pomiędzy 80-500hz i jakoś nie potrzebowałem mocowo b2301 do prawidłowego wysterowania i głośnego grania. Do czego to cię doprowadziło? Nie słuchasz. Edytowano 2 sierpnia 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marr Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 @brap a to nie masz co sie martwic, tam bylo wszystko zrobione na tip top, i wzmacniacz jest w doskonalym stanie (jest film na yt o nim) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braap Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 7 minut temu, Marr napisał: @brap a to nie masz co sie martwic, Ale ja się w ogóle o wzmak nie martwię nawet wczoraj przez teścia został przetestowany praktycznie do poziomu pęknięcia bębenków i wszystko było ok (choć trochę się bałem że w końcu pojawi się dym i przestanie grać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 (edytowany) @MarekB Jesteś bardzo spostrzegawczy i bardzo celnie ująłeś sedno sprawy, czyli żródło. Masz bogate doświadczenie. 😊 ....... Żródło, jego charakter, są bardzo ważne, wbrew spotykanym opiniom w necie. Słyszałem to na własne uszy podczas odsłuchów. Już pisałem kiedyś (co zresztą sam sprawdziłem u siebie), że starsze, zbalansowane schematy Sansui, np typu 1-go (jak w B-2102), czy X-balaced, grają lepiej z ostrzejszymi żródłami. Dlatego np u mnie, żródłem jest CD-X711 (starsza wersja CD-ka = CD-α707D Extra) połączona z B-2102 MOS Vintage, a nie z sugerowaną mi kiedyś np CD-α917XR. CD-α917XR gra lepiej (według mnie) ale z AU-α907XR, czyli z integrą na najnowszym schemacie α-balaced. Każdy jednak może mieć tu swoje, subiektywne zdanie. Należy zwracać więc baczną uwagę kiedy, co do czasu, został wyprodukowany dany element toru. AU-α707DR to jest jednak starsza konstrukcja, od np. schematu MR-ki, czy XR-ki, choć młodsza od balanced typu 1 ale, jak się wydaje, ma jeszcze sporo wspólnego z balanced typ 1. To, wpisem wyżej, potwierdza Marek. Dlatego ciekawy jestem porównań bezpośrednich wzmacniaczy AU-α907, bo tylko takie porównania dają pełne światło, co do charakteru grania poszczególnych serii. Edytowano 2 sierpnia 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braap Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 Panowie,ja piszę że chciałbym odsłuchać model 907 a wy mi piszecie żebym zmienił źródło Doceniam ale to nie jest kierunek w którym chce pójść. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 43 minuty temu, braap napisał: Panowie,ja piszę że chciałbym odsłuchać model 907 Musisz ruszyć się z domu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 4 godziny temu, san-sui napisał: Do czego to cię doprowadziło? Nie słuchasz. Nie słucham w ogóle muzyki , audio to już nie moja bajka. . . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 Potrzebuje pomocy, chciałbym kupić CD Sansui ale najpierw chciałbym sprawdzić jaki laser tam wchodzi. Macie drodzy forumowicze jakiś adres gdzie można to sprawdzić po modelu Sansui? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 Super, dzięki 😁 KSS 150 A 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 3 godziny temu, misiek x napisał: Bez muzyki życie takie smutne,jakieś. Mirku, to fakt 😕 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 Panowie, ten CD CEC czy Ayon, to okolice dyszki. Do okazjonalnego sluchania jednak zbyt duzo. Slucham glownie z plikow, ktore sam zgrywam z wlasnych CDkow. Moze macie jakies inne, tansze propozycje? Oszczedzona kwote zdecydowanie wole dolozyc do wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 Napisz jakiego dżwieku szukasz i jak zbudowany? Tranzystorowego, czy z naleciałością lampy, hi-endu? Używek jest sporo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 2 minuty temu, san-sui napisał: Napisz jakiego dżwieku szukasz i jak zbudowany? Tranzystorowego, czy z naleciałością lampy, hi-endu? Używek jest sporo. Hi-end - chetnie, lubie jak cos poza tym, ze gra, to wyglada. Moze byc po cieplejszej stronie, najlepiej z cieplym wyjsciem analogowym i przyzwoitym wyjsciem cyfrowym - to pozwoli nieco zarzadzac brzmieniem. A jakiego dzwieku? Bez sciemy, prawdziwego, bo irytuje, jak ukrywa lub eksponuje pewne dzwieki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 (edytowany) 17 minut temu, hubert hubert napisał: Hi-end - chetnie, lubie jak cos poza tym, ze gra, to wyglada. Moze byc po cieplejszej stronie, najlepiej z cieplym wyjsciem analogowym i przyzwoitym wyjsciem cyfrowym - to pozwoli nieco zarzadzac brzmieniem. A jakiego dzwieku? Bez sciemy, prawdziwego, bo irytuje, jak ukrywa lub eksponuje pewne dzwieki. Hi-end Z najtańszych to zainteresuj się Chińskimi CD Cayin. Z wyjściem (buforem) na lampie, np Cayin CD-15A (Uwaga! Były różne wersje!) lub coś z MF. Zalecam jednak odsłuch. Edytowano 3 sierpnia 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 (edytowany) Esoteric DV50 jak nic ! Pioneer PD75 Kenwood LD-1 Sony CDP R3 Edytowano 4 sierpnia 2020 przez czubsi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 37 minut temu, czubsi napisał: Pioneer PD 95 Sony CDP R3 Są nawet na olx , gdyby @hubert hubert był zainteresowany 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 Podane CD są także w sporych cenach. Dlatego wątpię by @hubert hubert był zainteresowany. W tych cenach, za ok 1 309 $ (plus opłaty) w Chinach można zakupić nowy, najnowszy, wypasiony model CAYIN CDT-17A MK2 DELUXE EDITION HI-END VER. DIAMOND. Wygląda (w/g mnie) ładnie. Dla mnie gra pięknie ale .... co z tego? Na rynku wtórnym nie uświadczysz .... Nikt nie chce się pozbywać, a jeżeli już, to jednak warto jednak dołożyć i kupić nówkę. UWAGA! Z góry zaznaczam, ze nie mam nic wspólnego z handlem owymi CD player-ami. Po prostu, od jakiegoś czasu, sam się rozglądam za czyś, co zagra jak AYON AUDIO CD-10 SIGNATURE. 🙄 Dodam, że AYON model 07 - nie ma tu startu, do 10-ki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 Cayin i hi-end? Jakos nie moge sie przekonac do tej chinskiej marki. Moze ktos jeszcze ma dobre z nia doswiadczenia poza @san-sui? Pioneer, Kenwood, Esoteric 10k, Sony 8k. Arcam 3k - to zdecydowanie lepiej jak na okazjonalne odsluchy, choc nie prezentuje sie jakos ciekawie. @MarekB pytales o wzmacniacz - jeszcze nie wiem, byc moze z Sansui 607MR, moze z D klasa. Zobacze jak bedzie szlo z wymiana na "B". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 19 minut temu, MarekB napisał: Chyba, że coś Sansui. Taka propozycja w klubie Sansui? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 (edytowany) Interesowałem się CD Yaqin ale nie słyszałem. Wygląd dziwny - latający taboret. 🥴 Według niektórych, w połączeniu z lampą i hybrydą, gra lepiej od takich odtwarzaczy, jak Arcam 73, Arcam 82 i jest lepszy od Audio Analogue Paganini pierwszej wersji. Może warto posłuchać? Zamknąć oczy i słuchać. 😙 Edytowano 4 sierpnia 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 5 godzin temu, MarekB napisał: Wygląda ciekawie? 🙃 To juz dla mnie za duzo hi-endu w hi-endzie Moze wygladac brzydko, ale to akurat dla mnie wyglada troche na pamiatke z festynu. To oczywiscie tylko moje zdanie, komus moze sie bardzo podobac. Ja rowniez faworyzuje odtwarzacze sieciowe, zdecydowanie faworyzuje. Graja u mnie przez 99% czasu, reszte moglby wypenic CDek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 18 minut temu, MarekB napisał: Odtwarzacz sieciowy zintegrowany z CD? Nie nie - zdecydowanie wole osobne komponenty niz tak mocno zintegrowane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 8 godzin temu, MarekB napisał: Odtwarzacz sieciowy zintegrowany z CD? Tu mogę powymieniać. 😉😁 Marku, mógłbyś podać 2-3 modele lubiące się z Sansui? 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 (edytowany) 21 godzin temu, hubert hubert napisał: Nie nie - zdecydowanie wole osobne komponenty niz tak mocno zintegrowane To może do CD tylko transport, jak np NuPrime CDT-8 Pro. Odtwarzacz CD wyłącznie z wyjściami cyfrowymi. Edytowano 5 sierpnia 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts