Skocz do zawartości

SANSUI - moja ulubiona marka

Recommended Posts

Czyli nie sprzedajesz bo boisz się reakcji innych?

Szkoda, uwierz, bo tylko sobie krzywdę robisz. Ale napisz tu na forum tylko. Jak ktoś będzie chciał/pojawi się ktoś nowy chętny to forumowicze będą pamiętać i przekierują do Ciebie. To może mniejszy zasięg ogłoszenia, ale bezpieczna metoda (choć powinieneś być świadom wartości wzmaka i siebie). A jakbyś wyłączył forum, z którego wpisów się obawiasz wiesz co by się stało? Kompletnie nic. Tylko z korzyścią dla Ciebie. 

Ale wracając do meritum. Rozumiem, że chcesz sprzedać?  Niejednokrotnie koledzy dali wpis "szczegóły na PW". To jak decyzja, umieszczasz tu ogłoszenie i sprzedajesz?

P.S. Umieściłem swojego ogłoszenie i wiesz co się stało z wrogimi wpisami - nie wpłynęły na moje życie. Powinny?

Edytowano przez piorut
Literówka

Ale to nie jest złośliwie powiedziane. Doceniasz dźwięk, ale przeszkadza Tobie wygląd i wolisz inne marki. U mnie wynika to z dźwięku i obojętne mi, jak te sprzęty wyglądają. Co nie oznacza, że mam krytykować czyjeś podejście. Ale to Ciebie uwiera, więc przy bezinwazyjnym ogłoszeniu, oszczędzając sobie komentarzy możesz dokonać zmiany. To tak jak zmienić niechciane auto w porównywalnej cenie na takie, które pasuje. Logika nakazuje zmienić. Przecież serce nie jest za Sansui. 

18 minut temu, MarekB napisał:

Do niedawna to Tadek właśnie z nimi/takimi "walczył" słowem. Ale...., jak widać chyba już przestał???

Przeszedłem na emeryturę hehe ile można walczyć? @Marr już dawno przestał i zostałem sam , także nie było sensu...

14 minut temu, braap napisał:

no wlaśnie to mnie troche zastanawia. @fashi tutaj narzeka na Sansui a tam niemal dałby sie za Sansui pokroić :)

Może jak w tym powiedzeniu : "jeśli wszedłeś między wrony..."

A tak poważnie to pisałem tylko to co mi się nie podoba w Sansui. Skoro udowodnili , że potrafią np w 907Limited...

Reszta jest ok. @braapnie ma co szukać drugiego dna 😉

Tak więc sam skończ go szukać !!!!!!!!!!!!!!!! Sprzedaj i spokój i nasz i Twój .... Nikt Sansui na wystawę nie robił ! Tobie najwyraźniej nie doskwiera samo Sansui ale fakt, że istnieją tacy co po tej firmie jadą jak po burej suce ... I tak jak wspomniałem wcześniej - TY NIE Z SANSUI MASZ PROBLEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ................... Ja z tą choło....ą na audiostereo "jechałem" przez 50 stron aż czarno na białym wyszło, że to wszystko jedna klika liżąca du...ę paru sprzedawcom nowego chłamu ... dałem sobie spokój i zostawiłem za sobą - bez szkody dla przyjemności z odsłuchu Sansui ! A Ty powinieneś sobie zdać sprawę, że jak od kilkunastu stron jest ktoś kto ciągle po Sansui jedzie to staje się takim samym ogórem jak tamci dając im nową pożywkę do siania fermentu ! I nie chodzi tu o bezkrytycyzm (co zaraz wytkniesz znając Twoje psycho rozterki) tylko o skalę taplania się w subiektywnych negatywach !

Edytowano przez czubsi

Faszi, są jeszcze dwa wyjścia które są dostępne i pozbędą cię sansujowego bólu głowy 

1. Oddaj wzmak za darmo (obędzie się bez docinek o cenę)

2. Spektakularnie zniszcz dając upust rozczarowaniu marką (tak jak jeden bogaty rusek co spalił nowego merca który się psuł a a firma nie widział problemu)

Ps. Oczywiście sobie żartuje :)

Faszi ale to nie jest problem, którego nie da się rozwiązać. Zrób krok do przodu i coś postanów. W przypadku Accuphase i Sansui zrób sobie porównanie i:

1. Przeważa u Ciebie wygląd wg Twoich upodobań - sprzedajesz Sansui, zostawiasz Accuphase.

2. Przeważają walory dźwiękowe

a) zostawiasz Sansui bez zmian - tego Ci nie wolno robić, bo wszystkich zamęczysz. Tak na serio napisałeś już co Ci nie pasuje i w dobrym tonie byłoby pisać o nowych odczuciach, wrażeniach, pojedynkach i niech nawet Sansui przegrywa. Tylko zostawmy już co Ci nie pasuje. Co Ty na to? Każdy ma świadomość do czego mniej więcej trzeba porównać Sansui, nikt tu nie mówi, że to kolejny cud świata, bez żadnych wad. Były przykłady z motoryzacji i życia. To solidny produkt, w rozsądnych pieniądzach. Firma uznała, że takie rzeczy mają znaleźć się w danym konkretnym modelu.

b) kup te gniazda - poszukaj używanych, coś z dobrej firmy i zmień. Lub nowe jeśli to nie taki problem finansowo. Ogólnie to do zrobienia, prawda? Rozwiąż ten problem i będzie łatwiej.

c) sprzedajesz oba wzmaki i kupujesz coś jeszcze wyżej z Sansui. Dźwiękowo i gniazdowo progres.

@Samcro

Dzisiaj włączyłem i słucham muzyki. Był  Vangelis - The Best Of Vangelis  (utwór Alpha 😉) , był Trentemøller - The Last Resort  (bas w utworze Vamp może burzyć ściany) . Grali The Moody Blues  - Gold. Teraz leci Travis - 10 Songs. 

No i szkoda trochę sprzedać...

Ostatnio trochę przesadziłem z krytyką, niepotrzebnie Was denerwowałem. Przepraszam za moje niecne występki. @czubsi Pawciu kochany nie denerwuj się!

Na swoje wytłumaczenie dodam , że ostatnio trochę chorowałem 😄 (Józefa się przeciągneło hehe) pewnie rozumiecie co mam na myśli. A wtedy rozum krótki...

Pozdrawiam, 20201125_162129.thumb.jpg.c1d8d6623988ead6ae3d09a044cb5fcb.jpg

Edytowano przez faszi
Niepotrzebny cytac

Hubert

U mnie miałeś scany w Evo.

Jaki masz pokój? Powierzchnia?

Jak nie za duży ( i masz 2103 - dobrze pamiętam ? ) to może @audiowit coś by miał naprawdę fajnego, bo  zastanawia się nad sprzedażą.

Sory, Witek :) 

Ta yamaha to będzie średnio, takie prawie studyjne  one są. Potrzebujesz coś co ma lekko "dopalony" dół . Lekko .

Vienna Acoustic - chyba grało jak byłeś u mnie w gabinecie? Lub coś podobnego. 

SF Venere mogłoby być dobrym (ale nie najlepszym ) rozwiązaniem.

I popatrz na YB Audio. Podstawowe z oferty (zephyr 2, i parę innych) powinni mieć do odsłuchu - przynajmniej kiedyś takie zapowiedzi były. To może być dla Ciebie dobre rozwiązanie. 

@Samcro, tak, pamietam Twoje EVO calkiem dobrze. To dobre wspomnienie :) One byly cale na SS? To revelatory byly wszystkie?

U mnie jest okolo 25m2 (salon dzienny + okolo 5m2 korytarza, wiec razem bedzie okolo 30m2), niestety gra to na dluzszej scianie, wiec stoja dosc blisko sciany a odsluch tez jest blisko sciany (tylnej).

W gabinecie to chyba wtedy graly Kefy - moim zdaniem jednak odstawaly od Evo

Rozwazam YB, nawet jakies przymiarki z nimi juz telefoniczne robilem. Gralem na Seasach i SSach dwudroznych, ale to DIY byly. Kusi mnie cos wspolczesnego 3 droznego na dobrych przetwornikach, pewna alternatywa jest klipsch Heresy albo inne skrzynki z epoki - ale tutaj trudno o cos w dobrym stanie i mozliwosci odsluchu. Pasowac powinny do 2105, ale fajnie, jakby z klasa D tez zagraly :)

Czyli Revelator + illuminator. Gralo to  z szybkim basem, przestrzennymi wysokimi i niezlym wokalem - choc chyba wokal w calkosztalcie bym chyba ocenil najslabiej. Ogolna ocena jak dla mnie bardzo mocna. Jesli do tego dodac kwestie wizualne - trudno miec zastrzezenia :)

Z tego co pamietam, gralo to juz dosyc glosno, bez mocnego krecenia piecykow. Chyba nie dalej niz godzina "10"?