Paweł Turowski Napisano 19 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2020 Witam.Pomóżcie kompletnemu laikowi w wyborze soundbara do tv jak w temacie.Czy lepiej kupić belkę tej samej firmy,czy lepszą innej.Czy ten mój tv "udźwignie" np Dolby Atmos i inne polepszacze dźwięków.Który z wymienionych soundbar byłby najlepszy? (chodzi mi przede wszystkim o efekty podczas oglądania filmów).Budżet to ok 2500. Proszę o jakieś podpowiedzi i sugestie.Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 19 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2020 Soundbar to zło. Nie idź tą drogą jeśli nie musisz. Nie wierz w Atmosa z grajbelki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekBydzia Napisano 19 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2020 Soundbary zostały wciskane zawsze od czasów jak telewizory robiły się coraz cieńsze i tańsze. Chcesz coś usłyszeć dokup głośnik, bo taniej i cieniej już się nie da. Taki materking. Kiedyś to były czasy, duża skrzynka w Rubinie, wzmacniacz lampowy, regulacja barwy.... Ale tak serio, to kolejny rynek do zarabiania kaski i taka moda/potrzeba/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Turowski Napisano 19 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2020 Co fakt,to fakt.Kiedyś (lata 90-te) miałem zestaw Pioneer + (piękne) kolumny jamo i rzeczywiście efekt był niesamowity.Ale teraz stałem się chyba minimalistą,bo chciałbym tylko dobrze słyszeć dialogi i efekty w filmach.Natomiast muza zeszła na drugi,trzeci,czwarty plan.A głośniki w telewizorach jakie są każdy słyszy.Bez względu na firmę pospolita chała. Ale bardzo Wam dziękuję,że w ogóle zechcieliście odpowiedzieć na mój post.Pozdrawiam i życzę wszystkim duuużo zdrówka na Święta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 19 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2020 Zgadzam się z kolegami powyżej. Grajbelka, to nic innego, jak głośniki z TV w zewnętrznej obudowie. Gra to głośniej i ewentualnie ktoś jeszcze dorzuci brzęczącego suba. Tyle. To już lepiej w tych pieniądzach pójść nawet w jakieś aktywne monitory, też będzie w miarę minimalistycznie, ale jakość brzmienia bez porównania. Serio, ktoś powinien dostać nobla za ten wynalazek golący ludzi z hajsów i to na taką skalę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Frost Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 14 godzin temu, Paweł Turowski napisał: Witam.Pomóżcie kompletnemu laikowi w wyborze soundbara do tv jak w temacie.Czy lepiej kupić belkę tej samej firmy,czy lepszą innej.Czy ten mój tv "udźwignie" np Dolby Atmos i inne polepszacze dźwięków.Który z wymienionych soundbar byłby najlepszy? (chodzi mi przede wszystkim o efekty podczas oglądania filmów).Budżet to ok 2500. Proszę o jakieś podpowiedzi i sugestie.Dziękuję. Info jest w specyfikacji tv. Nie udźwignie. Dodatkowo abyś poczuł namiastkę jak gra Atmos z belki to musiałbyś kupić coś w stylu Samsunga Q950T, który odbija dźwięk od sufitu. Jak chcesz po prostu przyzwoity soundbar jako zastępstwo dla wbudowanych głośników to możesz pojechać do marketu i kupić TCL TS9030 albo LG SL8Y i będziesz zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 Cześć, Niestety ale Soundbar to ostateczność i w tej kwocie możesz postawić na o wiele lepszy zestaw stereo typu Topping MX3 + Heco Aurora 300 + Klipsch R12SW na przyszłość. Zyskasz zdecydowanie lepszą stereofonię oraz pełniejsze brzmienie względem soundbara. Jeśli miałoby na nim stanąć to polecam Sonos Beam lub Polk Audio Magnifi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Turowski Napisano 20 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 Bardzo dziękuję za wszystkie sugestie.Może rzeczywiście lepiej przemyśleć ten zakup.W końcu nie mam aż takiego parcia i bezwzględnej potrzeby zakupu na dziś i na teraz.Przyjrzę się w salonie specjalizującym się w audio. Życzę wszystkim dużo zdrowia i fajnych pomimo covida Świąt Bożego Narodzenia. Pozdrawiam.Paweł Turowski. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts