Bramarz xx Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 Witam, po 11 latach Yamaha 663 wyzioneła ducha. Grała z zestawem kolumn Yamaha NS-8900 w układzie 5.0 Teraz stoję przed wyborem sprzedać glosniki i kupić soundbar czy zakupić nowy amplituner i do tego subwoofer. Jeżeli chodzi a amplituner to co by z nimi fajnie grało z kolumnami Yamahy i jaki sub do tego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 Cześć, Soundbar to będzie najgorszy ruch i zdecydowanie polecam pójść w kierunku nowego amplitunera. Jeśli chciałbyś zachować dynamiczne brzmienie z możliwością późniejszej rozbudowy to polecam Yamahę RX V4a. Subwoofer polecam Klipsch w zależności od wielkości pomieszczenia. Zapewni mocny bas i odpowiednią energię Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bramarz xx Napisano 20 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 (edytowany) Ogólnie to mam mentlik w głowie, Myślę jeszcze nad denonem 2600 Pokoj z kuchnią ma 25m2 Jaki model suba by to ogarnął Edytowano 20 grudnia 2020 przez Bramarz xx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 1 godzinę temu, Q21 napisał: z możliwością późniejszej rozbudowy to polecam Yamahę RX V4a. bez złośliwości, w jaki sposób RX-V4A ma zapewnić możliwość dalszej rozbudowy? Nie ma tam przecież pre-out ani Dolby Atmos. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bramarz xx Napisano 21 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 kino.pdfW załączeniu rzut pokoju z obecnym ustawieniem kolumn, i przewidywanym miejscem ustawienia suba. Proszę o pomoc w doborze suba jakiej mocy oraz jaki model. A co do ampli tunera trzymać się Yamahy (RX-V685) czy może Denon 2600 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 Zostawił bym te kolumny. To modele które były na prawdę udane w swojej cenie. Zatem: - daj sobie spokój z soundbarem - wybierz amplituner i dokup suba Moja propozycja to albo nowy 685 albo 2600 Chyba że nie znajdziesz wówczas 4A, 6A albo 2700 Z suba to nawet tani Magnat Sub 302A dużo Ci da. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 13 godzin temu, lolekdrugi napisał: bez złośliwości, w jaki sposób RX-V4A ma zapewnić możliwość dalszej rozbudowy? Nie ma tam przecież pre-out ani Dolby Atmos. Bardziej chodziło mi o wymianę głośników. Jest to dobra baza na przyszłość. 14 godzin temu, Bramarz xx napisał: Myślę jeszcze nad denonem 2600 Denon zagra zdecydowanie cieplej z bogatszą średnicą i mocniejszym dołem, nieco poluzowanym. Jeśli uda Ci się gdzieś dorwać 2600 w dobrej cenie to warto rozważyć taką opcję. Musisz się zastanowić przede wszystkim czy w przyszłości będziesz chciał wymienić kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bramarz xx Napisano 21 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 W przyszłości pewnie kolumny będą do zmiany, co do suba to to z Klipsch jaki model? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bramarz xx Napisano 21 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 3 godziny temu, S4Home napisał: Zostawił bym te kolumny. To modele które były na prawdę udane w swojej cenie. Zatem: - daj sobie spokój z soundbarem - wybierz amplituner i dokup suba Moja propozycja to albo nowy 685 albo 2600 Chyba że nie znajdziesz wówczas 4A, 6A albo 2700 Z suba to nawet tani Magnat Sub 302A dużo Ci da. Piotr Proszę o ofertę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bramarz xx Napisano 21 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 (edytowany) Ampli kupiony Denon 2600, czy sub klipsch 112sw będzie ok do moich warunków? Czy raczej iść w stronę Magnata 303a, lub klipsch R 120 Edytowano 21 grudnia 2020 przez Bramarz xx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts