Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Masz niesamowicie uniwersalny wzmacniacz, z którym większość kolumn gra bez zarzutu. Nie myśl o jego zmianie tylko dobierz kolumny.

Z poprzednich postów wynika mi jednak, że Twoim problemem jest akustyka a nie kolumny. I tutaj bym najpierw zainwestował a potem pożyczał kolumny na odsłuchy.

Bo znowu będzie, że wszyscy polecają lub w salonie WOW a u Ciebie kiepsko.

Pylon seria Diamond gra moim zdaniem świetnie z 8006. A u Ciebie była klapa...

• Odpowiedzi 63
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano

Gra ale góry zero jak posluchalem opticonow 6 to jakbym utwory poznawali na nowo , tym razem bez odsłuchu w domu nie kupię 

Słuchałem też focal 926 Silver 300 i 500 i opticon dla mnie miały wszystko tylko boję się że 6 na 30m z dużym wejściem będzie kicha A ci super sprzedawcy przyczyny ale marantz kicha i teraz boję się i o opticon 8 że marantz nie podoba ale ufam tobie 

Napisano

Słuchałem Dali zensor 5 i oberon 3 z Marantzem 7000n (nie wiem jak ma się do Twojego wzmacniacza) jak również mentorów 1 (to poprzednik opticonów, co prawda dużo mniejszy ale myślę, że mogą być jakieś punkty wspólne). Wg mnie wyższe serie oberonów mają o wiele lepszą górę niż oberon czy zensor. Bas zapewne też będzie bardziej zwarty. Z Marantzem grało to całkiem ok z tym ale być może ze wzmacniaczem, który "uspokoi" troszkę górę te opticony zabrzmią jeszcze lepiej. 

A co do audio physic classic - popieram. Świetne kolumny. 

Napisano
32 minuty temu, seba3002 napisał:

Których Dali? Opticonów czy oberonów? 

Opticon 6 słuchałem dla mnie zagrały super z tym że z arcamem niestety za przesłuchanie w domu musiałbym zapłacić 500 a to chyba lekka przesada , już myślę nad sklepem bo jak widzę podejście niektórych firm to nie miałbym konkurencji ;)