sonique Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Masz niesamowicie uniwersalny wzmacniacz, z którym większość kolumn gra bez zarzutu. Nie myśl o jego zmianie tylko dobierz kolumny. Z poprzednich postów wynika mi jednak, że Twoim problemem jest akustyka a nie kolumny. I tutaj bym najpierw zainwestował a potem pożyczał kolumny na odsłuchy. Bo znowu będzie, że wszyscy polecają lub w salonie WOW a u Ciebie kiepsko. Pylon seria Diamond gra moim zdaniem świetnie z 8006. A u Ciebie była klapa... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 9 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Gra ale góry zero jak posluchalem opticonow 6 to jakbym utwory poznawali na nowo , tym razem bez odsłuchu w domu nie kupię Słuchałem też focal 926 Silver 300 i 500 i opticon dla mnie miały wszystko tylko boję się że 6 na 30m z dużym wejściem będzie kicha A ci super sprzedawcy przyczyny ale marantz kicha i teraz boję się i o opticon 8 że marantz nie podoba ale ufam tobie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Nie ufaj nikomu. Pożyczaj i słuchaj Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 9 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Oki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Z tym Marantzem bardzo dobrze grają kolumny Audio Physic Classic 8, Kraft testował na nim Classic 5 i bardzo pozytywnie pisał o takim połączeniu, może to jest dobry kierunek. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 9 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 A co na temat dali i marantz? Lub Kef r7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 3 godziny temu, Arekszcz napisał: A co na temat dali i marantz? Których Dali? Opticonów czy oberonów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 9 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Opticon 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Słuchałem Dali zensor 5 i oberon 3 z Marantzem 7000n (nie wiem jak ma się do Twojego wzmacniacza) jak również mentorów 1 (to poprzednik opticonów, co prawda dużo mniejszy ale myślę, że mogą być jakieś punkty wspólne). Wg mnie wyższe serie oberonów mają o wiele lepszą górę niż oberon czy zensor. Bas zapewne też będzie bardziej zwarty. Z Marantzem grało to całkiem ok z tym ale być może ze wzmacniaczem, który "uspokoi" troszkę górę te opticony zabrzmią jeszcze lepiej. A co do audio physic classic - popieram. Świetne kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 9 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 32 minuty temu, seba3002 napisał: Których Dali? Opticonów czy oberonów? Opticon 6 słuchałem dla mnie zagrały super z tym że z arcamem niestety za przesłuchanie w domu musiałbym zapłacić 500 a to chyba lekka przesada , już myślę nad sklepem bo jak widzę podejście niektórych firm to nie miałbym konkurencji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 A dzwoniłeś do q21? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 9 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Tam chyba nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 No to proponuję spróbować. Mają wysoki wybór sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 9 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Dzwoniłem i proponowali to co mi nie podeszli na odsłuchach:( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts