Wojciech Glazewski Napisano 6 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2021 21 minut temu, Janusz Duryn napisał: U mnie R300 grają na około 20m, pokój też wysoki 2.8m i skos. Nie używam tych zatyczek, ba współgrają nawet z Rel T7i. :))) Chyba takiej odpowiedzi szukałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Moim zdaniem to na razie typowanie kolumn pod kątem ceny. Nic ci to nie da. Po jednej stronie masz jasne Silvey po drugiej ciemniejsze KEFy czy ELACi. I dobrze ale tak na prawdę nie wiemy czego szukasz. Musisz najpierw udać się na odsłuch. Powiedzieć które z odsłuchiwanych kolumn były blisko lub idealnie w Twoje gusta a które nie. Wtedy pomożemy dalej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Glazewski Napisano 7 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 3 godziny temu, S4Home napisał: Moim zdaniem to na razie typowanie kolumn pod kątem ceny. Nic ci to nie da. Po jednej stronie masz jasne Silvey po drugiej ciemniejsze KEFy czy ELACi. I dobrze ale tak na prawdę nie wiemy czego szukasz. Musisz najpierw udać się na odsłuch. Powiedzieć które z odsłuchiwanych kolumn były blisko lub idealnie w Twoje gusta a które nie. Wtedy pomożemy dalej. Piotr Zgadzam się ale to nie jest az takie proste, nie ma nikogo kto ma wszystko. Słuchanie na raty trochę też nie wchodzi w grę ale faktycznie im dalej w las (w sensie dyskusji ) tym więcej opcji. Z drugiej strony to nie tylko cena ale i kompromis odnośnie dostępności i miejsca na to wszystko. Zacząłem od pytania na co wymienić Focale Chorusy 714, najlepiej na kol podstawkowe, mając w głowie coś około MA Bronze 100 a skończyło się na opcjach: Focal 906, MA Silver 100, KEF R3 / R300, KEF LS50, ELAC Carina, Paradigm Prestige (szkoda, nikt nie miał z nimi do czynienia), czy Dynaudio (X14/18/m20). Całe szczęście nikt jeszcze mnie nie przekonywał do zmiany wzmacniacza. Testowanie wszystkiego - niestety nie mam na to czasu, musze zrobic krotka listę co odsłuchać, zawsze jak mi nie nie spodoba - odsprzedam. Zbieram po prostu opinie bo być może ktoś był w podobnej sytuacji 17 godzin temu, Janusz Duryn napisał: U mnie R300 grają na około 20m, pokój też wysoki 2.8m i skos. Nie używam tych zatyczek, ba współgrają nawet z Rel T7i. Jeszcze jedno pytanie, jak ustawiałeś je względem ściany ? Okazuje się to nie być trywialnym pytaniem gdyż wejście do pomieszczenia ogranicza mi ten wybór Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 27 minut temu, Wojciech Glazewski napisał: Całe szczęście nikt jeszcze mnie nie przekonywał do zmiany wzmacniacza A ja to co? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Glazewski Napisano 7 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 4 minuty temu, marcinmarcin napisał: A ja to co? 😁 A sorry ale nie byłeś namolny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Luźny rzut: a może używane MA Goldy 100? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Glazewski Napisano 7 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 24 minuty temu, DudasDudek napisał: Luźny rzut: a może używane MA Goldy 100? Chcialem , szukałem ale musiałyby być czarne , lub ostatecznie białe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 Ale nie musisz wszystkiego słuchać od razu. Szczerze nie chce się narazić ale znany jestem z bezpośrednich porad dlatego z niektórymi klientami nawiązuje szczególną wieź. Skoro nie byłbyś nie będziesz w stanie odczuć różnic słuchając sprzęty w różnych warunkach to po co wybierać? Skoro u Ciebie też zagrają inaczej. Akustyka robi olbrzymią robote. Ale będziesz w stanie sprawdzić że dane połączenie Ci odpowiada na pierwsze 30 minut sluchania lub nie No bo szczerze jesteś bliższy zakupu czy dalszy? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Glazewski Napisano 8 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 5 minut temu, S4Home napisał: Ale nie musisz wszystkiego słuchać od razu. Szczerze nie chce się narazić ale znany jestem z bezpośrednich porad dlatego z niektórymi klientami nawiązuje szczególną wieź. Skoro nie byłbyś nie będziesz w stanie odczuć różnic słuchając sprzęty w różnych warunkach to po co wybierać? Skoro u Ciebie też zagrają inaczej. Akustyka robi olbrzymią robote. Ale będziesz w stanie sprawdzić że dane połączenie Ci odpowiada na pierwsze 30 minut sluchania lub nie No bo szczerze jesteś bliższy zakupu czy dalszy? Piotr Jestem bliższy Generalnie tez musze wziąć pod uwagę fizyczne możliwości ustawienia kolumn. Mam na myśli tutaj ograniczone możliwości odstawienia ich od ściany wiec może jednak coś z BR z przodu....i szuka nie przechyla w stronę Focali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Glazewski Napisano 8 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 3 godziny temu, RLC napisał: Jasne, widziałem , ale tak jak wspomnianem pole manewru mam b ograniczone wiec odsłuch w pomieszczeniu odsłuchowym mnie kompletnie nie kreci bo u siebie mogę mieć, sorry na pewno bede miał, całkowicie odmienne warunki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 To może pokaż te "warunki" 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 23 minuty temu, Wojciech Glazewski napisał: bo u siebie mogę mieć, sorry na pewno bede miał, całkowicie odmienne warunki. Na 100 % będziesz miał odmienne warunki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 1 godzinę temu, seba3002 napisał: To może pokaż te "warunki" 😉. Chodzi Ci o te 20cm? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 😳 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 (edytowany) Może sprawdź Heco Celany gt 302 to nie 5 tys ale ... Audiosolutions Figaro B Edytowano 8 stycznia 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, marcinmarcin napisał: 2 godziny temu, seba3002 napisał: To może pokaż te "warunki" 😉. Chodzi Ci o te 20cm? 😁 Panowie jak wy się bawicie to naprawdę nikogo nie interesuje 🤣🤣🤣🤣 P.S wybaczcie ale nie mogłem się powstrzymać sorry za OT 😉 Edytowano 8 stycznia 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts