Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
4 minuty temu, Marcinus napisał:

Telefon masz z Androidem?

Rozumiem, że używasz ampli Marantza?

Marantza już nie mam. Testowałem 2 ostatnie dni. Ale też nie znalazłem w aplikacji. (Marantz 2016 AVR Remote)

Mam Denona, Szukałe w Denon 2016 AVR remote (bardzo podobna do aplikacji Marantza) i w AVR-Remore for Denon/Marantz.

Napisano

Ja mam aplikację Marantz i u mnie w aplikacji w lewym górnym rogu znajdują się 3 poziome kreseczki, na które jak się tąpnie to rozsuwa się menu ustawień. 

1920518172_Zrzutekranu2021-01-07o23_56_03.thumb.png.7a4521ffac2af22f2efd5da4f2ee7da5.png

1123091943_Zrzutekranu2021-01-07o23_59_47.thumb.png.b98c040f73a02724952584f6b6094716.pngAlbo klikasz  w prawnym dolnym rogu w kółko zębate i pojawia Ci się taki ekran:

Napisano
6 minut temu, Marcinus napisał:

Ja mam aplikację Marantz i u mnie w aplikacji w lewym górnym rogu znajdują się 3 poziome kreseczki, na które jak się tąpnie to rozsuwa się menu ustawień. 

Aplikacja Denon wygląda tak samo. Pod 3 kreskami jest trochę ustawień ale nie wszystkie. W audio można zmienić poziom dialogów czy ustawienia Audyssey ale nie wszystko. Włączyć wyłączyć centralnego (hihi) ani Suba się nie da.  Ustawić poziomu głośności suba chyba nie (  aktualnie pożyczyłem suba)

W menu głośniki jest tylko wybór głośników przednich A,B, A+B i pilot. I pilot rzeczywiście działa ale na wyświetlaczy amplitunera i po wybraniu innego źródła niż TV. Dalej jednak przeglądarka wygodniejsza. Sprawdź sobie. Ciekaw jestem Twojej opinii.

Napisano
7 godzin temu, Marcinus napisał:

Takim tokiem rozumowania, to faktycznie nie wiem czy jest sens :)

A tak serio to już w modelu SR5014 masz wyjście pre out

Można.

Już w modelach najniższych marantza (nr1529) masz pre out - tak dla sprostowania 😉

Napisano
10 godzin temu, Marcinus napisał:

To połączenie ma ogromny sens.

No nie wiem. robiliśmy takie na zamówienie lat temu z 7 i nie było żadnej straty, Chodzi o to aby oddzielić system stereo od kinowego całkowicie.

Teraz są takie produkty gotowe, także dobrej klasy.

Napisano

Chyba nie zrozumiałem Twojej poprzedniej wypowiedzi.

Mój błąd. Zmęczenie.

Widze sens w łącznie PRE OUTem amplitunera oraz wzmacniacza.

Jeśli amplituner jest dobrej klasy i w kinie wystarcza to ja jestem jednak zwolennikiem oddzielenie systemu kina do stereo i nie korzystania z PRE.

Przepinanie na bananach albo coś takiego

https://www.playstereo.com/en/selettori-audio-video/2197-beresford-tc-7220-mkii-selector-for-amplifiers-speakers-8012420123100.html

Ale teraz jak prześledziłem wątek ponownie to zgadzam się z tobą. Wypowiedź nie była trafna

Piotr