janist Napisano 7 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 8 minut temu, Marcinus napisał: Z. AVR Remote robisz to z telefonu lub tableta w mgnieniu oka Naucz mnie! Bo szukam i szuka a nie widzę. Może to nie ta aplikacja? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinus Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Telefon masz z Androidem? Rozumiem, że używasz ampli Marantza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janist Napisano 7 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 4 minuty temu, Marcinus napisał: Telefon masz z Androidem? Rozumiem, że używasz ampli Marantza? Marantza już nie mam. Testowałem 2 ostatnie dni. Ale też nie znalazłem w aplikacji. (Marantz 2016 AVR Remote) Mam Denona, Szukałe w Denon 2016 AVR remote (bardzo podobna do aplikacji Marantza) i w AVR-Remore for Denon/Marantz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinus Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Ja mam aplikację Marantz i u mnie w aplikacji w lewym górnym rogu znajdują się 3 poziome kreseczki, na które jak się tąpnie to rozsuwa się menu ustawień. Albo klikasz w prawnym dolnym rogu w kółko zębate i pojawia Ci się taki ekran: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janist Napisano 7 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 6 minut temu, Marcinus napisał: Ja mam aplikację Marantz i u mnie w aplikacji w lewym górnym rogu znajdują się 3 poziome kreseczki, na które jak się tąpnie to rozsuwa się menu ustawień. Aplikacja Denon wygląda tak samo. Pod 3 kreskami jest trochę ustawień ale nie wszystkie. W audio można zmienić poziom dialogów czy ustawienia Audyssey ale nie wszystko. Włączyć wyłączyć centralnego (hihi) ani Suba się nie da. Ustawić poziomu głośności suba chyba nie ( aktualnie pożyczyłem suba) W menu głośniki jest tylko wybór głośników przednich A,B, A+B i pilot. I pilot rzeczywiście działa ale na wyświetlaczy amplitunera i po wybraniu innego źródła niż TV. Dalej jednak przeglądarka wygodniejsza. Sprawdź sobie. Ciekaw jestem Twojej opinii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinus Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Po tąpnięciu w 3 kreski > Audio: - poziom dialogów -poziom subwoofera -Parametr Surround itd A jak klikniesz w opcje> Reg. poziomu kanału: to masz każdy kanał osobno do regulacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 7 godzin temu, Marcinus napisał: Takim tokiem rozumowania, to faktycznie nie wiem czy jest sens A tak serio to już w modelu SR5014 masz wyjście pre out Można. Już w modelach najniższych marantza (nr1529) masz pre out - tak dla sprostowania 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 10 godzin temu, Marcinus napisał: To połączenie ma ogromny sens. No nie wiem. robiliśmy takie na zamówienie lat temu z 7 i nie było żadnej straty, Chodzi o to aby oddzielić system stereo od kinowego całkowicie. Teraz są takie produkty gotowe, także dobrej klasy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinus Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 (edytowany) To napisz proszę jakie to produkty? Edytowano 4 lutego 2021 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Chyba nie zrozumiałem Twojej poprzedniej wypowiedzi. Mój błąd. Zmęczenie. Widze sens w łącznie PRE OUTem amplitunera oraz wzmacniacza. Jeśli amplituner jest dobrej klasy i w kinie wystarcza to ja jestem jednak zwolennikiem oddzielenie systemu kina do stereo i nie korzystania z PRE. Przepinanie na bananach albo coś takiego https://www.playstereo.com/en/selettori-audio-video/2197-beresford-tc-7220-mkii-selector-for-amplifiers-speakers-8012420123100.html Ale teraz jak prześledziłem wątek ponownie to zgadzam się z tobą. Wypowiedź nie była trafna Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinus Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 (edytowany) Spoko . Myślałem, że może już jestem zacofany i nie ogarniam Edytowano 4 lutego 2021 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 @Marcinus kiepska propozycja i obecnie niedostępna ale w Onkyo zawsze była możliwość zrobienia dosłownie wszystkiego bez użycia telewizora tylko z poziomu pilota lub przycisków na ampku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinus Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Co jest kiepską propozycją? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZmarCinek Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Yamaha v6a ma możliwość sterowania wszystkim z poziomu przeglądarki na telefonie. Dzisiaj sprawdzałem osobiście a tu masz filmik jak to zrobić w łatwy sposób. https://youtu.be/YFA7KBMvLNs Ps. Aplikacja Denon AVR 2016 jest do bani w porównaniu z aplikacją Yamaha MusicCast Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts