Artur O Napisano 10 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 Witam, potrzebuję porady w doborze wzmacniacza stereo do podpięcia po pre out do Onkyo RZ830, głośniki na froncie to Dali Zensor 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 10 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 Czy musi mieć main in czy nie jest to wymóg konieczny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 10 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 a jaka będzie różnica ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Cześć, Masz 2 możliwości: albo końcówka mocy albo wzmacniacz stereo z opcją pracy jako końcówka mocy. Sprawdzonym rozwiązaniem z Dali Oberonami jest Atoll AM100 Signature, który zapewni brzmienie przestrzenne i napowietrzone z mnóstwem szczegółów. Jeśli chciałbyś postawić na muzykalność to masz tutaj NADa C356BEE lub nieco bardziej dynamicznego oraz funkcjonalnego Audiolaba 6000a. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 11 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Dzięki za odp. Gdybym się zdecydował na NADa c356 podłączając do pre out w Onkyo będę miał sterowanie z pilota Onkyo (wł. wył. sterowanie głośnością itp. ?) i czy usługi sieciowe (Spotify, Deezer, stream z NASa)z Onkyo będą odtwarzane przez NADa ? i czy audio z innych urządzeń będzie też obsługiwane przez wzm, czy trzeba je podłączyć po analogu do NADa ? Trochę sporo pytań, ale nie wszystko wiem. 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 (edytowany) Kolego @JaZz, a czy w tym NADzie nie ma przypadkiem takich zworków, które trzeba przepinać jeśli się chce używać wzmaka jako końcówki mocy albo po prostu jako integry? Też kiedyś myślałem o NADzie i były tam jakieś komplikacje. Edytowano 11 stycznia 2021 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 @JaZz . Może Muda-modyfikacja? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Ten User o którym pisałeś mógł mieć po Muda modzie? @JaZz Jak się peniasz to pożycz od kogoś z forum. Kilku użytkowników ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 11 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 czyli jeśli wszystkie urządzenia mam podpięte pod RZ830 to wyjmuję zworki i podpinam pod Main IN a cała obsługa jest z Onkyo, dobrze rozumiem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 11 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 NAD C356 już w domu podłączony do RZ830, tylko teraz jak zmusić NADa żeby się włączał i wyłączał razem z Onkyo ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 11 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 No to mnie zasmuciłeś 😀 nie ma żadnego sterowania ? Akurat się trafił NADzik z DAC na pokładzie w dobrej cenie blisko mnie więc nie było co się zastanawiać.Chwilę posłuchałem i już się buzia uśmiechnęła 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 On ma trigger out nie ma trigger in więc tedy tego nie podłączysz. Swoją droga dziwny zabieg. Myslę że mogło by to działać przez RS 232. Ale na pewno nie przy podłączeniu bezpośrednim dwóch urządzeń. Musiało by to przejść przez system multiroomu z odpowiednim softem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 12 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Czy tego szukam ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts