rutek024 Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Witam, Posiadam obecnie amplituner Onkyo TX-NR686 oraz głośniki Onkyo SKF-558 + SKC-391 + SKR-558 + sub SKW-558 Myślę o zakupie Consono 35 Mk3 Power Edition "5.1-Set", budżet mam na te głośniki do 2000zł. Czy polecacie jakiś inny zestaw ? Od razu dodam, że Satelity i głośnik centralny mają być mniej więcej takich rozmiarów. Nie mam miejsca na kolumny stojące. Główne zastosowanie to filmy. Pytanie czy odczuje zmianę przy tym zestawie teufel ? Czy w ogóle warto zmieniać te głośniki ? Załączam podgląd salonu. Na czerwono zaznaczyłem umieszczenie satelit. Odległość widza od kanapy do przednich satelit to ok 4,5m Powierzchnia salonu z aneksem kuchennym 38m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Pomyśl 2000 zł na 5 kolumn. To Twoim zdaniem dużo? Btw. Zamienił stryjek. Kino do muzyki średnio się nadaje. Lepiej stereo. Ale... Jeżeli chcesz KONIECZNIE porady w sprawie kina domowego, to nie ten dział. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rutek024 Napisano 11 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Dobra pomyliłem działy, czy można przenieść post do działu kina domowego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Szanowny @RoRo proszony o przeniesienie tematu do właściwego działu. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Nie znam tego systemu. Ale z małuch kolumn to zdecydowanie polecam Tannoy TFX, Heco Ambient 5.1 albo coś z Cantom Movie. Teufel idzie do przodu z marketingiem Posty z ta ilością zaczynają dorównywać tym od Q21 z Audiolabem Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Jeśli rozmiar musiałby być taki jak w Teufel to Heco Ambient 5.1 byłyby dobrą opcją zapewniając brzmienie dynamiczne z efektem przestrzenności. Teufela podejrzewam, że mało osób słyszało w tym Piotr z S4Home ale od wielu klientów słyszałem nie najgorsze opinie więc warto byłoby chociaż posłuchać. Staramy się nie bombardować forum w każdym temacie udając eksperta od wszystkiego ale musimy w końcu posłuchać i ocenić samemu kolumny Teufel, bo faktycznie marketing jest bardzo dobry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 Akurat słuchałem Wiem wiem ciśnienie się podniosło po moim komentarzu Audiolaba. Ale to tak w ramach porównania. Badania wykazały że nie ważne jak się o czymś mówi ważne aby się mówiło, staje się to wtedy popularne. Pozdrawiam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts