tomek4446 Napisano wczoraj o 09:08 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:08 28 minut temu, Leszek Słuszkiewicz napisał: Napisali mi tylko że podobne przypadki zgłaszane wcześniej kończyły się na odpowiedzi z Technicsa "nie odbiegające od normy". Talerz jest źle wyważony, lub coś nie tak z łożyskiem. Ale to wcale nie znaczy , że nie mieści się w normie. Na przykładzie np. drzwi drzwi wewnętrznych. Jak Ci skrzydło odstaje 4 mm , co dla każdego z nas jest raczej nie do przyjęcia to .....mieści się w normie. I mówię tu o drzwiczkach za 8 tys. za sztukę Tak mówi norma. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano wczoraj o 10:25 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:25 Wygląda na źle wykonany talerz. Bicie jest minimalne, więc pewnie mieści się w normie i nic z tym niestety nie zrobimy... Przykład z drzwiami jest trafiony w punkt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brzoza007 Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Witam, mam ten gramofon od ponad trzech lat i nic złego z nim się nie dzieje. Od początku wszystko było z nim ok i szczerze polecam ten sprzęt bo w tej cenie jeśli chodzi o nowe gramofony to trudno o coś lepszego. Tutaj ewidentnie coś jest nie tak jak być powinno. Jeśli możesz to reklamuj i bierz mowy egzemplarz. Nie wiem czy to kiepska kontrola jakości czy zwyczajny pech ale rzeczywiście część kupowanego, nowego sprzętu znacznie odbiega od oczekiwanej (za wydane pieniądze) jakości. Dlatego dobrą opcją jest wypożyczenie sprzętu przed jego zakupem (nie wiem czy akurat gramofony na to się łapią) albo sprawdzenie w sklepie przed zakupem połączone np. z doborem i kalibracją wkładki. Szanujcie swoją kasę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Słuszkiewicz Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Dzięki za szybką ocenę i pomoc ! Odsyłam do sklepu , będzie sprawdzane z innym talerzem. Mam nadzieję że to rozwiąże problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Frost Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 15 godzin temu, Leszek Słuszkiewicz napisał: Dzięki za szybką ocenę i pomoc ! Odsyłam do sklepu , będzie sprawdzane z innym talerzem. Mam nadzieję że to rozwiąże problem. Zrób test taki jak na moim filmie aby sprawdzić, czy talerz po montażu bije góra-dół. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że Twój nie bije ani góra -dół ani lewo-prawo względem krawędzi obudowy jeśli patrzy się z góry. Ozdobne frezy na ściętej krawędzi talerza nie są równe i powodują jedynie słaby efekt wizualny. Dlaczego tak krzywo to frezują to trudno powiedzieć. Tak jest w każdym 1500C, który oglądałem i tego nie zmienisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Jack Frost napisał: Dlaczego tak krzywo to frezują to trudno powiedzieć. Tak jest w każdym 1500C, który oglądałem i tego nie zmienisz. Ciezko to zrozumiec ze Technics tak zanizyl kontrole jakosci. Mialem wiele Techniksow direct drive, chodzily bezblednie. Teraz tez mam model SL2000 z roku 1976 i pomimo wieku nie wykazuje zadnych odchylek od normy. Nowy SL1500 kosztuje zdaje sie 3,5k PLN, to nie malo, odcinaja kupony od legendy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 6 minut temu, Sipo napisał: Technics tak zanizyl kontrole jakosci. Technics to ludzie , a nie logo. Jak patrzę co robi taka dawniejsza potęga jak Sony to robi mi się smutno. Nigdy bym nie wpadł na to , że taka stara z tradycjami firma jak Denon , będzie robić plastikowe pseudo gramofony dla Lidla. Edytowano 2 godziny temu przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Frost Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Wytnijcie idealne koło i na jego krawędzi narysuj pofalowaną linie w odległości kilku milimetrów od krawędzi koła. Koło jest nadal równe natomiast w trakcie jego obracania narysowany wzór powoduje złudzenie, że jest krzywe. I tak jest z tymi talerzami. Mój miał bicie gora-dół i z tego powodu go wymieniałem. Na zdjęciach Leszka tego bicia nie widać w odniesieniu do krawędzi obudowy. Moim zdaniem reklamowanie tego nic nie da bo te frezy we wszystkich są tak samo nierówne. Równie dobrze można by je całkowicie sfrezować na gładko, przy okazji zmieniając kąt nachylenia bocznej krawędzi bez zmiany całkowitej średnicy talerza. I wtedy wyglądałoby, że jest idealnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 42 minuty temu, Jack Frost napisał: Wytnijcie idealne koło i na jego krawędzi narysuj pofalowaną linie w odległości kilku milimetrów od krawędzi koła. Czegoś chyba nie rozumiem. To czy talerz " bije" , czy nie ,to widać po ruchach ramienia , igle. Prościej nie można. Edytowano 1 godzinę temu przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Frost Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Jeśli masz idealnie płaską płytę to pewnie widać na ramieniu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts