hlary Napisano 18 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2021 Witam, W Vincent SV-500 na jakie lampy można zamienić te standardowe ? Czy to polepszy dźwięk ? Jakie lampy polecacie ? Chodzi mi o dźwięk ciepły, w miarę soczysty, muzykalny, z dobrą stereofonią i szeroką sceną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 Oczywiście wymiana lamp zmieni charakter brzmienia i jest to zabawa, która uzależnia. Największą różnicę uzyskasz wymieniając lampę główną czyli 12ax7. W tym przypadku możesz spojrzeć na Full Music ze współczesnej produkcji lub Mallard z długą anodą jeśli chciałbyś uzyskać muzykalniejszy charakter. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 Zobacz sobie w dziale o Magnat MR780. Nie wiem jakie są seryjnie w Vincencie ale jest w tamtym temacie kilka ciekawych propozycji oraz ich wpływ na zmianę brzmienia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 19 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 Dzięki. 3 godziny temu, Q21 napisał: Oczywiście wymiana lamp zmieni charakter brzmienia i jest to zabawa, która uzależnia. Największą różnicę uzyskasz wymieniając lampę główną czyli 12ax7. W tym przypadku możesz spojrzeć na Full Music ze współczesnej produkcji lub Mallard z długą anodą jeśli chciałbyś uzyskać muzykalniejszy charakter. Czy to chodzi o Full Music Gold chińską ? https://sklep.lampyelektronowe.pl/?271,12ax7-full-music-gold czy lep[iej Mullarda czy Tung Sol Gold. Kompletnie nie wiem czym charakteryzują się tę lampy. https://sklep.toroidy.pl/pl/c/ECC83-12AX7-i-zamienniki/168?gclid=Cj0KCQiAnb79BRDgARIsAOVbhRqQXHSdcVSJM7hf63T5xjTYN4lTBR1Y8Qhr3Jw2oFg3xDJ6dSgS9MMaAoiFEALw_wcB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 (edytowany) Jeszcze wymień 6N1P te dwie skrajne lamy.Na Rosyjskie Voskhod 6N1P wersja cywilana cieplejsze berdziej muzykalne. A 12ax7 mam tung sol gold. Dźwięk bardziej myzykalny z bardzo dobrym wykobie na niskich tonach z naturalną średnicą.A jakie masz zestawy głośnikowe? Edytowano 19 stycznia 2021 przez Elizjum7919. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 19 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 (edytowany) 8 minut temu, Elizjum7919. napisał: Jeszcze wymień 6N1P te dwie skrajne lamy.Na Rosyjskie Voskhod 6N1P wersja cywilana cieplejsze berdziej muzykalne. A 12ax7 mam tung sol gold. Dźwięk bardziej myzykalny z bardzo dobrym wykobie na niskich tonach z naturalną średnicą.A jakie masz zestawy głośnikowe? Tannoy Revolution XT6F. Ale grają w pokoju 20m2 i 8F byłyby trochę za duże. Grają fajnie, dobrą średnicą, bas też potrafi dać kopa. W sumie bardzo fajnie zgrały się z Vincentem. Do tego mam M-DAC+, który także gra bardzo dobrze w tym zestawie środkiem, pewnym ciepłem. Więc ten Tung Sol Gold byłby chyba fajny. Także te rosyjskie lampy 6N1P wydają się też dla mnie Widzę, że ten zestaw nabrałby jednolitego charakteru. Nie chodzi mi o przesłodzenie, ale dobry środek, muzykalny, pełen stereo rozdzielający instrumenty po kątach. Edytowano 19 stycznia 2021 przez hlary Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 34 minuty temu, hlary napisał: Tannoy Revolution XT6F. Ale grają w pokoju 20m2 i 8F byłyby trochę za duże. Grają fajnie, dobrą średnicą, bas też potrafi dać kopa. W sumie bardzo fajnie zgrały się z Vincentem. Do tego mam M-DAC+, który także gra bardzo dobrze w tym zestawie środkiem, pewnym ciepłem. Więc ten Tung Sol Gold byłby chyba fajny. Także te rosyjskie lampy 6N1P wydają się też dla mnie Widzę, że ten zestaw nabrałby jednolitego charakteru. Nie chodzi mi o przesłodzenie, ale dobry środek, muzykalny, pełen stereo rozdzielający instrumenty po kątach. Lajlepiej zadzwoń do lampyelektronowe pl oni ci doradzą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 19 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts