qantumforce Napisano 20 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2021 Witam Potrzebuje małej pomocy. Niestety kolumny podłogowe nie sprawdzają się z powodu problemu z ustawieniem. Padło na kolumny podstawkowe do postawienia obok monitora co wydaje się mieć najwięcej sensu (od głośnika do miejsca siedzenia będzie ~1m). Na początku myślałem o zestawie stereo + wzmacniacz ale w trakcie przeglądania trafiłem na kolumny aktywne Klipsch The Sixes. Nie ukrywam, że wizja pozbycia się dużego wzmacniacza jest kusząca lecz teraz nie wiem czy takie aktywne kolumny mają szansę zagrać na przyzwoitym poziomie (chodź zakładam, że droższe aktywne zagrają lepiej niż tanie podłogowe). Muzyka mieszana z naciskiem na elektroniczną (Spotify, YT, AIMP). Do tego filmy/gry. W komputerze siedzi Creative Sound BlasterX AE-5. Pokój ma ok ~20m2. Budżet do 4000zł (kolumny aktywne lub kolumny + wzmacniacz). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2021 Klipsch the sixes to świetnie brzmiące kolumny, w tym budżecie moim zdaniem ciężko będzie o coś lepiej brzmiącego. Można się pokusić o połączenie wzmacniacz i kolumny, ale tutaj już wchodzimy wyżej z budżetem. Zapraszamy po wyceny i na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2021 Tak, te kolumny zagrały by na miarę oczkiwań. To udany model aktywny u amerykańskiego producenta. Ewentualnie możesz pomyśleć o brzmieniu nieco cieplejszym jak SMSL Q5 PRO jako mały wzmacniacz + KEF Q350 albo malutkie Magnat Humidor. Zapraszam po wyceny Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qantumforce Napisano 21 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2021 Niestety do @Q21 i @S4Home mam daleko więc ciężko będzie z przyjazdem Poszukam lokalnie. Dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2021 Gdybys nie znalazł to pamiętaj że wypożyczamy sprzęt na odsłuch domowy Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 22 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2021 https://www.olx.pl/oferta/genelec-1030a-studio-monitors-CID99-IDI290A.html#c5b5ef6828 Jeśli przetworniki są w dobrym stanie to zastanów się nad tymi. Przy tak bliskim miejscu odsłuchu jak u Ciebie takie studyjne kolumny raczej by były na miejscu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2021 14 godzin temu, qantumforce napisał: Niestety do @Q21 i @S4Home mam daleko więc ciężko będzie z przyjazdem Poszukam lokalnie. Dziękuję za pomoc. Jeśli nie znalazłbyś nic lokalnie to możemy wysłać do Ciebie zestaw . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts