Janol69 Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Witam Czy ktoś z forumowiczów może wypowiedzieć się w sprawie wzmacniacza Cyrus One Hd : 1.Czy wzmacniacz się mocno nagrzewa 2. Czy pokrętła regulacji głośności oraz wyboru źródła obracają się w Cyrus One Hd tak samo jak Cyrus One Cast (niezbyt dobrze to wygląda 4min 50s na filmiku link poniżej ) https://www.youtube.com/watch?v=_hFwk9eouRo&list=LL&index=26&t=671s&ab_channel=13thNoteHiFiReviews teoretycznie Cyrus One Hd - made in england a Cyrus One Cast - made in china 3. Czy kolumny ELAC Debut Reference B6 (DBR62) to dobry wybór do tego wzmacniacza ,może polecicie coś innego w tej cenie . Jestem zainteresowany tym wzmacniaczem stąd moje pytania. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 1. nie zwróciłem uwagi, żeby nagrzewał się bardziej niż inne sprzęty. 2. Właśnie sprawdziłem na naszych ekspozycyjnych egzemplarzach i tak jak w One HD potencjometry kręcą się równo, tak w One Cast rzeczywiście trochę się "kolebią". 3. Przede wszystkim zawsze warto posłuchać, ciężko określić co się komu podoba, być może dla Ciebie te elaci będą brzmiały najlepiej, możesz odsłuchać w parze z cyrusem również KEFy Q350 czy Fyne F500. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janol69 Napisano 26 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Dzięki za odpowiedź Wzmacniacz byłby umieszczony w szafce o ograniczonej przestrzeni , stad moje zainteresowanie odnośnie nagrzewania . Myślałem że nagrzewa się znacznie mniej od typowego wzmacniacza w klasie AB . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Cześć, nawet przy dłuższym graniu nie nagrzewa się znaczącą, dobrodziejstwa klasy D. Gałki chodzą płynnie, nie zaobserwowałem niczego niepokojącego. Wspomniane przez Ciebie kolumny Elac grają z tym Cyrusem całkiem przyzwoicie, dość basowo. Osobiście lubię tego Cyrusa w połączeniu z Fyne Audio F500, świetnie gra również z Audio Physic Classic 3 ale to już wyższy przedział cenowy. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 (edytowany) Mam One (nie HD) od tygodnia i trochę przypadkiem ;) ale: 1) jest co najwyżej letni po długim graniu 2) może lekko krzywo ale tak na 10% tego Casta z filmiku (masakra jakaś) 3) mam go z Quadral Ascent 90 LE i zgrał się na tyle dobrze że zagrał trochę lepiej od Atolla 100 (a Atoll wcześniej zagrał mi lepiej od wielu innych wzmacniaczy). 4) Mam do niego Toppinga E30 i przypuszczam że ten dac może być lepszy niż ten wbudowany z HD 5) używam Chromecast Audio/PC - w sumie nie widzę uzasadnienia dla ceny Casta (zwłaszcza że to jednak China/England) - jak chodzi o jakość One to jedyne co razi to właśnie delikatne pokrętła i delikatne wtyki głośnikowe. Reszta bardzo OK. 1 godzinę temu, Janol69 napisał: Wzmacniacz byłby umieszczony w szafce o ograniczonej przestrzeni I tak pewnie będzie to niezdrowe - zrób mu na ile się da wentylacje No i HD nie ma pilota (zapomniałem dodać ten z ONE wygląda jak ze stacji pogodowej za 40zł) Edytowano 26 stycznia 2021 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pokmor Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Jeżeli ma być nieduże i z dac to sprawdź Teac AI301Da, jak dla mnie wypadł korzystniej w bezpośrednim porównaniu z Cyrus one. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 Słuchałeś już takiego połączenia? Elac to dość basowe granie w połączeniu z tym cyrusem który gra jaśniej daje spójny dobrze wyrównany dźwięk. Jeśli chcesz mniej Basu a więcej środka i przestrzeni to faktycznie fyne f500 Czymś oo środku będą kefy q350. To modele które warto sprawdzić. Zapraszam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janol69 Napisano 27 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 8 godzin temu, S4Home napisał: Słuchałeś już takiego połączenia? Elac to dość basowe granie w połączeniu z tym cyrusem który gra jaśniej daje spójny dobrze wyrównany dźwięk. Jeśli chcesz mniej Basu a więcej środka i przestrzeni to faktycznie fyne f500 Czymś oo środku będą kefy q350. To modele które warto sprawdzić. Zapraszam Piotr Dzięki za opis , nie słuchałem tego połączenia na razie czytam i zbieram opinie ale wiem że najlepiej odsłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts