Telestar Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 Witam... Mam taki problem... Przerabiałem już wiele zestawów audio i ciągle brak mi tego cudownego basu i " cykania " jak w dawnych altusach z toscą 303 i innymi podobnymi Miałem pioneera vsx 416 z kolumnami kody , potem kolumny voice kraft , potem harman kardon , potem jamo s809 napędzane yamahą v585 i wszystko wielki jazgot- teraz rozważam zakup kolumn teufel ultima 40 zestaw 5.1 lub zestawu 5.1 stx 250 - napędem będzie yamaha v 585 - czy jest tu ktoś kto by doradził z jakiego zestawu będę bardziej zadowolony ? Zestaw do muzy na imprezie jak i do filmów z netflixa . Rozważam również zestaw Maestro II tonsila 5.1 ale wszyscy dookoła mówią że to już nie ten tonsil co dawniej ... Spodobało mi się również brzmienie w media m - zestawu indiana line - ładny bas i sopran jak chcę ale nie umiem się zdecydować - budżet do 4500 zł max Miał , ma ktoś coś z tych sprzętów i może je polecić ? Proszę o dobrą radę .. Roman Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2021 To nadal nie da Ci dzwieku który szukasz. Miałeś typową Vke i takiego dzwieku musisz szukać. Jesteś klientem na produkty Klipsch serii R28, Magnat Signature 507, Monitor audio Bronze 500 itp. Ani STX, Ani Indiana ani Teufel nie da Ci takiego dzwieku. Jeśli 4500 to cena za kolumny to idż w Magnaty Signature Pozdrawiam i zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2021 Cześć, Niestety ale ani Teufel ani STX nie zapewnią Ci takiego brzmienia jakiego oczekujesz. Jeśli chciałbyś pozostać przy Yamasze 585 polecam bardziej zwrócić uwagę na Magnat Signature 507, Monitor Bronze 500 lub Q Acoustic 3050i. Być może szukasz bardziej muzykalnego charakteru brzmienia jeśli spodobały Ci się Indiana Line. W takim przypadku warto byłoby posłuchać Heco Aurora 700 lub Pylon Audio Sapphire 25. Zapraszam do kontaktu w sprawie odsłuchu oraz wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts