MateuszGda Napisano 1 lutego 2021 Napisano 1 lutego 2021 Chciałbym zapytać jak to jest z przesyłem dźwięku wielokanałowego poprzez AirPlay. Otóż na daną chwilę wygląda to tak: Posiadam projektor do projektora jest podpięty APPLE TV ostatniej generacji i dźwięk leci sobie po AirPlay do YAMAHY R-N602 i wszystko działa jak należy. Chciałbym zmienić ten zastawik stereo na coś wielokanałowego gdyż głownie sprzęt wykorzystuję do oglądania filmów Netflix / HBO GO / APPLE TV i inne. Pytanko.. czy takie APPLE TV przesyła bezprzewodowo dźwięk wielokanałowy ? Ewentualnie, który amplituner sobie z tym poradzi ? (chcę podpiąć najprawdopodobniej zestaw JAMO S8 z ATMOS . Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 lutego 2021 Napisano 2 lutego 2021 Cześć, Jest możliwość przesyłania dźwięku wielokanałowego z Apple TV ale musiałbyś wymienić obecną Yamahę RN602 na amplituner kina domowego taki jak np. Yamaha RX V4a. Pytanie jakie masz kolumny i zakładany budżet? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 2 lutego 2021 Napisano 2 lutego 2021 Ten zestaw jamo odpuść. Nawet jeżeli chcesz wykorzystywać system w stu procentach do kina domowego to będzie to słaby wybór. Jaki budżet? Jakie pomieszczenie? Odpisz, cytując
MateuszGda Napisano 3 lutego 2021 Autor Napisano 3 lutego 2021 Salon 20m^2 Apple TV przesyła dźwięk wielokanałowy po HDMI niestety bezprzewodowo z tego co doczytałem nie da rady :( Budżet około 7 tys. Odpisz, cytując
TomekN Napisano 3 lutego 2021 Napisano 3 lutego 2021 (edytowany) Airplay2 wspiera przesyłanie multi-channel? Z tego co mi wiadomo, to tylko 2.0 Edytowano 3 lutego 2021 przez TomekN Odpisz, cytując
MateuszGda Napisano 3 lutego 2021 Autor Napisano 3 lutego 2021 j/w tez mi się wydaje że tylko HDMI , stąd pytanie Odpisz, cytując
S4Home Napisano 4 lutego 2021 Napisano 4 lutego 2021 No to zapytajmy kolegów ,którzy wyżej pisali że tak, jak to zrobić.... Bo ja przyznam nie wiem, ale może jest jakiś sposób. W tej cenie dostaniesz zdecydowanie lepszy sprzet od Tych Jamo. Czy to HEco Aurora 700 czy QAcoustic 3050i, Magnat Signature 505, Monitor audio Bronze 200 Zapraszam do kontaktu wszystko wyjaśnię i wycenię. Odpisz, cytując
Recommended Posts