Jasiek88 Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 Dzień dobry, Czy są jacyś posiadacze setów Tonnoy Revolution z wykorzystaniem w kinie domowym którzy mogli by podzielić się opinią Wcześniejszymi doświadczeniami, porównaniem z innymi głośnikami. Z jakim sprzętem napędzającym je wykorzystują. Jak wypada centralny. Z góry dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 Tannoy Revolution świetnie zgrywają się z cieplejszą elektroniką taką jak Denon 3700h, wyżej NAD 758 V3 czy Arcam AVR10. Centralny głośnik jest przejrzysty i bardzo przestrzenny zachowując charakter brzmienia XT6F/XT8f jeśli chodzi o zakres średnicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 lutego 2021 Zalezy o której serii mówisz ale moim zdaniem R3 , DC6T i XT6F super sprawdzają się w kinie. to prawda że te Brytyjczyki grają lepiej z brytyjskimi amplitunerami. Ale jesli poświecisz chwile czasu to na Japończyku też osiągniesz szał. Miałem osobiście DC6T SE oraz starsze R3 ki w systemie kinowym. Wówczas grały chyba na Onkyo. Jeśli dobrze pamiętam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 8 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2021 (edytowany) Myślę o XT bo ceny są dość atrakcyjne. Czyli są to kolumny dość detaliczne stąd dobór pod elektronikę brytyjską? ale nie jest to oczywiście granie typu klipsch? Nie chcę broń boże mocno wycofanej średnicy. Edytowano 8 lutego 2021 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 One mają właśnie średnice na miejscu, Dokładną. Wokal jest znakomity i detale w średnicy. Góra jest jasna. Ale do Klispcha to jest daleka droga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 (edytowany) Ja mam jak niżej: Shield tv/Chromecast 3 -> Denon x3500h -> 2x Neutrik NA2M D2B TX -> Crown XLS 2500 stereo -> 2x Tannoy 6F XT 1x Neutrik NA2M D2B TX -> Crown XLS 1500 bridge -> Tannoy XT C 2x Kef E301 2x JBL Control 1 (atmos) Dali e12f Moim zdaniem są naprawdę ok do kina, choć wolałbym mieć z przodu kolejne 6F XT zamiast tego XT C (testowałem taki setup), wymaga to jednak transparentnego ekranu etc. Za to nie napinałbym się na podłogówki na SR, tylko w muzyce dawało to fajny efekt. Choć jeśli miałbym bardzo dużo wolnego miejsca, to niby można U mnie stały tuż obok kanapy Edytowano 9 lutego 2021 przez Tenfilip Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts