stach_s Napisano 26 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2022 1 godzinę temu, Kubakk napisał: Glass Onion: Film z serii 'Na noże' (netflix) - słabszy niż poprzednia część , aktorzy niby znani ,ale jednak bez szału. Tajemnica mordercy prosta do rozwikłania , gdyby nie Daniel Craig film nie do oglądania Ale to nie jest tradycyjny kryminal jak u Conan-Doyl'a czy Christie, a raczej zabawa, satyra na klasyczna konwencje. Moze dasz rade, to obejrzyj jeszcze raz... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yokoto Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 A ja polecam filmy i seriale dokumentalne. Ten na przykład jest bardzo ciekawy https://player.pl/filmy-online/the-history-of-the-pit-stop,240450 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 3 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2023 Dnia 26.12.2022 o 12:44, Kubakk napisał: Glass Onion: Film z serii 'Na noże' (netflix) - słabszy niż poprzednia część , aktorzy niby znani ,ale jednak bez szału. Tajemnica mordercy prosta do rozwikłania , gdyby nie Daniel Craig film nie do oglądania A mi się całkiem podobał 🤪 cały czas główny cebulowy mi sie z Elonem kojarzył 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 Wczoraj ( jest na netflixie ) na WB oglądalem "21 gramów". 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 Dnia 3.01.2023 o 08:33, J4Z napisał: Bardzo fajny film, mimo kilku ewidentnych zaklaman zyciorysu glownego bohatera. Nadaje sie do watku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 Polecam Waszej uwadze swietny film: https://www.filmweb.pl/film/Rocketman-2019-634647 ktory przeszedl jakos bez echa, a pewnie dlatego, ze jesli mnie pamiec nie myli, to byl w dystrybucji mniej wiecej w czasie Bohemian Rhapsody. Moim zdaniem lepszy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 8 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2023 Bielmo (netflix) - ocena zgodna z filmweb/imdb , taki średniak , jakiegoś wielkiego szału czy zaskoczenia finałem nie było https://www.filmweb.pl/film/Bielmo-2022-870411 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 12 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2023 Ostatnio w kinie byłem na w trójkącie… polecam, przypomniałem sobie najlepszy okres bunuela.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2023 https://www.filmweb.pl/film/Czego+nauczyła+mnie+ośmiornica-2020-860225#_=_ bardzo dobre 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 12 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2023 (edytowany) 46 minut temu, Fafniak napisał: https://www.filmweb.pl/film/Czego+nauczyła+mnie+ośmiornica-2020-860225#_=_ bardzo dobre Każdy powinien to obejrzeć. Ciekawy, pouczający, i niebywale dobrze nakręcony film. Nawet jeżeli okazałoby się, że wyreżyserowany (tego się raczej nie dowiemy). Można obejrzeć (a nawet trzeba) z małymi dziećmi (od lat 5 sprawdzone). Edytowano 12 stycznia 2023 przez sonique 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 14 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2023 Dnia 12.01.2023 o 10:14, sonique napisał: Nawet jeżeli okazałoby się, że wyreżyserowany (tego się raczej nie dowiemy). Moim zdaniem jest 😉 i tak fajny 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 21 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2023 (edytowany) Sobotni poranek z filmem to udany początek weekendu. Midway z 2019r. 4K z dźwiękiem DTS-HD Master Audio w tego rodzaju produkcji zrobiło na mnie piorunujące wrażenie. Sam film to może majstersztyk nie jest, ale kino jest przyjemne. Edytowano 21 stycznia 2023 przez Butler 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 Czas Apokalipsy (jest na amazon prime w HD , DD5.1) - zbierałem się chyba z 20 lat by obejrzeć ten film , czasy kiedy nie było efektów komputerowych robią wrażenie Nawet młodego "morfeusza z matrixa" można zauważyć , miał w tym filmie chyba ~17 lat , do tego parę kawałków the Doors https://www.filmweb.pl/film/Czas+Apokalipsy-1979-1092 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 Tzn nie oglądałeś go wcześniej ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 Klasyk, ale nie jest to mój ulubiony film wojenny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 No ma swój charakter , dla mnie dziwny , wolę z lat 60/70 wojenne typu Midway, Pearl Harbour , chyba coś tam jeszcze było Co prawda śmiesznie ogląda się przerobione hellcaty , shermany czy inne takie na "niemieckie" ,ale lubię klimat starego kina. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 (edytowany) U mnie na pierwszym miejscu chyba Cienka Czerwona Linia. Wysoko też Łowca Jeleni, Full Metal Jacket, Listy z Iwo Jimy, Ścieżki Chwały, Lista Schindlera, Idż i patrz, Pogorzelisko - raczej można go zaliczyć do wojennych. Edytowano 23 stycznia 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 2 minuty temu, J4Z napisał: M*A*S*H! jest na disney+ 11 sezonów , i chyba na zoom tv Jak oglądacie filmy ? Mnie ostatnio lepiej bez lektora , ori dźwięk + napisy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 2 minuty temu, Kubakk napisał: Jak oglądacie filmy ? Mnie ostatnio lepiej bez lektora , ori dźwięk + napisy Tylko oryginalna ścieżka dźwiękowa. Zwykle angielskie napisy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 2 godziny temu, Kubakk napisał: Czas Apokalipsy (jest na amazon prime w HD , DD5.1) - zbierałem się chyba z 20 lat by obejrzeć ten film , czasy kiedy nie było efektów komputerowych robią wrażenie Nawet młodego "morfeusza z matrixa" można zauważyć , miał w tym filmie chyba ~17 lat , do tego parę kawałków the Doors https://www.filmweb.pl/film/Czas+Apokalipsy-1979-1092 Gdzieś był fajny dokument opowiadający jak robili ten film Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 48 minut temu, Asia napisał: Tylko oryginalna ścieżka dźwiękowa. Zwykle angielskie napisy. You must speak English very good 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 Radzę sobie 😉. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 42 minuty temu, J4Z napisał: Do you speak English? Yes I don't. - yes oxycort <- tak powinno być A co od "Czasu Apokalipsy" to polecam wesję rężyserską... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 2 godziny temu, Asia napisał: Tylko oryginalna ścieżka dźwiękowa. Zwykle angielskie napisy. My tak samo. Chyba, że film z kraju nieanglojęzycznego i dużo mówią. Wtedy fonia angielska lub polska, bo czytanie za bardzo nas męczy i odrywa od obrazu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 (edytowany) 4 godziny temu, Kubakk napisał: Jak oglądacie filmy ? Mnie ostatnio lepiej bez lektora , ori dźwięk + napisy Do niedawna królowała u nas w domu tylko i wyłącznie polska ścieżka dźwiękowa. Lektor, dubbing to oczywista oczywistość. No właśnie... Do niedawna. Różnica na plus w otwartości i jakości oryginalnych wersji jest tak znaczna że aż głupio się słucha pl przełączając tryb w locie. Ostatnio podszedłem do Trzy tysiące lat tęsknoty i po 20 minutach musiałem wyłączyć ten film. Nie dlatego że zły... Po prostu zupełnie nie tego się spodziewałem a nie mam w zwyczaju przeglądać trailery czy opisy. Miałem ochotę na lekki odmużdżacz w stylu Aladyna z Will Smith, a to jest zupełnie co innego. Ciekawa obsada - Tilda Swinton, Idris Elba. Podejście drugie w weekend zrobię i obejrzę sam, bo dla 10-latka to trochę za trudna opowieść o opowieściach. Edytowano 23 stycznia 2023 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts