HQ150 Napisano 3 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2021 (edytowany) 4 godziny temu, remak napisał: Na HBO rozpoczął się 4 sezon Fargo. Jestem po pierwszym odcinku. Akcja się rozkręca. Jestem ciekaw czy utrzymają poziom wcześniejszych serii. Moim zdaniem niestety nie. Nie chcę Cię martwić ale jakoś mnie ten sezon nie porwał. Oczywiście jest parę świetnie zagranych postaci, zdjęcia, klimat wciąż robi wrażenie, ale jakoś to zachwytu pierwszego sezonu to tu już brak. Niestety ten sezon nie potrafi wciągnąć widza bez reszty. Momentami jest po prostu nudno. 11 godzin temu, JaZz napisał: O! Wygląda ciekawie. Mało ludzi oglądało, więc mało ocen, ale jak średnia nie spadnie poniżej 7 (teraz 7,5) na FW to też zasiądę. Podziękował Zrobiłem wczoraj dwa odcinki. Piękne zdjęcia, świetnie zarysowani bohaterowie. No i ten klimat zimnego, malutkiego skandynawskiego miasteczka, gdzie każdy o każdym wszystko wie. I to wszystko podlane dużą dawką absurdu, przerysowania i specyficznego, dosadnego humoru. Taki Przystanek Alaska na ostro, bez słodzenia. Z przyjemnością obejrzę resztę. Edytowano 3 maja 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 5 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 maja 2021 A tu kolejna ciekawa i dobrze oceniania produkcja Netflixa. Tym razem kino hiszpańskie. Ma być zagadkowo, z szybką akcją i bardzo dosadnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 8 maja 2021 Udostępnij Napisano 8 maja 2021 Mindhunter - widziałem juz dosyć dawno 🙂, mnie bardzo się podobał, znam takich co nie obejrzeli go do końca. Jazz dzięki za przypomnienie, nawet nie wiedziałem, że jest druga seria. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 maja 2021 Udostępnij Napisano 9 maja 2021 Dnia 2.05.2021 o 08:31, HQ150 napisał: Do ostatniego odcinka z tym bym się zgodził. Niestety nie rozumiem pomysłu reżysera na ten serial. Najpierw buduje różne prawdopodobne historie co się stało, mnóstwo wątków wokół nich żeby wywieźć w pole widza, a potem dostajemy ni stąd ni zowąd odcinek który po prostu cofa się w czasie i pokazuje w sposób liniowy bez żadnej tajemnicy to co się wydarzyło. Jakbyśmy jakiś dokument kompletnie nie z tego serialu oglądali. Aj, niestety wszystko to prawda. Za szybko wyłożyli karty na stół. Mimo wszystko na tle innych polskich produkcji, które widziałam wciąż się wyróżnia. Wyczytałam, że kręcą drugą część Rojsta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 11 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2021 (edytowany) Dnia 28.04.2021 o 12:46, JaZz napisał: Btw dlaczego nie chcesz siąść do Smoczego Księcia? Ja nie mam nic przeciwko kresce. Ale takiej. Love, Death & Robots W piątek premiera drugiego sezonu. Pierwszy był świetny. Zachwycający wizualnie, nowatorski, zaskakujący i wciągający. Edytowano 11 maja 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 17 maja 2021 Udostępnij Napisano 17 maja 2021 Cytat Jodie Turner-Smith, czarna Brytyjka, wcieli się w drugą żonę Henryka VIII i matkę królowej Elżbiety I w miniserialu brytyjskiej telewizji Channel 5. Pozostawię to bez komentarza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 18 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 maja 2021 Skończyłem drugi sezon serialu Miasto na wzgórzu. Mamy tutaj kontynuację historii z sezonu pierwszego. W dalszym ciągu rywalizacja-wojna-współpraca pomiędzy głównymi bohaterami jest tutaj najważniejsza. Znowu otrzymujemy widowisko w którym nikt z bohaterów nie pozostaje bez ran i nikt nie święci zwycięstwa. Obraz beznadziei, korupcji, prochów który tyczy się tych na dole drabiny ale i tych w FBI czy prokuraturze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 23 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2021 (edytowany) Zacząłem świetny serial. Egzotyczny świat ortodoksyjnych Żydów a w nim rodzinne życie, marzenia, problemy dnia codziennego. Dowcipnie, bardzo dobrze zagrane. Podobno dwa sezony świetne, trzeci już nie do końca. Edytowano 23 maja 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 25 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 maja 2021 No właśnie jeszcze nie zaliczony. Jakoś nie ma czasu.Tylko ten jeden odcinek sprawdziłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 30 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 maja 2021 (edytowany) Wczoraj zaliczyłem film z Jude Law i przypomniał mi się rewelacyjny, nowatorski i obrazoburczy serial z nim w głównej roli. Młody papierz. Zagrał tam wybitnie. Serial ma też drugi sezon. Nowy papież. Moim zdaniem już niestety trochę słabszy. Ale tylko trochę. Pochwalę go kawałkiem z intro: Edytowano 30 maja 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 30 maja 2021 Udostępnij Napisano 30 maja 2021 8 godzin temu, JaZz napisał: Świetnie się oglądało i wspominało. Było zabawnie i wzruszająco. Serial oglądałem kupę lat temu, więc chyba mogę przysiąść do niego znowu, bo nabrałem ochoty. https://www.filmweb.pl/serial/Przyjaciele-1994-33993/episode/special/2268849 Nie rozumie fenomenu tego serialu, zabierałem się do niego ze trzy razy i totalnie mi nie podchodził. Może nabrałem uprzedzenia lub mam inne poczucie humoru 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 30 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 maja 2021 Dnia 25.05.2021 o 15:33, JaZz napisał: @HQ150 i jak podobał się LD&R 2? 😏 Zrobiłem na razie 6 odcinków i niestety to już nie to. Pierwsza seria była nowatorska, wizualnie rozbuchana, każda historia kończyła się jakąś puentą, zaskoczeniem. Tu tego brakuje. Są wyjątki ale już nie ogląda się tego z takimi wypiekami na twarzy. Szkoda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 1 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 czerwca 2021 Dnia 28.04.2021 o 07:01, HQ150 napisał: Zacząłem nowy serial HBO z Kate Winslet. Proszę się nie bać nic z titanikowej jej roli tutaj nie znajdziecie. Wręcz przeciwnie. Mamy świat ludzi zwykłej Ameryki, z problemami finansowymi, osobistymi, problemami jak przeżyć kolejny dzień. Bardzo mi się spodobał. Nie przypomina amerykańskich produkcji, bardziej kino skandynawskie. Bez kolorowania, bez patosu. A tak przy okazji jest to serial detektywistyczny, bo główna bohaterka jest panią detektyw która próbuje rozwikłać tajemnicę zbrodni. Ale chyba nie nić kryminalna jest tutaj najważniejsza ale atmosfera tego małego, nieciekawego miasteczka w którym wszyscy się znają. No i rola Kate Winslet która robi ten serial. Ale serial. Rewelacja. Jeden z najlepszych jakie ostatnio oglądałem. Do samego końca potrafi zaskoczyć widza i nie traci tempa. No i ta gra aktorów. Kate Winslet 10/10. Bardzo dobra rzecz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 1 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2021 16 godzin temu, HQ150 napisał: Ale serial. Rewelacja. Jeden z najlepszych jakie ostatnio oglądałem. Do samego końca potrafi zaskoczyć widza i nie traci tempa. No i ta gra aktorów. Kate Winslet 10/10. Bardzo dobra rzecz. Przedwczoraj go skończyłem i zgadzam się z tobą w 100%. Obejrzałem go tylko dzięki żonie, ona go wybrała, ja bym chyba nie wybrał. 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 2 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 czerwca 2021 (edytowany) 6 godzin temu, Amarok napisał: Obejrzałem go tylko dzięki żonie, ona go wybrała, ja bym chyba nie wybrał. 🙂 No to teraz musisz się zrewanżować i coś co żonę zachwyci wyszukać. I jeszcze to z nią obejrzeć. Edytowano 2 czerwca 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 2 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2021 3 godziny temu, HQ150 napisał: No to teraz musisz się zrewanżować i coś co żonę zachwyci wyszukać. I jeszcze to z nią obejrzeć. Dla niej lampkę wina a dla mnie szklaneczkę koniaku. 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 2 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 czerwca 2021 39 minut temu, Amarok napisał: dla mnie szklaneczkę koniaku. Zawsze się dziwię jak ktoś koniak pije ze szklanki. Ja jednak jestem tradycjonalista i wolę z koniakówki. A podobno wcale to nie lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 2 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2021 4 godziny temu, HQ150 napisał: Zawsze się dziwię jak ktoś koniak pije ze szklanki. Ja jednak jestem tradycjonalista i wolę z koniakówki. A podobno wcale to nie lepiej. Pierwotnie napisałem ze szklaneczkę whisky, ale poprawiłem na koniak i tak wyszło. Oczywiście koniak tylko z koniakówki 😀 i gra muzyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 2 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 czerwca 2021 4 godziny temu, Amarok napisał: Oczywiście koniak tylko z koniakówki No podobno właśnie nie. Masz takie podejście jak ja a teraz podobno jest inny trend. 3 godziny temu, JaZz napisał: co trzymacie od spodu żeby grzać? A to już zależy czym się bardziej chcesz degustować. Aromatem czy smakiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 3 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 Była:-) Teraz znawcy twierdzą, że podgrzewanie w dłoni uwalnia aromat którego potem brakuje w smaku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 4 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 Skończyłem serial Rysa. I bardzo się z tego powodu cieszę. Ostatnie odcinki to była już chyba męka dla twórców. Bo dla mnie była. Ostatni odcinek najgorszy. Zaczął się dobrze, miał fajnie zarysowane postacie ale niestety nic z tego nie wyszło. Z fabuły też nic bo na koniec serialu wiemy dużo mniej niż na początku. Chyba żaden wątek nie znalazł swojego wyjaśnienia i finału. Nie tak się to robi kochani twórcy. Gra Zakościelnego czy Zamachowskiego powinna być pokazywana na studiach aktorskich na zajęciach, jak tego nie robić. Dłużyzny w serialu które były na siłę zapychane mrocznymi wizjami były żenujące. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 4 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 No to dla odmiany coś co naprawdę warto zobaczyć. Momentami śmiałem się na głos. Aktorzy perfekcyjnie dobrani do swoich ról. Skostniały świat nowojorskich, żydowskich dzielnic lat 60-tych i zbuntowana, poszukująca niezależności stand-up erka z przypadku. Zdjęcia, scenografia, dialogi. Mistrzostwo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 6 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2021 Fantasy, science fiction oraz postapokaliptyczny, i w sumie nie wiem co mam myśleć o tym serialu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 6 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2021 Obejrzałem wszystkie odcinki, jeśli pierwszy odcinek kogoś nie zniechęci, to na pewno obejrzy do końca, zwłaszcza fani fantasów. Z każdym odcinkiem serial się rozkręca. Serial na pewno nie dla dzieci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 9 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2021 Pierwszy odcinek zbiera pochlebne recenzje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts