Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Kolejna dobrze zapowiadająca się produkcja.

Scenariusz Ben Affleck i Matt Damon, reżyseria Ridley Scott. Czy może być lepiej? No może bo w głównej roli świetna Jodie Comer znana z serialu Obsesja Eve.

• 2 weeks later...
Napisano (edytowany)

Lansky

Niezwykła historia Polaka ( Żyd z Grodna który zawsze podkreślał, że jest Polakiem) który w wieku 9 lat wyemigrował do Stanów.

Nie mając nic stał się jedną z najważniejszych osób w świecie mafijnym. Współpracował chyba z wszystkimi. Bugsy Siegel, Joe Adonis, Albert Anastasia i Vito Genovese, Salvatore Maranzano, Arnold Rothstein, Carlo Gambino, Louis „Lepke” Buchalter, Jacob „Gurrah” Shapiro, Joseph „Doc” Stracher, Hyman „Curly” Holtz i Harry Tietlebaum.

Mało tego współpracował z dyktatorem Kuby Fulgencio Batistą i szantażował skutecznie samego szefa FBI Johna Edgara Hoovera.

I nigdy nie odpowiedział za swoje czyny. Nikt go nigdy nie skazał. Zmarł w 1983 roku mając 81 lat.

W głównej roli Harvey Keitel.

Edytowano przez HQ150
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano (edytowany)
Dnia 26.07.2021 o 15:35, HQ150 napisał:

Chyba się w tym roku doczekamy.

Po trailerach cosik mi nie pasuje... Jakiś ulizany zbytnio... niemniej oglądnę :) 

Clinta też musowo.

Edytowano przez gienas
znaczy oglądnę
Napisano (edytowany)

Już za niecały miesiąc premiera czwartego sezonu serialu Goliath ze świetnym Billy Bob Thorntonem i rewelacyjną Niną Ariadna.

A i jeszcze w roli wisienki na torcie Tania Raymonde.

Edytowano przez HQ150
Napisano
6 minut temu, JaZz napisał:

Serio? Chyba nie... 😏 

Oprócz przewidywanego box office-u miałem na myśli jeszcze to ile razy była premiera tego filmu przesuwana. Pierwotnie premiera "Nie czas umierać". zaplanowana była na koniec 2019 roku ....

A tu zapowiada się, po raz kolejny ,rozrywka pełną gębą.

Napisano

No ciekawe czy jedna z sióstr Wachowski nakręci coś co się jakością zbliży choćby do tego co nakręcili wspólnie bracia Wachowski.

Jestem sceptyczny ale oby było lepiej. To by było coś.

Trailer już jest.

Napisano

A na Netflixie jest już 3 sezon Sex Education (od dziś!!!!!), a ja już się nie mogę doczekać, aż go połknę. Ten serial jest fenomenalny pod względem przesłania, wizualnym i ma kapitalną ścieżkę dźwiękową. I wbrew tytułowi jest o relacjach i wielowartswowych problemach, w jakich tkwimy my ludzie z innymi ludźmi, tymi najbliższymi. Nawet mój tata chrzestny oglądał po nocach, tak się wciągnął. Poza tym agentka Scully w jednej z głównych ról? To się nie mogło nie udać. Kto widział, wie, o czym mówię, kto nie widział - gorąco polecam, bo to nie tylko o nastolatkach :) 

Napisano

Musisz zacząć od 1 sezonu, 2 i 3 to jego kontynuacje. My obejrzeliśmy każdy z nich niemal za jednym zamachem, więc jak przysiądziesz przez weekend, machniesz dwa 😜 Nie wiem, jak będzie z trzecim, ale liczę, że się uda zobaczyć wszystkie odcinki jak najszybciej. Namówiłam na niego mnóstwo ludzi i każdy jest zachwycony, so trust me, pozwól się tylko akcji rozkręcić, a nie pożałujesz :) 

Napisano
Dnia 17.09.2021 o 17:53, Redakcja AUDIO napisał:

A na Netflixie jest już 3 sezon Sex Education (od dziś!!!!!), a ja już się nie mogę doczekać, aż go połknę. Ten serial jest fenomenalny pod względem przesłania, wizualnym i ma kapitalną ścieżkę dźwiękową. I wbrew tytułowi jest o relacjach i wielowartswowych problemach, w jakich tkwimy my ludzie z innymi ludźmi, tymi najbliższymi. Nawet mój tata chrzestny oglądał po nocach, tak się wciągnął. Poza tym agentka Scully w jednej z głównych ról? To się nie mogło nie udać. Kto widział, wie, o czym mówię, kto nie widział - gorąco polecam, bo to nie tylko o nastolatkach :) 

No i namówiłaś :)  .

Jestem na s01e03 i widzę że jak  Mulder w  "Californication" to i Scully sił próbuje w "Sex education" ;)