piotr.luczaj Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 Witam, Chodzi mi po głowie lekka modernizacja sprzętu, chciałbym pójść troszkę do przodu i stąd pytanie. Czy ma to sens? Wzmacniacz CA cx60. Z q350 jest dobrze , natomiast w pewnych sytuacjach brakuje niższego basu. To co mi się podoba to przede wszystkim przestrzeń, średnica i wysokie tony które nie są kłujące. Czy takie r300 będą drastycznie się różniły? I czy wznak podoła r300. Muzyka trochę rocka, jazzu, elektroniki. Wysłane z mojego Pixel 4 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 Przeszedłem niedawno z Q350 na R3 i różnica jest bardzo duża. R300 nigdy nie słuchałem i nie mogę ocenić ich względem Q350 i R3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr.luczaj Napisano 11 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 10 godzin temu, TomekN napisał: Przeszedłem niedawno z Q350 na R3 i różnica jest bardzo duża. R300 nigdy nie słuchałem i nie mogę ocenić ich względem Q350 i R3. a jaki wzmacniacz posiadasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 lutego 2021 To olbrzymia różnica w dzwieku. Każde pasmo podlega poprawie. Bas jest większy, ciekawszy, bardziej zróżnicowany. Środek i góra bardziej nasycona. Na prawdę ma się wrażenie że obcuje się z innymi kolumnami. Zapraszam po wypożyczenie. Sprawdzisz sobie na miejscu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 12 lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 lutego 2021 9 godzin temu, piotr.luczaj napisał: a jaki wzmacniacz posiadasz? Porównywałem na samym amplitunerze Denon x3700 a później jeszcze na podłączonym do niego Nad c298 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 lutego 2021 Różnica w jakości dźwięku jest ogromna między Q350, a R3/R300. Bas jest mocniejszy i bardziej zróżnicowany, średnica delikatnie bliższa i bardziej nasycona, a góra nabiera większego rozpylenia. Jeśli chciałbyś pójść w kierunku większej muzykalności z potężniejszą podstawą basową to warto byłoby jeszcze zwrócić uwagę na Audio Physic Classic 3, które bardzo dobrze zgrywają się z CXA60. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 lutego 2021 Ja słuchałem R5 z CA CXA60 i nie bardzo mnie urzekły, były po prostu jakieś takie nijakie. Słuchałem tańszych kolumn podłączonych pod CXA60, które grały lepiej. Radziłbym je porównać/sprawdzić na żywo, żeby się nie okazało, że nie był to krok do przodu a w bok. Oczywiście to moje subiektywne wrażenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr.luczaj Napisano 11 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2021 Powracam z tematem, ciągle rozważam kupno używanych kef r300 tylko boję się o to że obecny wzmacniacz nie uciągnie ich. Pewnie z czasem będę go wymieniał, ale to w odległej przyszłości więc na razie skupił był się na tym sprzęcie.Przeglądając ostatnie tematy coraz więcej się mówi o Heco Celan revolution 3. Wyglądają na mocne kolumny. Czy taki CA CXA60 napędzi je i z jakim efektem? I ewentualnie jakiej różnicy mozna się spodziewać do Kef r300.Audio physic calssic 3 zaproponowane przez branżę też zacząłem rozważać. Tylko coś mało opinii w necie Dynaudio excite x16 chyba nie do tej mocy wzmacniacza?Wiem wiem wypożycz i posłuchaj, natomiast chciałbym najpierw zaczerpnąć opinii bo nie mogę sobie pozwolić aby wypożyczyć 3 kolumny i je porównać jednocześnie.Wysłane z mojego Pixel 4 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts