piotr.luczaj Napisano 11 lutego 2021 Napisano 11 lutego 2021 Witam, Chodzi mi po głowie lekka modernizacja sprzętu, chciałbym pójść troszkę do przodu i stąd pytanie. Czy ma to sens? Wzmacniacz CA cx60. Z q350 jest dobrze , natomiast w pewnych sytuacjach brakuje niższego basu. To co mi się podoba to przede wszystkim przestrzeń, średnica i wysokie tony które nie są kłujące. Czy takie r300 będą drastycznie się różniły? I czy wznak podoła r300. Muzyka trochę rocka, jazzu, elektroniki. Wysłane z mojego Pixel 4 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując
TomekN Napisano 11 lutego 2021 Napisano 11 lutego 2021 Przeszedłem niedawno z Q350 na R3 i różnica jest bardzo duża. R300 nigdy nie słuchałem i nie mogę ocenić ich względem Q350 i R3. Odpisz, cytując
piotr.luczaj Napisano 11 lutego 2021 Autor Napisano 11 lutego 2021 10 godzin temu, TomekN napisał: Przeszedłem niedawno z Q350 na R3 i różnica jest bardzo duża. R300 nigdy nie słuchałem i nie mogę ocenić ich względem Q350 i R3. a jaki wzmacniacz posiadasz? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 12 lutego 2021 Napisano 12 lutego 2021 To olbrzymia różnica w dzwieku. Każde pasmo podlega poprawie. Bas jest większy, ciekawszy, bardziej zróżnicowany. Środek i góra bardziej nasycona. Na prawdę ma się wrażenie że obcuje się z innymi kolumnami. Zapraszam po wypożyczenie. Sprawdzisz sobie na miejscu. Odpisz, cytując
TomekN Napisano 12 lutego 2021 Napisano 12 lutego 2021 9 godzin temu, piotr.luczaj napisał: a jaki wzmacniacz posiadasz? Porównywałem na samym amplitunerze Denon x3700 a później jeszcze na podłączonym do niego Nad c298 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 12 lutego 2021 Napisano 12 lutego 2021 Różnica w jakości dźwięku jest ogromna między Q350, a R3/R300. Bas jest mocniejszy i bardziej zróżnicowany, średnica delikatnie bliższa i bardziej nasycona, a góra nabiera większego rozpylenia. Jeśli chciałbyś pójść w kierunku większej muzykalności z potężniejszą podstawą basową to warto byłoby jeszcze zwrócić uwagę na Audio Physic Classic 3, które bardzo dobrze zgrywają się z CXA60. Odpisz, cytując
Gość Napisano 12 lutego 2021 Napisano 12 lutego 2021 Ja słuchałem R5 z CA CXA60 i nie bardzo mnie urzekły, były po prostu jakieś takie nijakie. Słuchałem tańszych kolumn podłączonych pod CXA60, które grały lepiej. Radziłbym je porównać/sprawdzić na żywo, żeby się nie okazało, że nie był to krok do przodu a w bok. Oczywiście to moje subiektywne wrażenia. Odpisz, cytując
piotr.luczaj Napisano 11 marca 2021 Autor Napisano 11 marca 2021 Powracam z tematem, ciągle rozważam kupno używanych kef r300 tylko boję się o to że obecny wzmacniacz nie uciągnie ich. Pewnie z czasem będę go wymieniał, ale to w odległej przyszłości więc na razie skupił był się na tym sprzęcie.Przeglądając ostatnie tematy coraz więcej się mówi o Heco Celan revolution 3. Wyglądają na mocne kolumny. Czy taki CA CXA60 napędzi je i z jakim efektem? I ewentualnie jakiej różnicy mozna się spodziewać do Kef r300.Audio physic calssic 3 zaproponowane przez branżę też zacząłem rozważać. Tylko coś mało opinii w necie Dynaudio excite x16 chyba nie do tej mocy wzmacniacza?Wiem wiem wypożycz i posłuchaj, natomiast chciałbym najpierw zaczerpnąć opinii bo nie mogę sobie pozwolić aby wypożyczyć 3 kolumny i je porównać jednocześnie.Wysłane z mojego Pixel 4 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując
Recommended Posts