Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Chodzi mi po głowie lekka modernizacja sprzętu, chciałbym pójść troszkę do przodu i stąd pytanie. Czy ma to sens? Wzmacniacz CA cx60. Z q350 jest dobrze , natomiast w pewnych sytuacjach brakuje niższego basu. To co mi się podoba to przede wszystkim przestrzeń, średnica i wysokie tony które nie są kłujące. Czy takie r300 będą drastycznie się różniły? I czy wznak podoła r300. Muzyka trochę rocka, jazzu, elektroniki.

Wysłane z mojego Pixel 4 przy użyciu Tapatalka

Napisano

To olbrzymia różnica w dzwieku.

Każde pasmo podlega poprawie. Bas jest większy, ciekawszy, bardziej zróżnicowany. Środek i góra bardziej nasycona.

Na prawdę ma się wrażenie że obcuje się z innymi kolumnami.

Zapraszam po wypożyczenie. Sprawdzisz sobie na miejscu.

Napisano

Różnica w jakości dźwięku jest ogromna między Q350, a R3/R300. Bas jest mocniejszy i bardziej zróżnicowany, średnica delikatnie bliższa i bardziej nasycona, a góra nabiera większego rozpylenia. Jeśli chciałbyś pójść w kierunku większej muzykalności z potężniejszą podstawą basową to warto byłoby jeszcze zwrócić uwagę na Audio Physic Classic 3, które bardzo dobrze zgrywają się z CXA60. 

Napisano

Ja słuchałem R5 z CA CXA60 i nie bardzo mnie urzekły, były po prostu jakieś takie nijakie. Słuchałem tańszych kolumn podłączonych pod CXA60, które grały lepiej. Radziłbym je porównać/sprawdzić na żywo, żeby się nie okazało, że nie był to krok do przodu a w bok.

Oczywiście to moje subiektywne wrażenia. 

• 4 weeks later...
Napisano

Powracam z tematem, ciągle rozważam kupno używanych kef r300 tylko boję się o to że obecny wzmacniacz nie uciągnie ich. Pewnie z czasem będę go wymieniał, ale to w odległej przyszłości więc na razie skupił był się na tym sprzęcie.
Przeglądając ostatnie tematy coraz więcej się mówi o Heco Celan revolution 3. Wyglądają na mocne kolumny. Czy taki CA CXA60 napędzi je i z jakim efektem? I ewentualnie jakiej różnicy mozna się spodziewać do Kef r300.
Audio physic calssic 3 zaproponowane przez branżę też zacząłem rozważać. Tylko coś mało opinii w necie :(
Dynaudio excite x16 chyba nie do tej mocy wzmacniacza?
Wiem wiem wypożycz i posłuchaj, natomiast chciałbym najpierw zaczerpnąć opinii bo nie mogę sobie pozwolić aby wypożyczyć 3 kolumny i je porównać jednocześnie.

Wysłane z mojego Pixel 4 przy użyciu Tapatalka