Jachu666 Napisano 11 lutego 2021 Napisano 11 lutego 2021 Witam. Jestem po raz pierwszy tutaj. Mam wzmacniacz Kenwood ka 990 ex. Po włączeniu gra jak słuchawki i tylko jeden kanał. Potencjometry głośność ruszy od starty a później można kręcić i nic, ani głośniej ani ciszej. Co to jest za przyczyną? Proszę o radę. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 12 lutego 2021 Napisano 12 lutego 2021 Cześć, Niestety ale zostaje tylko serwis. Musisz znaleźć dobrego fachowca, który wyceni Ci naprawę i sam podejmiesz decyzję czy jest ona opłacalna. Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 12 lutego 2021 Napisano 12 lutego 2021 (edytowany) Nic nie robimy na łapu capu:) Kawałek schematu + mierniczek, 10 minut na pomiary i wszystko będzie wiadomo. Jeśli czujesz się na siłach to próbuj a jak nie to serwis i te kilka stówek trzeba szykować. Edytowano 12 lutego 2021 przez elektron6 Odpisz, cytując
1Ender Napisano 12 lutego 2021 Napisano 12 lutego 2021 Napisane nie poprawną polszczyzną. 2 takie same tematy. @RoRo Spamer. Odpisz, cytując
Jachu666 Napisano 12 lutego 2021 Autor Napisano 12 lutego 2021 3 godziny temu, elektron6 napisał: Nic nie robimy na łapu capu:) Kawałek schematu + mierniczek, 10 minut na pomiary i wszystko będzie wiadomo. Jeśli czujesz się na siłach to próbuj a jak nie to serwis i te kilka stówek trzeba szykować. Dziękuję za odpowiedź. A co mogło paść w tym wzmacniaczu? Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 12 lutego 2021 Napisano 12 lutego 2021 Nie chcę wróżyć ...ale praktyka pokazuje częste problemy z końcówkami mocy ( w tym modelu są zintegrowane jako IC a to trochę komplikuje naprawę). Do sprawdzenia zasilacz ; napięcia na przedwzmacniacz, stopień sterujący i końcowy końcówki mocy. Odpisz, cytując
Recommended Posts