sabr Napisano 15 lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 lutego 2021 (edytowany) Dzień dobry, składam nowy zestaw do siebie. Podstawą będzie Haiku-Audio Selene 6L6, Gramofon AT-LP120X-USB z przedwzmacniaczem Brakuje mi do tego zestawu kolumn. Pierwotnie myślałem o STX Electrino 250+ - które słyszałem (na innym prostszym wzmacniaczu lampowym co prawda) i bardzo mnie urzekły. Natomiast sprzedawca bardzo sugeruje Pylony Pearl 27, nie miałem możliwości ich odsłuchać. Zależy mi raczej na dole i ogólnie ciepłym brzmieniu zestawu. Czy mogę prosić Was o opinię? Edytowano 15 lutego 2021 przez sabr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 lutego 2021 Moim zdaniem Perl 27 nie mają w sobie nic wyjątkowego. Nawet ciekawiej grają 25tki. STX 250 to na prawde ciekawe tanie kolumny. Sprawdź jeszcze jaśniejszy żywsze Magnat Signature 505 albo bardziej wyrównane Melodika BL 40 MKIII Jesli masz do nas niedaleko to zapraszamy na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 lutego 2021 Cześć, Zgadzam się co do Pylonów, zdecydowanie pełniej brzmią Pearl 25 ale niekoniecznie jest to brzmienie, którego szukasz tym bardziej pod Selene 6l6. STX Electrino 250 to ostrzejsze brzmienie względem Pylonów i zdecydowanie mniej przestrzenne. STX niestety jest to półka zdecydowanie niżej i bardziej skierowana dla osób słuchających muzyki rockowej. Magnat Signature 505 to także jasne, ostre brzmienie, na którym Ci nie zależy. Jeśli chciałbyś postawić na muzykalność z dobrą podstawą basową to warto byłoby zwrócić uwagę na Heco Aurora 700, Indiana Line Tesi 561 czy Melodika BL40 MK III. Zapraszam do kontaktu w sprawie umówienia odsłuchu oraz po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabr Napisano 16 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2021 26 minut temu, Q21 napisał: Cześć, Zgadzam się co do Pylonów, zdecydowanie pełniej brzmią Pearl 25 ale niekoniecznie jest to brzmienie, którego szukasz tym bardziej pod Selene 6l6. STX Electrino 250 to ostrzejsze brzmienie względem Pylonów i zdecydowanie mniej przestrzenne. STX niestety jest to półka zdecydowanie niżej i bardziej skierowana dla osób słuchających muzyki rockowej. Magnat Signature 505 to także jasne, ostre brzmienie, na którym Ci nie zależy. Jeśli chciałbyś postawić na muzykalność z dobrą podstawą basową to warto byłoby zwrócić uwagę na Heco Aurora 700, Indiana Line Tesi 561 czy Melodika BL40 MK III. Zapraszam do kontaktu w sprawie umówienia odsłuchu oraz po wyceny. Bardzo spodobały się Tesi. Czy model 661 rozni sie znacznie od 561? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 16 lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 lutego 2021 Jaka jest wielkość pomieszczenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabr Napisano 16 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2021 27 minut temu, Kubad napisał: Jaka jest wielkość pomieszczenia? Póki co około 20m2, natomiast docelowo będzie około 40m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 16 lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 lutego 2021 to pytanie czy kupujesz kolumny na teraz (20m2) czy na później (40m2) ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 16 lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 lutego 2021 9 godzin temu, sabr napisał: Póki co około 20m2, natomiast docelowo będzie około 40m2. To spora różnica jezeli przeprowadzka jest niedługo to radzę poczekać bo wybierając kolumny do obecnego pomieszczenia później będzie zdziwienie przy dwa razy większym pomieszczeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabr Napisano 16 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2021 (edytowany) Te kolumny teraz pójdą do innego pomieszczenia, więc błedem było podać te 40m2. Przyjmijmy, że mówimy o 20m2 🙂 Edytowano 16 lutego 2021 przez sabr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 no to nie ma sensu iść w 661 Większe Indiany są też znacznie bardziej wymagające względem wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts